Γιατί η Prada προσπαθεί να γίνει πιο πράσινη;

Body

Η Prada, ο ιταλικός πολυτελής οίκος μόδας, εντείνει τις προσπάθειές της για βιωσιμότητα, προσπαθώντας να μειώσει το αποτύπωμα άνθρακα, αυξάνοντας τη χρήση ανακυκλωμένου νάιλον και αναζητώντας εναλλακτικές λύσεις για το δέρμα. Η ανάλυση από το Bloomberg των κατατάξεων ESG για το οικονομικό έτος 2020 αποκάλυψε ότι η Prada είχε χαμηλότερη επίδοση από τους ανταγωνιστές της σε περιβαλλοντικά θέματα και διακυβέρνηση. Η εταιρεία έχει σημειώσει πρόοδο από τότε.

.

Ο Λορέντζο Μπερτέλι, επικεφαλής της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της Prada, αναφερόμενος σε μια μη κερδοσκοπική ομάδα που μετρά τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των εταιρειών, δήλωσε: "Είμαστε Β μείον για τη CDP αυτή τη στιγμή και θέλουμε να γίνουμε Α το συντομότερο δυνατό. Αναμένουμε να βελτιώσουμε τη βαθμολογία μας ήδη από φέτος".

Ο κ. Bertelli, 34 ετών, είναι ο επόμενος στη σειρά για να γίνει διευθύνων σύμβουλος. Είναι γιος του Πατρίσιο Μπερτέλι και της Μιουτσία Πράντα οι οποίοι ανέδειξαν την εταιρεία με έδρα το Μιλάνο σε μία από τις πιο αναγνωρίσιμες μάρκες μόδας στον κόσμο.

Το 2021, εντάχθηκε στο διοικητικό συμβούλιο της Prada. Είναι επίσης μέλος μιας επιτροπής που ασχολείται με θέματα περιβαλλοντικής και κοινωνικής βιωσιμότητας σε επίπεδο διοικητικού συμβουλίου.

Τα τελευταία χρόνια, η Prada έχει λάβει μέτρα για να ενισχύσει τα διαπιστευτήριά της όσον αφορά τη βιωσιμότητα. Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της για ουδετερότητα ως προς τον άνθρακα, η Prada δήλωσε τον Νοέμβριο του 2021 ότι θα χρησιμοποιήσει περισσότερα «πράσινα» υλικά στα προϊόντα και τις συσκευασίες της και θα μειώσει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου.

Ενώ οι βαθμολογίες βιωσιμότητας είναι "απαραίτητες" για την αξιολόγηση της εταιρικής οικολογικότητας, ενδέχεται να μην αντιπροσωπεύουν τις περιπλοκές των μοναδικών επιχειρηματικών μοντέλων υποστήριξε ο Μπερτέλι σε ένα συμπόσιο της Prada και της Unesco για τη βιωσιμότητα και τη διατήρηση των ωκεανών στη Λισαβόνα.

"Παράγουμε σχεδόν όλα τα προϊόντα μας στην Ιταλία, σε σύγκριση με τις μεγάλες εταιρείες της γρήγορης μόδας που παράγουν στο εξωτερικό", δήλωσε.

Το 2019, η Prada παρείχε το πρώτο δάνειο που συνδέεται με τη βιωσιμότητα στον κλάδο της πολυτέλειας, ένα μέσο με χαμηλότερο επιτόκιο εάν επιτευχθούν συγκεκριμένοι στόχοι βιωσιμότητας, εξοικονομώντας χρήματα στον εκδότη.

Η Credit Agricole διευθέτησε το δάνειο ύψους 50 εκατ. ευρώ (52,1 εκατ. δολάρια) για την Prada. Το 2020, κανόνισε ένα παρόμοιο δάνειο ύψους 75 εκατ. ευρώ με την ιαπωνική τράπεζα Mizuho. Και τα δύο δάνεια εξαρτώνται από πιο πράσινες και ενεργειακά αποδοτικές επιχειρήσεις, την εκπαίδευση των εργαζομένων και τη χρήση αναγεννημένου νάιλον.

Ένα τρίτο δάνειο συμφωνήθηκε τον Φεβρουάριο του 2021 με την UniCredit, συγκέντρωσε 90 εκατ. ευρώ και ήταν συνδεδεμένο με την αναγέννηση και την επαναμετατροπή των βιομηχανικών αποβλήτων, καθώς και την αύξηση του μεριδίου παραγόμενης ενέργειας της Prada.

Ο Μπερτέλι βρέθηκε στη Λισαβόνα για να προωθήσει το πρόγραμμα Sea Beyond, το οποίο έχει σχεδιαστεί για την εκπαίδευση των μαθητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σχετικά με τη διατήρηση των ωκεανών.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από τα έσοδα της Prada Re-Nylon, μιας τριετούς σειράς τσαντών για άνδρες και γυναίκες. Τα προϊόντα δημιουργούνται με ανακυκλωμένο νάιλον νήμα από πλαστικά απόβλητα που συλλέγονται από χωματερές και ωκεανούς. Από το τέλος του 2021, η Prada έχει αντικαταστήσει όλη την παραγωγή παρθένου νάιλον με αναγεννημένο νάιλον.

Η Prada ισχυρίζεται ότι οι ειδικοί της προσπαθούν να αναπτύξουν περαιτέρω φιλικά προς το περιβάλλον υλικά, ιδίως καθώς η νεότερη γενιά καταναλωτών απαιτεί πιο βιώσιμα προϊόντα.

Αρθρογράφος
Κύριος χαρακτηρισμός περιεχομένου
Δευτερεύων χαρακτηρισμός περιεχομένου
Image
Επικεφαλίδα

Τι κάνει προς αυτή την κατεύθυνση ο γιός της Μιουτσία Πράντα.