Newsroom

Χρηματιστήριο Aθηνών: Έχασε 0,8 σε εβδομαδιαία βάση ο ESG

Απολύτως ελεγχόμενες απώλειες εμφάνισε σήμερα (24/5) το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τους επενδυτές να συνεχίζουν τη λελογισμένη κατοχύρωση των φετινών κερδών.

.

Αλ. Σδούκου: Στηρίζουμε την ενεργειακή μετάβαση με έργα υδρογόνου και αποθήκευσης ενέργειας

«Η Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο των γεωπολιτικών εξελίξεων στην περιοχή μας και κατάφερε χάρη στις υποδομές που διέθετε στη Ρεβυθούσα, όχι μόνο να μην κινδυνεύσει αλλά και να στηρίξει τα ενεργειακά συστήματα γειτονικών χωρών», ανέφερε η υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Αλεξάνδρα Σδούκου, κατά τη διάρκεια του στρογγυλού τραπεζιού με θέμα την ‘Ευρωπαϊκή πολιτική για την Ενέργεια και το Κλίμα, τη διακρατική συνεργασία και την πράσινη ενεργειακή μετάβαση» στο πλαίσιο του Balkan Energy Forum που ξεκίνησε χθες τις εργασίες του στην Κοζάνη. Η κ.

«Κλιματοκτόνα» η TotalEnergies, λένε 300 επιστήμονες

Πάνω από 300 επιστήμονες, ανάμεσά τους και ειδικοί του ΟΗΕ, χαρακτηρίζουν «κλιματοκτόνα» την στρατηγική της TotalEnergies σε άρθρο τους που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Le Monde σήμερα για να συμπέσει με την γενική συνέλευση του τέταρτου πετρελαϊκού κολοσσού στον κόσμο.

.

Κλιματική αλλαγή: Οι πλούσιοι κερδίζουν δισεκατομμύρια «βοηθώντας» τους φτωχούς

Δισεκατομμύρια δολάρια κερδίζουν πλούσιες χώρες – ανάμεσα σε αυτές η Ιαπωνία, η Γαλλία κι η Γερμανία – από τα προγράμματα που στόχο έχουν να βοηθήσουν τον αναπτυσσόμενο κόσμο να αντεπεξέλθει στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής σύμφωνα με έρευνα του πρακτορείου Reuters.

.

Η Microsoft υποστηρίζει το πρόγραμμα απομάκρυνσης άνθρακα με δενδροφύτευση στον Παναμά

Η Microsoft Corp έχει συνάψει συμφωνία για την αγορά 1,6 εκατομμυρίων πιστωτικών μορίων για την απομάκρυνση άνθρακα από αυτό που οι υπεύθυνοι ανάπτυξης λένε ότι είναι ένα από τα μεγαλύτερα πλήρως χρηματοδοτούμενα έργα στην Κεντρική Αμερική.

.

Η Eurazeo εγκαινιάζει ταμείο εξαγοράς ύψους 800 εκατομμυρίων δολαρίων με επίκεντρο τις λύσεις της Planetary Boundaries

Η εταιρεία διαχείρισης επενδύσεων Eurazeo ανακοίνωσε σήμερα την έναρξη λειτουργίας του Eurazeo Planetary Boundaries Fund (EPBF), ενός νέου θεματικού ταμείου εξαγοράς επιπτώσεων, με στόχο την επένδυση σε μελλοντικούς ηγέτες που επικεντρώνονται στην αντιστροφή ή την προσαρμογή στην υπέρβαση των πλανητικών ορίων.

.

Η Eurazeo δήλωσε ότι το νέο ταμείο έχει μέγεθος-στόχο τουλάχιστον 750 εκατ. ευρώ (813 εκατ. δολάρια ΗΠΑ), με ένα μέρος των μεταφερόμενων τόκων να συνδέεται με την επίτευξη βασικών δεικτών απόδοσης επιπτώσεων.

Μαρίνα Φλοίσβου: Άσκηση αντιμετώπισης θαλάσσιας ρύπανσης

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στη Μαρίνα Φλοίσβου, στο Παλαιό Φάληρο Αττικής, η ετήσια άσκηση αντιμετώπισης περιστατικού θαλάσσιας ρύπανσης.

.

Εντάσσεται στο πλάνο εκπαιδεύσεων που έχει θεσπίσει και εφαρμόζει η LAMDA Flisvos Marina Α.Ε. για τη διαχείριση κινδύνων με σκοπό τη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων ενός τέτοιου περιστατικού.

Για 5η συνεχόμενη χρονιά η Lidl Ελλάς και το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης ανοίγουν δρόμους βιώσιμης ανάπτυξης

Καθιστώντας την προστασία του πλανήτη κατευθυντήρια αρχή των ενεργειών της, η Lidl Ελλάς συνεχίζει για 5η χρονιά το έργο του προγράμματος "Plastic Free Greece” σε συνεργασία με το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κάτω από την εθνική καμπάνια "Ελλάδα χωρίς πλαστικά μίας χρήσης".

.

ΟΛΠ - Νέες Τεχνολογίες και Ήπιες Δεξιότητες: Ρόλος Κλειδί για την Απανθρακοποίηση της Ναυτιλίας

Η προώθηση νοοτροπίας ασφάλειας σχετικά με την απανθρακοποίηση στη ναυτιλία προϋποθέτει την καλλιέργεια και ανάπτυξη των ήπιων δεξιοτήτων όπως και τη συνεχή εκπαίδευση και επανακατάρτιση των εργαζομένων σε νέες τεχνολογίες, σύμφωνα με τα συμπεράσματα ημερίδας που διοργάνωσε η Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος (HELMEPA) σε συνεργασία με τον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ), με εκτενή συμμετοχή εργαζομένων και στελεχών του ΟΛΠ και άλλων λιμένων της Ελλάδος, καθώς και εκπροσώπων της ευρύτερης ναυτιλιακής κοινότητας. 

.