Sustainability

10 mobile εφαρμογές για να γίνεις μέρος του αγώνα κατά της κλιματικής αλλαγής

Νέα χρονιά σημαίνει νέοι στόχοι, και είναι πολλοί εκεί έξω που θέλουν φέτος να υιοθετήσουν έναν πιο βιώσιμο τρόπο ζωής. Το κινητό αποτελεί ένα εξαιρετικό εργαλείο σε αυτήν την προσπάθεια, χάρη στον μεγάλο αριθμό εφαρμογών που έχουν σχεδιαστεί για να κάνουν την ζωή μας πιο «πράσινη». Το ESG+ Stories σου προτείνει 10 mobile εφαρμογές που θα αλλάξουν την καθημερινότητα σου το 2022.

Τα Γρεβενά η πρώτη «πράσινη» πόλη της γεωθερμίας στην Ελλάδα

Τα Γρεβενά δικαίως έχουν ανακηρυχθεί ως η «πόλη των μανιταριών» αφού διαθέτουν 2500 από τα 7000 είδη καταγεγραμμένων άγριων μανιταριών που έχει η Ελλάδα.

Micromobility: Η νέα τάση που αλλάζει τις ζωές των κατοίκων στις μεγαλουπόλεις

Η αυξημένη κίνηση, η κυκλοφοριακή συμφόρηση και η οικολογική συνείδηση προτρέπουν όλο και περισσότερους πολίτες να στραφούν προς την μικροκινητικότητα, η οποία όπως δείχνουν τα πράγματα έχει μπει για τα καλά στην καθημερινότητά μας.

Η κυκλική οικονομία μπορεί να αντιμετωπίσει την κλιματική κρίση

Submitted by jmantzikos on Mon, 01/03/2022 - 09:03

Το τελευταίο διάστημα έχει αναζωπυρωθεί έντονα η συζήτηση για την κλιματική αλλαγή, καθώς όλοι αναγνωρίζουν πλέον πως έχει μετατραπεί σε κλιματική κρίση, γι’ αυτό ισχυροποιείται διεθνώς το ρυθμιστικό πλαίσιο προκειμένου τα κράτη, οι επιχειρήσεις και οι οργανισμοί να μεταβούν σε πιο φιλικά περιβαλλοντικά πρότυπα με βάση συγκεκριμένες απαιτήσεις.

Η μετατροπή του πράσινου σε «χρυσό» χρειάζεται εμπιστοσύνη και διαφάνεια

Submitted by jmantzikos on Thu, 12/30/2021 - 13:16

H έλλειψη αξιόπιστων και τυποποιημένων δεδομένων καθιστά τον προσδιορισμό των κερδών και ζημιών των πράσινων χαρτοφυλακίων μια άχαρη διαδικασία, όπως τονίζουν δύο αντικρουόμενες εκθέσεις που ήρθαν στην δημοσιότητα αυτή την εβδομάδα. 

Οι πιο εντυπωσιακές καινοτομίες βιωσιμότητας του 2021

Eσώρουχα από...γάλα

Τα εσώρουχα που κατασκευάζονται από άχρηστο γάλα δεν ακούγονται ιδιαίτερα υγιεινά. Αλλά η μάρκα βιώσιμων υφασμάτων Inner Mettle με έδρα τις Ηνωμένες Πολιτείες ισχυρίζεται ότι μπορεί να ανακυκλώνει εσώρουχα από το πλεόνασμα γάλακτος. Τα εσώρουχα είναι φυσικά, αναπνέουν και εξαιρετικά μαλακά, σύμφωνα με τον κατασκευαστή, η οποία κατασκευάζει επίσης παπούτσια από ανακυκλωμένη λίκρα και βίγκαν σουέτ.

Έπιπλα με ξύλο μεγαλωμένο σε εργαστήριο

EY: Μόνο το 11% των επιχειρήσεων εφαρμόζουν τα διεθνή πρότυπα βιωσιμότητας

Το 2021 ήταν μια χρονιά γεμάτη με νέες επενδύσεις, δράσεις και πρωτοβουλίες με κεντρικούς άξονες την αειφορία και την πανδημία. Η κλιματική αλλαγή αλλά και η πανδημία έχουν δημιουργήσει νέες απαιτήσεις, που οι μεγάλες επιχειρήσεις φαίνεται να έχουν συνειδητοποιήσει, σε μια προσπάθεια να ανταπεξέλθουν.

Γιώργος Καββαθάς: Βασικός όρος βιώσιμης λειτουργίας η «συνεργατικότητα»

Η επιχειρηματικότητα αλλάζει με γρήγορους ρυθμούς και στην εποχή του «ψηφιακού μετασχηματισμού» και της «πράσινης μετάβασης», ο βηματισμός των μικρομεσαίων επιχειρήσεων πρέπει να επιταχυνθεί. Η πρόσβασή τους σε κατάλληλα και στοχευμένα εργαλεία χρηματοδότησης διατηρείται, παρά τις προσπάθειες που καταβάλλονται, ως πρώτη προτεραιότητα όπως σημειώνει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος, Γιώργος Καββαθάς.

Σύσταση Κομισιόν προς εταιρείες για τον υπολογισμό του περιβαλλοντικού αποτυπώματος

Αναθεωρημένη σύσταση σχετικά με τη χρήση μεθόδων περιβαλλοντικού αποτυπώματος εξέδωσε σήμερα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για να βοηθήσει τις εταιρείες να υπολογίζουν τις περιβαλλοντικές επιδόσεις τους με βάση αξιόπιστες, επαληθεύσιμες και συγκρίσιμες πληροφορίες, καθώς και για να έχουν πρόσβαση στις πληροφορίες αυτές άλλοι παράγοντες, όπως οι δημόσιες διοικήσεις, οι ΜΚΟ και οι επιχειρήσεις.