Γερμανία

Ο αυστηρότερος κανόνας ESG της ΕΕ προσκρούει στις γερμανικές ανησυχίες

Ο αυστηρότερος μέχρι σήμερα κανόνας ESG της Ευρωπαϊκής Ένωσης μπορεί να καταστραφεί, καθώς μια πολιτική μάχη στη Γερμανία ξεπερνά τα σύνορά της.

.

Συμφωνία EDPR-Lhyfe για προμήθεια καθαρής ενέργειας στο πλαίσιο μακροπρόθεσμης σύμβασης στη Γερμανία

Η EDP Renewables (EDPR), ηγέτης στην ανάπτυξη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας παγκοσμίως, υπέγραψε συμφωνία αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας (PPA) με την Lhyfe, παραγωγό και προμηθευτή πράσινου υδρογόνου για την εξυπηρέτηση της βιομηχανίας και των τομέων κινητικότητας.

.

Το ανώτατο γερμανικό δικαστήριο απορρίπτει το εκτός προϋπολογισμού ταμείο για το κλίμα ύψους 60 δισ. ευρώ

Η γερμανική κυβέρνηση διέταξε το πάγωμα όλων των πληρωμών από το κεντρικό ταμείο μετασχηματισμού του κλίματος, αφού το ανώτατο δικαστήριο της χώρας έκρινε ότι τα 60 δισ. ευρώ που του διατέθηκαν ήταν παράνομα. 

.

Η κυβέρνηση του καγκελάριου Όλαφ Σολτς έμεινε να προσπαθεί να περιορίσει τις οικονομικές και πολιτικές επιπτώσεις της απόφασης το πρωί της Τετάρτης, παραδεχόμενη ότι η απόφαση έφερε τα σχέδια της πολιτικής της για την ενέργεια και το κλίμα για τα επόμενα χρόνια σε σύγχυση. 

Η «πράσινη» πρόκληση της Παγκόσμιας Τράπεζας

Submitted by jmantzikos on Sun, 10/01/2023 - 19:13

Οι επιπτώσεις αυτών των κρίσεων δεν σταματούν στα σύνορα των χωρών, οπότε η παγκόσμια κοινότητα πρέπει να αντιμετωπίσει αυτά τα ζητήματα από κοινού. Αυτό κοστίζει χρήματα κι εδώ έρχεται η Παγκόσμια Τράπεζα. Αλλωστε είναι ο μεγαλύτερος αναπτυξιακός χρηματοδοτικός οργανισμός του κόσμου κι επομένως ασκεί σημαντική επιρροή στην αποδέσμευση κεφαλαίων για την καταπολέμηση της κλιματικής κρίσης και άλλων παγκόσμιων προκλήσεων.

Η Γερμανία πιέζει να εξαιρεθούν οι ΜΜΕ από τους κανόνες πράσινης αναφοράς

Η Γερμανία επιδιώκει να εξαιρέσει χιλιάδες εταιρείες Mittelstand από τους κανόνες της ΕΕ για την πράσινη αναφορά, σε μια κίνηση που σύμφωνα με αξιωματούχους κινδυνεύει να εκτρέψει τις προσπάθειες του μπλοκ να καταστήσει τις εταιρείες υπόλογες για τον αντίκτυπό τους στο περιβάλλον.

.

Γερμανία: "Ανεπαρκής" η κυβερνητική πολιτική για το κλίμα, εκτιμούν πολίτες και ειδικοί

Απογοητευμένοι από το έργο της ομοσπονδιακής κυβέρνησης για την προστασία του κλίματος δηλώνουν τουλάχιστον οι μισοί Γερμανοί, με τον υπουργό Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ να γίνεται ο κύριος αποδέκτης της δυσαρέσκειας. "Ανεπαρκή" όμως θεωρούν την κλιματική πολιτική της Γερμανίας και διεθνείς ειδικοί.

.

Γερμανία: Γιατί οι εταιρείες φοβούνται την πράσινη μετάβαση

Οι γερμανικές εταιρείες θεωρούν ότι η ενεργειακή μετάβαση φέρνει περισσότερους κινδύνους παρά ευκαιρίες για την ανταγωνιστικότητά τους, ανακοίνωσε το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της χώρας, DIHK.

.

Για τις μισές από τις περισσότερες από 3.500 εταιρείες που συμμετείχαν στην έρευνα του DIHK, η μετάβαση προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και η απομάκρυνση από το ρωσικό αέριο θα έχει πολύ αρνητικό ή αρνητικό αντίκτυπο στην επιχείρησή τους και μόνο για το 13% θεωρούν ότι θα έχει πολύ θετικό ή θετικό αντίκτυπο.

Η Γερμανία έχει υπερεκτιμήσει τις προσπάθειές της για την προστασία του περιβάλλοντος

Η γερμανική κυβέρνηση υπερεκτιμά τον αντίκτυπο των μέτρων που ανακοινώθηκαν πρόσφατα για την προστασία του περιβάλλοντος και πιθανότατα θα σημειώσει μικρότερη πρόοδο στη μείωση των εκπομπών από ό,τι θεωρεί επί του παρόντος.

.

Το στοίχημα του Σολτς: Βλέπει τις "πράσινες" επενδύσεις ως μοχλό ανάπτυξης για την οικονομία

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς βλέπει τις επερχόμενες επενδύσεις πράσινης τεχνολογίας στη Γερμανία να συμβάλλουν στην αναζωογόνηση της ανάπτυξης στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης.

.

Οι δαπάνες για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, την παραγωγή υδρογόνου καθώς και τα σχετικά δίκτυα θα "έχουν αντίκτυπο σε ολόκληρη την οικονομία", δήλωσε ο Scholz την Κυριακή σε συνέντευξή του στο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο ZDF, σύμφωνα με το Bloomberg.