Η έκθεση τέχνης του Λονδίνου δίνει φωνή στη «δημιουργική δύναμη» των γυναικών

Body

Μια έκθεση του Λονδίνου επιδιώκει να αντιστρέψει την ανισορροπία των φύλων στον κόσμο των τεχνών που υφίσταται εδώ και αιώνες, δίνοντας στις γυναίκες καλλιτέχνες το δικό τους βήμα.

.

Η έκθεση Women in Art Fair, που ξεκίνησε πέρυσι, ανοίγει την Τετάρτη στο κεντρικό Mall Galleries, ώστε να συμπέσει με την εβδομάδα Frieze Week, ένα σημαντικό γεγονός σύγχρονης τέχνης στη βρετανική πρωτεύουσα.

«Στον χώρο τέχνης για τους τελευταίους δύο αιώνες ... οι τιμές των έργων των γυναικών ήταν μικρότερες από τις τιμές των ανδρών- το επίπεδο των ευκαιριών για τους καλλιτέχνες να αναλάβουν γκαλερί ήταν μικρότερο από τους άνδρες», δήλωσε στο Reuters η διευθύντρια της έκθεσης Jacqueline Harvey.

Ορισμένα από τα πιο πρόσφατα στοιχεία δείχνουν ότι η τέχνη των γυναικών αντιπροσώπευε μόνο το 3,3% των πωλήσεων σε δημοπρασίες μεταξύ 2008 και μέσων του 2022, σύμφωνα με την έκθεση Burns Halperin Report του 2022, η οποία κάλυπτε την εκπροσώπηση στα μουσεία και την αγορά τέχνης των ΗΠΑ.

Η έκθεση Women in Art Fair παρουσιάζει έργα περίπου 150 καλλιτεχνών και περιλαμβάνει περίπτερα για γκαλερί που εστιάζουν σε γυναίκες ή καλλιτέχνες που προσδιορίζονται ως γυναίκες, επιμελημένα τμήματα και έργα που επιλέχθηκαν μετά από ανοιχτή πρόσκληση, στην οποία υποβλήθηκαν περίπου 2.000 προτάσεις.

Αρθρογράφος
Κύριος χαρακτηρισμός περιεχομένου
Δευτερεύων χαρακτηρισμός περιεχομένου
Image
Επικεφαλίδα

Ορισμένα από τα πιο πρόσφατα στοιχεία δείχνουν ότι η τέχνη των γυναικών αντιπροσώπευε μόνο το 3,3% των πωλήσεων σε δημοπρασίες μεταξύ 2008 και μέσων του 2022.