Newsroom

Η Bayer Ελλάς δίνει νέα ζωή στη Β. Εύβοια, σε συνεργασία με τη We4all

Η Bayer Ελλάς πιστή στη δέσμευσή της για την προστασία του περιβάλλοντος συνεχίζει τις δράσεις της για ενα καλύτερο μέλλον για τον πλανήτη και την κοινωνία. Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης και επιτυχημένης συνεργασίας της με την οργάνωση We4all, τον Οκτώβριο ολοκληρώθηκε η φύτευση 1.500 καρποφόρων δέντρων και μελισσοκομικών φυτών σε περιοχές της Βόρειας Εύβοιας, με τη συμμετοχή εργαζομένων της Bayer και παρουσία της  We4all και των τοπικών αρχών.

.

EDP Renewables: Προωθεί την ενεργειακή μετάβαση μέσω καινοτόμων λύσεων ΑΠΕ διεθνώς

Στην έρημο της Αριζόνα, ο συνεταιρισμός Mohave Electric Cooperative επωφελείται πλέον από μια καινοτόμο ηλιακή λύση της EDP, συμβάλλοντας στην απεξάρτηση της ενεργειακής κατανάλωσης από τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα για τα 36.700 μέλη του. Η κοινότητα αυτή, η οποία επί του παρόντος βασίζεται στο φυσικό αέριο και τον άνθρακα για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, έχει υποδεχθεί την εγκατάσταση ενός ηλιακού έργου 23 MWp.

.

Microsoft Hellas: O Κώστας Λουκάς περιφερειακός διευθυντής ΕΜΕΑ

Την ανάθεση του ρόλου του περιφερειακού γενικού διευθυντή για τον Κεντρικό Δημόσιο Τομέα σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική (ΕΜΕΑ) στον Κώστα Λουκά ανακοίνωσε η Microsoft.

.

Το ΕΜΕΑ αποτελεί τη μεγαλύτερη περιφέρεια της Microsoft και μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις δημόσιων πολιτικών και προτεραιοτήτων, με δεδομένη την παγκόσμια σημασία αγορών, όπως η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Μέση Ανατολή, αλλά και η ταχύτατα αναδυόμενη περιοχή της Αφρικής.

effectus: Κορυφαίοι ειδικοί συζητούν στην Αθήνα τις προκλήσεις της Permacrisis εποχής για επιχειρήσεις και κυβερνήσεις

Τρεις κορυφαίοι σύμβουλοι Εταιρικών Υποθέσεων από την Ουάσιγκτον, τις Βρυξέλλες και το Βερολίνο, βρέθηκαν στην Αθήνα και συζήτησαν τις μεγάλες προκλήσεις της παρούσας γεωπολιτικής συγκυρίας, μέσα στην οποία κυβερνήσεις και επιχειρήσεις, στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο, καλούνται να λάβουν αποφάσεις για το σήμερα και το αύριο.

.

Η Bewise oλοκλήρωσε το έργο με τεχνολογία Cisco στην Aegean Baltic Bank 

Το έργο αφορά στην αντικατάσταση και επέκταση της υπάρχουσας τηλεφωνικής υποδομής της τράπεζας, με τη χρήση της Cisco Unified Call Manager λύσης, μιας πρωτοποριακής πλατφόρμας ενοποιημένων επικοινωνιών που προσφέρει πλήρη ευελιξία, ασφάλεια και απόδοση στους χρήστες.

.

Η Bewise, διαθέτοντας το Advanced Collaboration Architecture Specialization  της Cisco για Unified Communication τεχνολογίες, ανέλαβε την πλήρη σχεδίαση, υλοποίηση και υποστήριξη της λύσης, παρέχοντας την απαραίτητη τεχνογνωσία και εμπειρία για την επίτευξη των στόχων του πελάτη. 

Προστατευόμενος πλέον ολόκληρος ο ποταμός Αώος και οι παραπόταμοί του

Η πλήρης προστασία του Αώου θα διασφαλιστεί με την αναβάθμιση της προστασίας της περιοχής σε Εθνικό Πάρκο, μέσω της επέκτασης των ορίων του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου προς τα σύνορα Ελλάδας – Αλβανίας. Έτσι, η λεκάνη απορροής του ποταμού θα ενταχθεί σε ένα ενιαίο καθεστώς προστασίας και στη συνέχεια θα μπορεί να ενωθεί με το γειτονικό Εθνικό Πάρκο Vjosa προκειμένου να θεσπιστεί το πρώτο Διασυνοριακό Εθνικό Πάρκο Άγριου Ποταμού στην Ευρώπη, Αώος/Vjosa.

.

Τουλάχιστον 27 εκατ. παιδιά σε 12 χώρες βίωσαν το 2022 οξεία επισιτιστική ανασφάλεια λόγω της κλιματικής αλλαγής

Περισσότερα από 27 εκατομμύρια παιδιά σε 12 χώρες, από τις πιο ευπαθείς στην κλιματική αλλαγήβίωσαν οξεία επισιτιστική ανασφάλεια το 2022, λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων, σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση Save the Children.

.

Noval Property: Λήξη 4ης περιόδου εκτοκισμού πράσινου ομολογιακού

Στις 5 Δεκεμβρίου θα καταβληθούν στους δικαιούχους οι τόκοι από το πράσινο κοινό ομολογιακό δάνειο για την τέταρτη περίοδο εκτοκισμού (6/6/2023 – 6/12/2023), όπως ενημερώνει με ανακοίνωσή της η Noval Property.

ΤΙΤΑΝ: Νέο συσκευασμένο τσιμέντο με το χαμηλότερο αποτύπωμα άνθρακα στην ελληνική αγορά

Συσκευασμένο ποζολανικό τσιμέντο νέας γενιάς παρουσίασε πρόσφατα ο ΤΙΤΑΝ. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για ένα προϊόν με καινοτόμα τεχνικά χαρακτηριστικά και με κορυφαίο πλεονέκτημα ότι έχει το χαμηλότερο αποτύπωμα άνθρακα στην ελληνική αγορά.

.

9ο Ελληνογερμανικό Φόρουμ Τροφίμων: Η μετάβαση σε ένα νέο μοντέλο βιώσιμης παραγωγής

Τους πέντε κοινούς στρατηγικούς άξονες για την Ελλάδα, όπως εξάλλου και για τη Γερμανία, με στόχο τη μετάβαση του αγροτικού τομέα στο νέο μοντέλο βιώσιμης παραγωγής, ανέλυσε ο Δρ. Κώστας Μπαγινέτας, Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων μιλώντας, σήμερα, στο 9ο Ελληνογερμανικό Φόρουμ Τροφίμων, με τίτλο «Νέοι εξαγωγικοί ορίζοντες για την αγροδιατροφή – Προϊόντα της Δ.