Η Γερμανία πιέζει να εξαιρεθούν οι ΜΜΕ από τους κανόνες πράσινης αναφοράς

Body

Η Γερμανία επιδιώκει να εξαιρέσει χιλιάδες εταιρείες Mittelstand από τους κανόνες της ΕΕ για την πράσινη αναφορά, σε μια κίνηση που σύμφωνα με αξιωματούχους κινδυνεύει να εκτρέψει τις προσπάθειες του μπλοκ να καταστήσει τις εταιρείες υπόλογες για τον αντίκτυπό τους στο περιβάλλον.

.

Το Βερολίνο επιθυμεί οι Βρυξέλλες να διευρύνουν τον ορισμό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αυξάνοντας το όριο από 250 σε 500 εργαζόμενους, προκειμένου "να περιοριστεί η [γραφειοκρατική] επιβάρυνσή τους σε ό,τι είναι πραγματικά απαραίτητο", σύμφωνα με έγγραφο του κυβερνητικού συνασπισμού που εγκρίθηκε στα τέλη Αυγούστου και το οποίο είδαν οι Financial Times.

Η πρόταση θα απαλλάξει 7.500 έως 8.000 εταιρείες από την υποχρέωση να συμμορφωθούν με τους πρόσφατα θεσπισθέντες κανόνες για την υποβολή εκθέσεων βιωσιμότητας, σύμφωνα με υπολογισμούς αξιωματούχων της ΕΕ που βασίζονται σε μελέτη του Κέντρου Μελετών Ευρωπαϊκής Πολιτικής (Centre for European Policy Studies) για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Το Παρίσι έχει επίσης ερωτηθεί για την προσπάθεια αυτή, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει υποστηρίξει τη γερμανική πρόταση.

Η προσπάθεια αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας για την ελάφρυνση της γραφειοκρατίας για τις εταιρείες του μπλοκ, καθώς παλεύουν με τον υψηλό πληθωρισμό, τις ελλείψεις προσωπικού και μια ολοένα και πιο προστατευτική παγκόσμια αγορά, αλλά οι νομοθέτες της ΕΕ έχουν καταφερθεί εναντίον των καθυστερημένων αλλαγών στους κανόνες υποβολής εκθέσεων, οι οποίοι εγκρίθηκαν μόλις φέτος.

Η Επιτροπή τόνισε την περασμένη εβδομάδα ότι σκοπεύει να επανεξετάσει τον αριθμό των ΜΜΕ που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής των χρηματοοικονομικών κανονισμών, όπως η υποβολή εκθέσεων βιωσιμότητας και η πράσινη ταξινόμηση του μπλοκ - ένα εγχειρίδιο κανόνων που αποσκοπεί στο να κατευθύνει τις επενδύσεις στις πιο φιλικές προς το περιβάλλον δραστηριότητες.

Πηγή: FT

Αρθρογράφος
Κύριος χαρακτηρισμός περιεχομένου
Image
Επικεφαλίδα

Το Βερολίνο επιθυμεί οι Βρυξέλλες να διευρύνουν τον ορισμό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αυξάνοντας το όριο από 250 σε 500 εργαζόμενους.