State - Funding

Ανισότητα μισθών: Οι γυναίκες πληρώνονται κατά 13% λιγότερο από τους άντρες - Μέτρα από το ΕΚ

Υποχρεωτική θα είναι η δημοσιοποίηση στοιχείων από τις εταιρίες στην ΕΕ, ώστε να διευκολύνονται οι συγκρίσεις και να αποκαλύπτονται τυχόν μισθολογικές διαφορές ανάμεσα στα φύλα.

.

Η υποστήριξη των πολιτών στις πολιτικές για την κλιματική αλλαγή είναι απαραίτητη για την πράσινη μετάβαση

Submitted by jmantzikos on Fri, 03/31/2023 - 08:08

Οι πολίτες σε όλο τον κόσμο ανησυχούν για την κλιματική αλλαγή, αλλά αυτή η ανησυχία δεν μεταφράζεται αυτόματα σε υποστήριξη πράσινων πολιτικών. Πολλές πολιτικές για το κλίμα συχνά αντιμετωπίζουν έντονες αντιστάσεις γιατί έχουν και σημαντικές διανεμητικές επιπτώσεις και πολλές φορές επιβαρύνουν δυσανάλογα τα χαμηλότερα εισοδηματικά στρώματα. Όμως, αν δεν επέλθει επαρκής μείωση εκπομπών αερίου του θερμοκηπίου μέχρι το 2030 η κλιματική αλλαγή θα είναι πλέον μη αναστρέψιμη. 

.

Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ υιοθέτησε «ιστορική» απόφαση για την κλιματική δικαιοσύνη

Ύστερα από μία «επική» μάχη του Βανουάτου, που πλήττεται ιδιαίτερα από τις συνέπειες της υπερθέρμανσης του πλανήτη, η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ υιοθέτησε χθες, Τετάρτη, μια «ιστορική» απόφαση, με την οποία ζητεί από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο να ξεκαθαρίσει «τις υποχρεώσεις» των χωρών για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

.

Χρηματιστήριο Aθηνών: Τα blue chips οδήγησαν την άνοδο

Καθαρά ανοδική η προτελευταία συνεδρίαση του μήνα, με τους βασικούς δείκτες του Ελληνικού Χρηματιστηρίου να κινούνται μόνιμα με θετικό πρόσημο, προσπαθώντας να ακολουθήσουν τον θετικό βηματισμό των κύριων Ευρωπαϊκών Αγορών, καθώς έχουν καταλαγιάσει κάπως οι ανησυχίες για τον Παγκόσμιο Χρηματοοικονομικό κλάδο. Στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά της σημερινής συνεδρίασης, η επιστροφή του “rotation” στο ταμπλώ της υψηλής κεφαλαιοποίησης.

.

Οι κάτοικοι της Χάλκης παράγουν τη δική τους ενέργεια και μηδενίζουν τους λογαριασμούς ρεύματος

Οι κάτοικοι της Χάλκης, σε συνεργασία με τον Δήμο, καλύπτουν πλήρως τις ενεργειακές τους ανάγκες και μηδενίζουν τον λογαριασμό ρεύματος, ως αποτέλεσμα της λειτουργίας του φωτοβολταϊκού πάρκου του νησιού, που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος GReco Islands.

.

Shell: Οι μέτοχοι εστιάζουν περισσότερο στην ενεργειακή ασφάλεια, παρά την κλιματική κρίση

Οι επενδυτές της Shell δείχνουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την ενεργειακή ασφάλεια στον απόηχο της κρίσης που προκλήθηκε από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, σύμφωνα με την Οικονομική Διευθύντρια Sinead Gorman.

.

ΕΕ: Συμφωνία για πιο φιλόδοξους στόχους για τις ΑΠΕ μέχρι το 2030

Οι διαπραγματευτές της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατέληξαν σήμερα σε πολιτική συμφωνία για περισσότερο φιλόδοξους στόχους για την επέκταση της χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας μέχρι το 2030, κάτι που αποτελεί σημαντικό πυλώνα των σχεδίων της ΕΕ για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και την απομάκρυνση από τα ρωσικά ορυκτά καύσιμα.

Δαβέρος (Helleniq Energy): Χρόνιες παθογένειες αυξάνουν τα κόστη συμμόρφωσης

Ο Ανώτερος Διευθυντής Φορολογικών & Τελωνειακών Θεμάτων του Ομίλου HelleniQ Energy κος Παναγιώτης Δαβέρος, παρέστη ως ομιλητής στην Ημερίδα με θέμα «Φορολογική Συμμόρφωση Επιχειρήσεων: Πρακτικά Θέματα – Προβληματισμοί – Προτάσεις», που διοργανώθηκε από το Σύνδεσμο Βιομηχανιών Ελλάδος (Σ.Β.Ε.) σε συνεργασία με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Δημοσίου Δικαίου (E.P.L.O.), στις 6 Μαρτίου 2023, στο ξενοδοχείο Porto Palace στη Θεσσαλονίκη.

.

Χρηματιστήριο Aθηνών: Επιλεκτικές τοποθετήσεις και μικρή άνοδος

Για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση, το Ελληνικό Χρηματιστήριο δεν μπόρεσε να ακολουθήσει από κοντά τα κέρδη των κύριων Ευρωπαϊκών Αγορών, με τους αναλυτές να σημειώνουν ότι η πολιτική αβεβαιότητα θα συνεχίσει να επηρεάζει την επενδυτική ψυχολογία.  Ο τζίρος στα 74,5 εκατ., από τα οποία τα 3 εκατ. αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές (ΜΟΗ, ΑΛΦΑ, ΕΥΡΩΒ), ενώ ΑΛΦΑ, ΕΥΡΩΒ και ΔΕΗ απασχόλησαν το 32% της συνολικής μικτής αξίας συναλλαγών.

.

Εκδικάζεται η υπόθεση των KlimaSeniorinnen στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Η οργάνωση που αποτελείται από γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας "Senior Women for Climate Protection" της Ελβετίας -οι γνωστές μας KlimaSeniorinnen, που πρόσφατα επισκέφθηκαν τη χώρα μας- μαζί με 4 μεμονωμένους ενάγοντες, γράφουν ιστορία, με την πρώτη κλιματική υπόθεση για την οποία γίνεται ακρόαση σήμερα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στο Στρασβούργο της Γαλλίας.