Business ESG

Οι μισθοί των CEOs αυξάνονται τρεις φορές γρηγορότερα από των υπαλλήλων τους

Με τους υψηλότερους ρυθμούς των τελευταίων 14 ετών αυξάνονται οι αμοιβές των CEOs στις ΗΠΑ, διευρύνοντας τις οικονομικές ανισότητες, καθώς αυξάνονται σχεδόν τρεις φορές γρηγορότερα από τους μισθούς των εργαζομένων.

.

Από τις αρχές του έτους, ο μέσος μισθός των CEOs στις εταιρείες του δείκτη S&P 500 έχει αυξηθεί κατά 12%, σύμφωνα με στοιχεία των Financial Times. Ο μέσος εργαζόμενος, όμως, είδε τον μισθό του να αυξάνεται κατά 4,1% στο ίδιο διάστημα.

ECR Hellas: To 55% των εταιρειών δηλώνει ότι είναι ελάχιστα ενημερωμένο για τα θέματα ESG

Τα αποτελέσματα έρευνας σχετικά με την ωριμότητα των επιχειρήσεων σε θέματα βιωσιμότητας παρουσιάστηκαν πρόσφατα σε εκδήλωση που πραγματοποίησε η Ελληνική Επιτροπή ECR (ECR Hellas) σε συνεργασία με την EY Ελλάδος, στο πλαίσιο του έργου «ECR – ESG LeadingTowards a Value-Led Sustainability Journey».

.

Principia και ΕΛΕΤΑΕΝ γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Αιολικής Ενέργειας

Τη Κυριακή 16 Ιουνίου, η Principia γιόρτασε τη Παγκόσμια Ημέρα Αιολικής Ενέργειας (15 Ιουνίου) με μια ξεχωριστή πρωτοβουλία. Συγκεκριμένα, η εταιρεία «μετέτρεψε» το αιολικό της πάρκο «Ζωοδόχος Πηγή», στο Βέρμιο, σε ένα πρωτότυπο «κέντρο γνώσης» για παιδιά και νέους Προσκόπους.

.

Arxellence 3: Στις 28 Ιουνίου ξεκινάει επίσημα ο Διεθνής Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός της Alumil

Το Arxellence,  η πρωτοποριακή πρωτοβουλία της ALUMIL που προσελκύει την παγκόσμια αρχιτεκτονική και επιστημονική κοινότητα με στόχο την προώθηση του αειφόρου σχεδιασμού, επιστρέφει για τρίτη φορά. Ο διεθνής, διεπιστημονικός διαγωνισμός αρχιτεκτονικών ιδεών Arxellence 3 διοργανώνεται από την ALUMIL και την Εταιρεία Πολιτιστικού και Κοινωφελούς Έργου ΑΙΓΕΑΣ, με την εποπτεία και συνδιοργάνωση του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

.

Eurobank: Στους πρωτοπόρους πανευρωπαϊκά στη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου

Η Eurobank συγκαταλέγεται στη λίστα Europe’s Climate Leaders των Financial Times. Η διεθνούς κύρους εφημερίδα συμπεριέλαβε την Τράπεζα ανάμεσα στις εταιρείες που ξεχωρίζουν σε πανευρωπαϊκό επίπεδο για τις επιδόσεις τους αναφορικά με την προστασία του περιβάλλοντος. Πιο αναλυτικά, οι Financial Times δημοσιοποίησαν ένα κατάλογο με τις 600 εταιρείες με έδρα την Ευρώπη και με κατώτατο όριο εσόδων τα €40 εκατ.

Ομάδες γυναικών από όλο τον κόσμο ξαναγράφουν την ιστορία μέσα από το πρίσμα της ισότητας των φύλων

Η αντικειμενικότητα μιας καταχώρησης, έστω κι αν αυτή αποτελεί μέρος μιας έγκυρης πλατφόρμας όπως η Wikipedia, δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Ακόμα κι αν περιλαμβάνει, θεωρητικά, όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται για να δώσει στον αναγνώστη μια σχετικά πλήρη εικόνα για το γνωστικό αντικείμενο που τον ενδιαφέρει, η αντικειμενικότητά της μπορεί να αμφισβητηθεί με αφορμή το φύλο του συντάκτη της.

Global Sustain: Νέα διατραπεζική ψηφιακή πλατφόρμα “ESGr” για εταιρείες και τράπεζες

Στην υλοποίηση μίας καινοτόμου διατραπεζικής πλατφόρμας συλλογής και ανάλυσης μη χρηματοοικονομικών δεδομένων των επιχειρήσεων σε θέματα ESG (E: Περιβάλλον, S:Κοινωνία, G:Διακυβέρνηση), συνέβαλε αποφασιστικά η Global Sustain, εταιρεία του Ομίλου SOFTONE, κατόπιν ανάθεσης από την εταιρεία ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ ΑΕ.

.

Διαμαντής Μασούτης Α.Ε: Τριπλή διάκριση για τα καινοτόμα προγράμματα πιστότητας της

Η Διαμαντής Μασούτης Α.Ε., απέσπασε 3 σημαντικές διακρίσεις στα φετινά Loyalty Awards, σε αναγνώριση των εξαιρετικών υπηρεσιών και της αναβαθμισμένης εμπειρίας που προσφέρει στους καταναλωτές.

.

Η εταιρεία επιβραβεύτηκε για τον πελατοκεντρικό προσανατολισμό της, αναδεικνύοντας την επιχειρηματική αριστεία μέσα από τα επιτυχημένα προγράμματα πιστότητας που κέρδισαν τις εντυπώσεις του κοινού, ξεχωρίζοντας ανάμεσα σε μια πληθώρα ανταγωνιστικών προγραμμάτων.

KPMG: Πάνω από το 70% των επιχειρήσεων παραμένουν απροετοίμαστες για τη διασφάλιση ανεξάρτητων δεδομένων ESG

Η περιβαλλοντική, κοινωνική και διακυβέρνηση (ESG) αποκτά ολοένα και περισσότερο προτεραιότητα για τους οργανισμούς σε όλο τον κόσμο. Ωστόσο, η πλειονότητα των εταιρειών παγκοσμίως αισθάνεται ότι απέχει πολύ από το να είναι έτοιμες να διασφαλίσουν τα δεδομένα τους για την ESG και να ανταποκριθούν στις νέες κανονιστικές απαιτήσεις.

.

Ισότητα των φύλων: Πέντε γενιές ή 134 χρόνια θα χρειαστεί για να κλείσει το παγκόσμιο χάσμα

Μια μοναδική ευκαιρία για να σημειωθεί πρόοδος στην κάλυψη του παγκόσμιου χάσματος μεταξύ των δύο φύλων είναι η χρονιά των εκλογών του 2024, σύμφωνα με το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF).

.