ΗΠΑ: Σε αναμονή του κανόνα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για τους κανόνες γνωστοποιήσεων

Body

Οι εταιρείες προετοιμάζονται για έναν νέο κανόνα της S.E.C. που θα τις υποχρεώνει να αποκαλύπτουν τις εκπομπές τους. Όμως, οι επικεφαλής των επιχειρήσεων δεν είναι ακόμη σίγουροι πότε -αν ποτέ- θα τεθεί σε ισχύ ο κανονισμός ή τι ακριβώς θα συνεπάγεται.

.

Ο Οκτώβριος είναι η επίσημη προθεσμία για την τελική έκδοση. Αυτό όρισε η S.E.C. στο Ομοσπονδιακό Μητρώο. Αλλά η ημερομηνία αυτή έχει αλλάξει και στο παρελθόν και περαιτέρω καθυστερήσεις θα μπορούσαν να αποδειχθούν δαπανηρές. Εάν η υπηρεσία περιμένει πολύ καιρό για να ολοκληρώσει την πρότασή της, κινδυνεύει ο κανόνας να ακυρωθεί από το Κογκρέσο, εάν η δυναμική της κομματικής εξουσίας αλλάξει στις επόμενες εκλογές. Η S.E.C. δεν απάντησε σε αιτήματα για σχολιασμό.

Το Κογκρέσο έχει αρχίσει να γίνεται ανήσυχο. Περισσότεροι από 75 Δημοκρατικοί της Βουλής των Αντιπροσώπων έγραψαν στον Gary Gensler, τον πρόεδρο του S.E.C., αυτό το μήνα, ζητώντας να αναληφθεί δράση "το συντομότερο δυνατό". Η μεγάλη τους ανησυχία: Οι ακραίες και συχνές κακοκαιρίες προκαλούν βαρύ φόρο στην οικονομία, με τις καταστροφές που σχετίζονται με το κλίμα στις Ηνωμένες Πολιτείες να κοστίζουν περισσότερα από 165 δισεκατομμύρια δολάρια το 2022.

Αλλά οι Ρεπουμπλικάνοι της Βουλής των Αντιπροσώπων θέλουν να καταργηθεί η πρόταση, λέγοντας ότι οι γνωστοποιήσεις των εταιρειών για το κλίμα δεν είναι σχετικές με τους επενδυτές. Ο γερουσιαστής Τζο Μάντσιν, Δημοκρατικός της Δυτικής Βιρτζίνια, αντιτίθεται επίσης στην πρόταση. Αυτό θα μπορούσε να την καταστήσει μήλον της έριδος στις συζητήσεις για τον προϋπολογισμό στην ελεγχόμενη από τους Δημοκρατικούς Γερουσία.

Οι επιχειρήσεις συνεχίζουν τις προετοιμασίες ανεξάρτητα από αυτό. Μεγάλο μέρος της αντίστασης στους κανόνες στοχεύει στην απαίτηση οι μεγάλες εταιρείες να αποκαλύπτουν τις εκπομπές "Scope 3", δηλαδή τις εκπομπές των προμηθευτών τους και των πελατών που χρησιμοποιούν τα προϊόντα τους. Αλλά οι επικριτές λένε ότι οι εκπομπές της κλίμακας 3 είναι δύσκολο να υπολογιστούν.

Στο πλαίσιο ενός νέου καθεστώτος υποβολής εκθέσεων για το κλίμα της Ε.Ε., χιλιάδες αμερικανικές εταιρείες θα έχουν ήδη περισσότερες απαιτήσεις, μεταξύ άλλων για το Scope 3. Οι ειδικοί στη λογιστική του κλίματος επισημαίνουν τα νέα εργαλεία που απλοποιούν τη συμμόρφωση, καθιστώντας τους υπολογισμούς τόσο συνηθισμένους όσο η παραδοσιακή λογιστική.

"Αν είστε διευθύνων σύμβουλος μιας μεγάλης επιχείρησης, αναλαμβάνετε μεγάλο ρίσκο" περιμένοντας, δήλωσε στο DealBook ο Freddie Evans, διευθύνων σύμβουλος της Minimum, μιας εταιρείας λογιστικού λογισμικού για τον άνθρακα, η οποία συνεργάζεται με τον Nasdaq για την υποβολή εκθέσεων για τις εταιρείες του χρηματιστηρίου του. "Κάθε οργανισμός στις ΗΠΑ και την Ε.Ε. πρέπει να έχει υποδομές στη θέση τους".

Πηγή: Dealbook

Αρθρογράφος
Κύριος χαρακτηρισμός περιεχομένου
Image
Επικεφαλίδα

Περισσότεροι από 75 Δημοκρατικοί της Βουλής των Αντιπροσώπων έγραψαν στον Gary Gensler, τον πρόεδρο του S.E.C., αυτό το μήνα, ζητώντας να αναληφθεί δράση "το συντομότερο δυνατό".