Newsroom

Θεσσαλονίκη: Πάνω από 10 νεοφυείς επιχειρήσεις υποστήριξαν οι επιχειρηματικοί άγγελοι του δικτύου HeBAN

Με κεφάλαια που ξεπέρασαν συνολικά το 1 εκατ. ευρώ στήριξαν περισσότερες από 10 νεοφυείς επιχειρήσεις την τελευταία διετία τα μέλη του Ελληνικού Δικτύου Επιχειρηματικών Αγγέλων (HeBAN), σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του φορέα, ο οποίος γιορτάζει φέτος τα δεύτερα γενέθλιά του.

.

Χρηματιστήριο Aθηνών: Αντίρροπες δυνάμεις και υψηλές συναλλαγές

Συνεδρίαση στην οποία περίσσεψαν οι εναλλαγές προσήμων, η σημερινή για τον Γενικό Δείκτη του Ελληνικού Χρηματιστηρίου, με τους αγοραστές να απορροφούν την ελεγχόμενη προσφορά από τους “profit takers”, ιδιαίτερα σε τίτλους που είχαν υπεραποδώσει κατά το τελευταίο διάστημα και με τον Γενικό Δείκτη του Ελληνικού Χρηματιστηρίου να ολοκληρώνει τις συναλλαγές σε νέα υψηλά εννέα ετών, με το αμέσως υψηλότερο κλείσιμο να έχει σημειωθεί στις 23/6/2014 (1270,38 μονάδες).

.

Η ENEL Συγκαταλέγεται για ακόμα μία φορά στους Παγκόσμιους Ηγέτες Βιωσιμότητας στους Δείκτες FTSE4GOOD

Enel συμπεριλήφθηκε για ακόμα μια φορά στους δείκτες FTSE 4 Good Index Series και Euronext Vigeo- Eiris (V.E.), οι οποίοι κατατάσσουν τις κορυφαίες παγκόσμιες εταιρείες με κριτήριο τις πρακτικές για το περιβάλλον, την κοινωνία και τη διακυβέρνηση (ESG), αλλά και τη διαφάνεια. Συγκεκριμένα, ηEnel διατήρησε τη θέση της στον δείκτη World 120, καθώς και στους περιφερειακούς δείκτες τουEuronextV.E.,Eurozone 120 και Europe 120,που αναδεικνύουν τις 120 πιο βιώσιμες εταιρείες ανάμεσα στις 500 μεγαλύτερες εταιρείες ελεύθερης διασποράς στην Ευρωζώνη και την Ευρώπη.

.

Υπερθέρμανση: Οι μεγαλύτερες εταιρείες ξέχασαν ότι πρέπει να συμβάλλουν στον περιορισμό της

Στη συντριπτική πλειονότητά τους, οι μεγαλύτερες εταιρείες του κόσμου δεν έχουν κάνει σχεδόν τίποτα τα τελευταία πέντε χρόνια για να μειώσουν τις εκπομπές ρύπων που συνεισφέρουν στην θέρμανση του πλανήτη, έτσι ώστε να αποφευχθεί η κλιματική αλλαγή.

Green Tank: Ο απολογισμός της ενεργειακής κρίσης – Τι πέτυχε και τι δεν πέτυχε η Ελλάδα

Πλήρως ανταποκρίθηκε η Ελλάδα στους δύο από τους τρεις στόχους που έθεσε η Ευρωπαϊκή Ένωση για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης στον απόηχο της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, σύμφωνα με σχετική ανάλυση του Green Tank.

.

KLM: Καλείται στο δικαστήριο για κατηγορίες περί greenwashing

Η KLM καλείται να υπερασπιστεί στο δικαστήριο τη διαφημιστική καμπάνια της που προωθεί φιλικές προς το κλίμα πτήσεις, ύστερα από καταγγελίες για πράσινο ξέπλυμα (greenwashing) εναντίον του αερομεταφορέα και την απόφαση της ολλανδικής Δικαιοσύνης να εκδικαστεί η υπόθεση.

.

Πετρελαϊκή εταιρία των Εμιράτων διάβαζε μηνύματα από τη διάσκεψη για το κλίμα

Η πετρελαϊκή εταιρία των Εμιράτων Adnoc μπόρεσε να διαβάσει μηνύματα που απευθύνονταν στη διοργάνωση της διάσκεψης για το κλίμα COP28 ή προέρχονταν από αυτήν, αποκάλυψε η βρετανική εφημερίδα The Guardian.

.

Η εταιρεία φέρεται μάλιστα να έδωσε συμβουλές για το πώς να δίνεται απάντηση στους δημοσιογράφους.

Χρήστος Μεγάλου: Επενδύσεις 500 δισ. ευρώ ως το 2050 για να γίνει η Ελλάδα πράσινη

Επενδύσεις ύψους 500 δισ. ευρώ θα απαιτηθούν στη χώρα μας για το μηδενισμό των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα από τις ελληνικές βιομηχανίες, σύμφωνα με τους στόχους του Εθνικού Σχεδίου για το κλίμα.

.

Τούτο ανέφερε μιλώντας στο συνέδριο Reuters Responsible Business Europe 2023 που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς Χρήστος Μεγάλου, υπογραμμίζοντας ότι «αυτή η μετάβαση θα έχει σαφή θετικό μακροοικονομικό αντίκτυπο για την οικονομία».

Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου: Δεν ήταν τόσο κλιματικά ουδέτερο όσο υποστήριζε η FIFA

Σχεδόν έξι μήνες αφότου το Κατάρ φιλοξένησε αυτό που χαρακτήρισε ως «κλιματικά ουδέτερο» Παγκόσμιο Κύπελλο, η ρυθμιστική αρχή διαφημίσεων της Ελβετίας έκρινε ότι η FIFA, ο παγκόσμιος κυβερνητικός φορέας για το ποδόσφαιρο, δεν μπορεί να επαναλάβει τους αμφίβολους ισχυρισμούς του τουρνουά για το κλίμα.

.

Κατάσταση έκτακτης ανάγκης στις ΗΠΑ για την κοινότητα των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων

Η μεγαλύτερη οργάνωση προάσπισης των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας στις ΗΠΑ κήρυξε χθες Τρίτη κατάσταση έκτακτης ανάγκης, επικαλούμενη σειρά νόμων που έχουν υιοθετηθεί σε διάφορες πολιτείες της χώρας, οι οποίοι έχουν στόχο να περιορίσουν τα δικαιώματα της κοινότητας.

.