ΕΛΛΑΚΤΩΡ

Ελλάκτωρ: Η Ιωάννα Δρέττα νέο μέλος στο ΔΣ

Η διοίκηση της «ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε.» (η «Εταιρεία») ανακοίνωσε ότι η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΕΛΛΑΚΤΩΡ ΑΕ, που συνήλθε την 11η Ιανουαρίου 2024, μεταξύ άλλων:

.

Α) εξέλεξε την κα Ιωάννα Δρέττα ως νέο πρόσθετο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας,

Β) ανακοίνωσε / επικύρωσε την εκλογή της κας Ευγενίας Λειβαδάρου, στο πρόσωπο της οποίας πληρούνται όλες οι προβλεπόμενες από την ισχύουσα νομοθεσία και την Πολιτική Καταλληλότητας της Εταιρείας, προϋποθέσεις και κριτήρια ανεξαρτησίας.

Ελλάκτωρ: Πράσινο φως για την πώληση του 25% της «Άνεμος»

Την πώληση του υπόλοιπου 25% των μετοχών της ANEMOS RES στην MORE ενέκρινε σήμερα η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Ελλάκτωρ, ενώ στην ίδια συνέλευση αποφασίστηκε η εκλογή της Ιωάννας Δρέττα νέου ενδέκατου μέλους του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι:

Η ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «ΕΛΛΑΚΤΩΡ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και το διακριτικό τίτλο «ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε.» (εφεξής η «Εταιρεία»), γνωστοποιεί, σύμφωνα με τις διατάξεις του N.3556/2007 και το άρθρο 4.1.3.3 παρ.1 και 2 του Κανονισμού του Χ.Α., τα ακόλουθα:

Ελλάκτωρ: Συμφωνία για την μεταβίβαση του 25% της εταιρείας ANEMOS RES

Την πώληση του εναπομείναντος ποσοστού 25% της εταιρείας ANEMOS RES στην εταιρεία Motor Oil Renewable Energy (MORE), θυγατρική του Ομίλου Motor Oil, ενέκρινε το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας Ελλάκτωρ.

.

Σημειώνεται ότι τον Δεκέμβριο 2022 ολοκληρώθηκε η πώληση του 75% της ΑΝΕΜΟΣ RES προς την εταιρεία MORE.

Το τίμημα για το 25% το οποίο έχει συμφωνηθεί ανέρχεται σε 123,5 εκατ. ευρώ, αναλογικά το ίδιο για την αξία επιχείρησης (Enterprise Value) σε σύγκριση με την συναλλαγή πώλησης του 75%.

Ελλάκτωρ: Καθαρά κέρδη ύψους 54,2 εκατ. ευρώ το εννεάμηνο του 2023

Καθαρά κέρδη ύψους 54,2 εκατ. ευρώ παρουσίασε ο Όμιλος Ελλάκτωρ το εννεάμηνο του 2023 έναντι ζημιών 6,1 εκατ. κατά την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, σύμφωνα με τα βασικά οικονομικά μεγέθη από συνεχιζόμενες δραστηριότητες που ανακοίνωσε σήμερα. Οι πωλήσεις  ανήλθαν στα 284 εκατ. ευρώ μειωμένες κατά 3% σε ετήσια βάση. Τα κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν στα 147 εκατ. ευρώ σημειώνοντας αύξηση 27% σε σχέση με το 9Μ 2022, με περιθώριο EBITDA 52%. Τα κέρδη προ φόρων (ΚΠΦ) ανήλθαν στα 76,2 εκατ. ευρώ έναντι 13,6 εκατ.

Στον Δείκτη FTSE4Good ο όμιλος Ελλάκτωρ

Στον χρηματιστηριακό δείκτη αειφορίας “Financial Times Stock Exchange4Good (FTSE4Good) Index Series” συμπεριλήφθηκε, για πρώτη φορά, ο Όμιλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ.

.

Οι δείκτες του FTSE4Good δημιουργήθηκαν από την FTSE Russell και μετρούν την επίδοση των εταιρειών ως προς την εφαρμογή  πρακτικών στους τομείς  του Περιβάλλοντος, της Κοινωνίας και της Διακυβέρνησης (ESG). Οι Δείκτες του FTSE4Good αξιοποιούνται από την χρηματοοικονομική και επενδυτική αγορά για την αξιολόγηση κοινωνικά υπεύθυνων επενδυτικών ευκαιριών και άλλων επιχειρηματικών προϊόντων. 

Ελλάκτωρ: Ολοκληρώθηκε το deal με την Motor Oil

Ολοκληρώθηκε η συμφωνία πώλησης του 75% κλάδου ΑΠΕ της Ελλάκτωρ στη Motor Oil, έναντι 671,5 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η Εταιρεία με την επωνυμία ΕΛΛΑΚΤΩΡ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ και το διακριτικό τίτλο «ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε.» (εφεξής «η Εταιρεία») ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι ολοκληρώθηκε η συναλλαγή πώλησης του Κλάδου των ΑΠΕ στην MOTOR OIL RENEWABLE ENERGY ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε. (εφεξής «ΜΟRE») θυγατρικής της ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ (ΕΛΛΑΣ) ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ Α.Ε. (MOH). 

Λειβαδάρου: Στο εξής θα βλέπουμε ολοένα και περισσότερες γυναίκες σε σημαντικές θέσεις της ενέργειας

Στις εξελίξεις του ενεργειακού κλάδου, αλλά και στη θέση που κατέχει το γυναικείο φύλο εντός του αναφέρθηκε η Ευγενία Λειβαδάρου, μέλος του ΔΣ της Ελλάκτωρ, στο Renewable & Storage Forum.

Αναλυτικότερα, επισήμανε τα εξής:

Ήταν μια εξαιρετική ευκαιρία να μαζευτούμε όλοι οι άνθρωποι του χώρου των ανανεώσιμων, συζητήθηκαν πολύ ωραία θέματα και πάρα πολύ επίκαιρα νομικά, τεχνικά και οικονομικά. Νομίζω ότι είναι μια πολύ ωραία στιγμή για τις ανανεώσιμες πηγές και για το οικοσύστημα της ενέργειας γενικότερα στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Επ. Ανταγωνισμού: Πράσινο φως στο deal Motor Oil-Ελλάκτωρ στις ΑΠΕ

Ομόφωνα ενέκρινε η Επιτροπή Ανταγωνισμού την απόκτηση αποκλειστικού ελέγχου του τομέα των ΑΠΕ της Ελλάκτωρ από την Motor Oil. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η απόφαση αφορά την αγορά της παραγωγής/προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας σε επίπεδο χονδρικής και την προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας σε επίπεδο λιανικής.

.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Επιτροπής Ανταγωνισμού:

Motor Oil: Εγκρίθηκε η εξαγορά του 75% του κλάδου ΑΠΕ της Ελλάκτωρ

Την συναλλαγή μεταξύ της MORE (Motor Oil Renewable Energy) και της ΕΛΛΑΚΤΩΡ για την απόκτηση του 75% του κλάδου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, ενέκριναν οι μέτοχοι της Motor Oil κατά τη σημερινή Έκτακτη Γενική Συνέλευση. Με την επισφράγιση αυτής της συμφωνίας ακολουθεί η υπογραφή του σχετικού σχεδίου Συμφωνητικού Αγοραπωλησίας και του σχεδίου Συμφωνίας Μετόχων μεταξύ των δύο Εταιρειών.

.

Ελλάκτωρ: Πράσινο φως από τη Γ.Σ. στη συμφωνία με Motor Oil για τις ΑΠΕ

Στην έγκριση της μεταβίβασης στη Motor Oil του 75% του κλάδου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας της εταιρείας προχώρησε η Γενική Συνέλευση των μετόχων της Ελλάκτωρ, η οποία συνήλθε στις 25 Αυγούστου.

.

Παράλληλα, προχώρησε και στον επαναπροσδιορισμό του χαρακτήρα και της σύνθεσης της Επιτροπής Ελέγχου.

Πιο ειδικά, με βάση την εταιρική ανακοίνωση, η Γ.Σ. αποφάσισε:

"Έγκριση της συναλλαγής για την μεταβίβαση από την Εταιρεία του 75% του κλάδου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, προς την εταιρεία με την επωνυμία "MOTOR OIL RENEWABLE ENERGY ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.”.