Business ESG

Greenwashing από κολοσσό παραγωγής χοιρινού

Ανώτερο δικαστήριο στη Δανία έκρινε ότι η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής χοιρινού κρέατος στην Ευρώπη παραπλάνησε τους καταναλωτές διαφημίζοντας ότι το κρέας της ήταν «κλιματικά ελεγμένο». Πρόκειται για την πρώτη δικαστική απόφαση στη σκανδιναβική χώρα που αφορά «greenwashing».

.

Μια ομάδα από MKO κατηγόρησε την Danish Crown A/S ότι παρουσίαζε με ψεύτικα στοιχεία το κλιματικό της αποτύπωμα σε μια εκστρατεία μάρκετινγκ που ξεκίνησε το 2020, η οποία, όπως ισχυρίζονται, έδινε την εσφαλμένη εντύπωση ότι η κατανάλωση του συγκεκριμένου χοιρινού κρέατος δεν επιβαρύνει το κλίμα.

Οι εταιρείες «περπατούν σε τεντωμένο σχοινί» καθώς δέχονται πυρά από όλες τις πλευρές σχετικά με τις γνωστοποιήσεις ESG

Από την ένταξή της στον όμιλο Asahi το 2020 ως επικεφαλής βιωσιμότητας, η Preeti Srivastav βοήθησε την ιαπωνική ζυθοποιία να αναλάβει αρκετές περιβαλλοντικές και κοινωνικές δεσμεύσεις, αλλά δεν κατάφερε να αποκαλύψει όλη την πρόοδό της.

.

ΑΒ Climate Hub: Πώς η ΑΒ Βασιλόπουλος προετοιμάζει την εφοδιαστική αλυσίδα κατά της κλιματικής κρίσης

Με γνώμονα τον περιορισμό των παγκόσμιων αερίων του θερμοκηπίου και την προστασία του περιβάλλοντος, η ΑΒ Βασιλόπουλος δημιούργησε το ΑΒ Climate Hub, έναν ιστότοπο της εταιρείας, με στόχο να αφυπνίσει, να ενημερώσει και να προετοιμάσει την εφοδιαστική αλυσίδα για τη διαδικασία παρακολούθησης, στοχοθέτησης και δημιουργίας αναφοράς σχετικά με τη μέτρηση του ανθρακικού αποτυπώματος.

Υποχρεώσεις αναφοράς ESG (Συνέπειες & Ευκαιρίες)

Submitted by jmantzikos on Wed, 02/28/2024 - 08:32

Σε μια εποχή όπου η βιωσιμότητα και η εταιρική ευθύνη είναι υψίστης σημασίας, οι αναφορές Περιβαλλοντικής, Κοινωνικής και Διακυβέρνησης (ESG) έχουν αναδειχθεί ως κρίσιμο εργαλείο για τις επιχειρήσεις. Η αυξανόμενη προσοχή των επενδυτών, των καταναλωτών και των ρυθμιστικών αρχών προς τις πρακτικές ESG απαιτεί ολοκληρωμένη κατανόηση των σχετικών νομικών υποχρεώσεων και ευκαιριών.

O CEO της Standard Charterted λέει ότι το ESG είναι «καλό» για τις επιχειρήσεις

Ο διευθύνων σύμβουλος της Standard Chartered, Bill Winters, λέει ότι οι επενδύσεις με περιβαλλοντική συνείδηση μπορούν να είναι καλές για τις επιχειρήσεις, απορρίπτοντας τον αντίκτυπο μιας σταυροφορίας των ΗΠΑ κατά των επενδύσεων με γνώμονα την αποστολή.

.

Τα σχόλιά του έρχονται σε μια εποχή που οι επενδύσεις που βασίζονται σε περιβαλλοντικούς, κοινωνικούς παράγοντες και παράγοντες διακυβέρνησης (ESG) έχουν γίνει ένα πολιτικά πολωμένο ζήτημα.

Verimpact: Εκδήλωση για Βιωσιμότητα στο Συνέδριο της UNESCO στα ΗΑΕ

Σε επίσημη παράλληλη εκδήλωση στο Παγκόσμιο Συνέδριο της UNESCO για την Πολιτιστική και Καλλιτεχνική Εκπαίδευση στο Εθνικό Εκθεσιακό Κέντρο του Άμπου Ντάμπι με θεματική: Πολιτιστική και Καλλιτεχνική Εκπαίδευση για ένα Βιώσιμο Μέλλον συμμετείχε με ομιλητές η Verimpact.

.

Διεθνής πιστοποίηση βιωσιμότητας για τα γήπεδα γκολφ της Costa Navarino

 Η Costa Navarino έλαβε την διεθνή πιστοποίηση GEO Certified® για τα γήπεδα γκολφ The Dunes Course και The Bay Course, στο πλαίσιο της συνεχούς δέσμευσής της στην αειφόρο ανάπτυξη και την εφαρμογή βιώσιμων πρακτικών, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

.

Η ετήσια έρευνα του CSE για τα κριτήρια ESG αποκαλύπτει τα μυστικά εφαρμογής από τις πιο κερδοφόρες εταιρείες

Σημείο αναφοράς για τις τάσεις στον τομέα της Βιώσιμης Ανάπτυξης & ESG θα αποτελέσουν για το 2024, τα ευρήματα της ετήσιας έρευνας που διεξήγαγε για έβδομη χρονιά το Κέντρο Αειφορίας – CSE, σε περισσότερες από 200 εταιρείες FT 500 σε ΗΠΑ, Καναδά και Ευρώπη. 

.

Ο Αντίκτυπος του ESG στις Ελληνικές ΜΜΕ

Submitted by jmantzikos on Thu, 02/22/2024 - 08:45

Το οικοσύστημα του ESG έχει κάνει άλματα στην Ελλάδα και μπράβο του. Συνεχίζει, εμπλουτίζει και εξελίσσει το κίνημα του CSR, που άρχισε να σπείρει τον σπόρο του από τις αρχές του 21ου αιώνα, του αιώνα μας.

LAMDA Development: Μέλος του UN Global Compact και του UN Global Compact Network Greece

Η LAMDA Development είναι επίσημα πλέον μέλος του UN Global Compact και του UN Global Compact Network Greece, τη μεγαλύτερη παγκόσμια πρωτοβουλία Βιώσιμης Ανάπτυξης, με περισσότερα από 23.000 μέλη σε περισσότερες από 160 χώρες και 69 Τοπικά Δίκτυα.

.