μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Ενεργειακή αναβάθμιση επιχειρήσεων: Από σήμερα Τρίτη 12 Μαρτίου η υποβολή αιτήσεων

Από σήμερα Τρίτη 12 Μαρτίου μπορούν να υποβάλλονται οι αιτήσεις ένταξης στο πρόγραμμα «Βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης επιχειρήσεων του τριτογενούς τομέα», προϋπολογισμού 176,75 εκατ. ευρώ, που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

.

Ο Αντίκτυπος του ESG στις Ελληνικές ΜΜΕ

Submitted by jmantzikos on Thu, 02/22/2024 - 08:45

Το οικοσύστημα του ESG έχει κάνει άλματα στην Ελλάδα και μπράβο του. Συνεχίζει, εμπλουτίζει και εξελίσσει το κίνημα του CSR, που άρχισε να σπείρει τον σπόρο του από τις αρχές του 21ου αιώνα, του αιώνα μας.

Mικρομεσαία επιχείρηση και ESG

Submitted by jmantzikos on Tue, 02/06/2024 - 19:52

Οσο εντυπωσιακά και να ακούγονται τα ονόματα των μεγάλων πολυεθνικών εταιρειών, είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι η μικρομεσαία επιχείρηση (MμΕ) αποτελεί και θα αποτελεί τον βασικό πυλώνα της ελληνικής οικονομίας.

Νέο χρηματοδοτικό εργαλείο 500 εκατ. ευρώ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Συμφωνία Χρηματοδότησης για τη δημιουργία του νέου Ταμείου Χαρτοφυλακίου «Ταμείο Επιχειρηματικότητας ΙΙΙ» (ΤΕΠΙΧ ΙΙΙ) υπέγραψαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Νίκος Παπαθανάσης, και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας -HDB, κ. Γιώργος Ζαββός.

.

CNN Insights: ESG και βιωσιμότητα αποτελούν μονόδρομο για τις επιχειρήσεις

Τα κριτήρια ESG, η Βιωσιμότητα και η Αειφόρος Ανάπτυξη ήταν τα βασικά ζητήματα που συζητήθηκαν στη δεύτερη εκδήλωση των CNN Insights, που πραγματοποιήθηκε  την Τρίτη 12/12 στο Κέντρο Επιχειρηματικότητας «Κωνσταντίνος Μίχαλος», με συνδιοργανωτές το CNN Greece και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ).

.

Οι αναπτυξιακές τράπεζες βοηθούν στην υιοθέτηση εναλλακτικών επιχειρηματικών μοντέλων - καινοτόμων τεχνολογιών

Στις ανάγκες συνεργασίας των αναπτυξιακών τραπεζών με τη βιομηχανία, τον ακαδημαϊκό κόσμο και άλλους ερευνητικούς και τεχνολογικούς οργανισμούς αναφέρθηκε ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας-HDB, Παντελής Τζωρτζάκης μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο που διοργάνωσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός 'Αμυνας-EDA (6th SEDSS III Conference and 2nd CF SEDSS III Energy Technology Solutions) στην Μάλαγα παρουσία διακεκριμένων ομιλητών και εκπροσώπων ευρωπαϊκών οργανισμών στήριξης της καινοτομίας για αμυντικούς σκοπούς, υπουργεία Εθνικής 'Αμυνας και φορείς που δραστηριοποιούνται στον το

«Unlocking ESG potentials for SMEs» Η πρώτη εκδήλωση της Επιτροπής Βιωσιμότητας του Ελληνο-Ολλανδικού Συνδέσμου HeDA

Η Επιτροπή Βιωσιμότητας του Ελληνο-Ολλανδικού Σύνδεσμου (HeDA) αναγνωρίζοντας τη σημαντικότητα των κριτηρίων ESG στο σύγχρονο επιχειρείν, τον τρόπο που αυτά θα επηρεάσουν τη λειτουργία τους αλλά και τις επιχειρηματικές ευκαιρίες που δημιουργούν, οργάνωσε την Τρίτη 7 Νοεμβρίου εκδήλωση με θέμα «Unlocking ESG potentials for SMEs». 

.

Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις: Εγκρίθηκαν οι πρώτες αιτήσεις για πράσινες επενδύσεις ύψους 5,5 εκατ.

Ολοκληρώθηκαν οι πρώτες αξιολογήσεις των Αιτήσεων Χρηματοδότησης για τη Δράση «Πράσινη Παραγωγική Επένδυση ΜμΕ» της Δέσμης Δράσεων «Πράσινη Μετάβαση ΜμΕ» στο πλαίσιο του Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα» (ΕΣΠΑ 2021-2027), όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

.

ΕΣΠΑ: 1 δισ. ευρώ για ψηφιακό μετασχηματισμό και πράσινη μετάβαση των ΜμΕ

Συνολικά 1 δισ. ευρώ από το νέο ΕΣΠΑ θα κατευθυνθεί για τον ψηφιακό μετασχηματισμό και την πράσινη μετάβαση των ΜμΕ και εκτιμάται ότι άνω των 56.000 επιχειρήσεων θα κάνουν χρήση των χρηματοδοτήσεων αυτών τα επόμενα 2 με 3 χρόνια.

.

Αυτά ανέφερε η υφυπουργός Ανάπτυξης Άννα Μάνη Παπαδημητρίου μιλώντας στο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο για τις ΜμΕ που συνδιοργανώνουν η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών με τίτλο «Οι προκλήσεις των μικρών επιχειρήσεων σε ένα μεταβαλλόμενο οικονομικό περιβάλλον».

Η Γερμανία πιέζει να εξαιρεθούν οι ΜΜΕ από τους κανόνες πράσινης αναφοράς

Η Γερμανία επιδιώκει να εξαιρέσει χιλιάδες εταιρείες Mittelstand από τους κανόνες της ΕΕ για την πράσινη αναφορά, σε μια κίνηση που σύμφωνα με αξιωματούχους κινδυνεύει να εκτρέψει τις προσπάθειες του μπλοκ να καταστήσει τις εταιρείες υπόλογες για τον αντίκτυπό τους στο περιβάλλον.

.