Culture

Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές: Εκδηλώσεις και δράσεις σε όλη την Ελλάδα που συνδυάζουν ψυχαγωγία και οικολογική εκπαίδευση

Ενημερωτικές παρουσιάσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα, θεματικές ξεναγήσεις, περιηγήσεις, περιπάτους, πεζοπορίες, ποδηλατικές διαδρομές, καλλιτεχνικά δρώμενα περιλαμβάνουν οι φετινές «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές», τη δράση που διοργανώνει, για μία ακόμη χρονιά, το υπουργείο Πολιτισμού, από τις 23 έως τις 26 Μαΐου.

.

Deloitte: Πιστοί στις αξίες τους Gen Z και Millennial σε έναν μεταβαλλόμενο κόσμο

Gen Z και Millennial δύο γενιές που παλεύουν με την οικονομική ανασφάλεια, τα υψηλά επίπεδα άγχους και τις αυξανόμενες κλιματικές ανησυχίες, φαίνεται να παραμένουν πιστές στις αξίες τους, σε έναν ταχέως μεταβαλλόμενο κόσμο.

.

Αυτό κατέδειξε η έρευνα «2024 Gen Z και Millennial» της Deloitte με 23.000 συμμετέχοντες από 44 χώρες (300 εξ’ αυτών από την Ελλάδα), για τις συνθήκες που διαμορφώνουν τον εργασιακό χώρο και τις κοινωνικές εμπειρίες αυτών των γενεών παγκοσμίως. 

Μεγάλος χορηγός του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος η ΔΕΗ

To Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος υποδέχεται τη ΔΕΗ η οποία με την χορηγία της στηρίζει ενεργά το ΚΘΒΕ και το πλούσιο πρόγραμμα παραστάσεων που Έλληνες και ξένοι δημιουργοί θα παρουσιάσουν στην κεντρική και εναλλακτική σκηνή του.

.

«Eden in Ancient Olympia»: Η Τζόυς ΝτιΝτονάτο στέλνει ηχηρό μήνυμα για την προστασία του πλανήτη

Η παγκοσμίου φήμης τραγουδίστρια της όπερας Τζόυς ΝτιΝτονάτο βρέθηκε στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας πριν από λίγες ημέρες για να κινηματογραφήσει το «Eden», ένα ρηξικέλευθο πρότζεκτ που αποσκοπεί στην αφύπνιση του κοινού σχετικά με την κλιματική κρίση. Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν στις 6, 7 και 8 Απριλίου, και η ταινία είναι προγραμματισμένη να κυκλοφορήσει παγκοσμίως τον Ιούλιο, παράλληλα με τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

.

Η έκθεση κεραμικής της Ελισσάβετ Παππά με άρωμα Σίφνου

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης κεραμικής της Ελισσάβετ Παππά,  με τίτλο Vathi, στον χώρο του Ιδρύματος Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή στην Κηφισιά την Τετάρτη 10 Απριλίου.

.

Η καλλιτέχνης υποδέχτηκε φίλους και γνωστούς και μοιράστηκε τις δημιουργίες της και την αγάπη της για τη Σίφνο με το ευρύ κοινό. Ο τίτλος της έκθεσης μόνο τυχαίος δεν είναι καθώς το Βαθύ, ένας μικρός όρμος νοτιοδυτικά του νησιού αποτέλεσε αφετηρία της σχέσης της με τον πηλό και πηγή έμπνευσης για αυτή την έκθεση.

Πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ «Poros Stands» στο Συνέδριο Our Ocean στην Αθήνα

Ένα νέο ντοκιμαντέρ – προβληματισμός για την ραγδαία αύξηση των ιχθυοκαλλιεργειών στο νησί του Πόρου, με τίτλο «Poros Stands», θα προβληθεί για πρώτη φορά στις 17 Απριλίου και ώρα 14:00 στο Συνέδριο Our Ocean, που θα φιλοξενηθεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

.

Η τεχνητή νοημοσύνη θα ανιχνεύει τον κίνδυνο σε φωνές κακοποιημένων γυναικών

Η τεχνητή νοημοσύνη ανιχνεύει φόβο και κίνδυνο στις φωνές των κακοποιημένων γυναικών. Η Ισπανίδα ερευνήτρια Esther Rituerto μπορεί να πάρει τη φωνή ενός θύματος έμφυλης βίας και τους ήχους που την περιβάλλουν και με την βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης να εντοπίσει περιστατικά σεξιστικής βίας.

.

Billie Eilish: Η πρώτη σουπερσταρ του τραγουδιού με net-zero αποτύπωμα

Πολύ πριν η Billie Eilish γίνει σούπερ σταρ, λέει ότι ήταν "διαβόητη" μεταξύ των φίλων της για κάτι εντελώς διαφορετικό. "Όταν έπαιρνα ένα δώρο, άνοιγα προσεκτικά την ταινία και το ξετύλιγα προσεκτικά και δεν το άφηνα να σκιστεί και το δίπλωνα ώστε να μπορεί να ξαναχρησιμοποιηθεί - δεν ήθελα να το καταστρέψω", λέει με ένα ειλικρινές γέλιο.

.

Η έκθεση φωτογραφίας της Lekha Singh, «Οι Γυναίκες Κουβαλούν τον Κόσμο» περιοδεύει στην Ευρώπη

Η τέχνη είναι ένα μέσο για να μοιραζόμαστε τις ιστορίες μας με τους άλλους. Αυτή είναι η σκέψη πίσω από την έκθεση “Οι Γυναίκες Κουβαλούν τον Κόσμο” που περιοδεύει στην Ευρώπη υπό την υποστήριξη της Tatiana Blatnik και παρουσιάζει πορτρέτα της φωτογράφου Lekha Singh. Κάθε εικόνα αφηγείται μια ιστορία, συνδέοντας έτσι γυναίκες από όλο τον κόσμο.

.

Techfuse: Συνδέοντας την τεχνολογία και την καινοτομία με τον πολιτισμό

Tο Συνέδριο, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 5 και το Σάββατο 6 Απριλίου στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δ. Χατζής», αποτελεί την νέα πρωτοβουλία της κοινότητας ψηφιακών νομάδων C.Ioannina και γίνεται σε συνεργασία με την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Κόμβος Καινοτομίας & Ψηφιακής Οικονομίας», υποστηρίζεται από τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση και την Περιφέρεια Ηπείρου, ενώ τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας και του Δήμου Ιωαννιτών.

.