Λειβαδάρου: Στο εξής θα βλέπουμε ολοένα και περισσότερες γυναίκες σε σημαντικές θέσεις της ενέργειας

Body

Στις εξελίξεις του ενεργειακού κλάδου, αλλά και στη θέση που κατέχει το γυναικείο φύλο εντός του αναφέρθηκε η Ευγενία Λειβαδάρου, μέλος του ΔΣ της Ελλάκτωρ, στο Renewable & Storage Forum.

Αναλυτικότερα, επισήμανε τα εξής:

Ήταν μια εξαιρετική ευκαιρία να μαζευτούμε όλοι οι άνθρωποι του χώρου των ανανεώσιμων, συζητήθηκαν πολύ ωραία θέματα και πάρα πολύ επίκαιρα νομικά, τεχνικά και οικονομικά. Νομίζω ότι είναι μια πολύ ωραία στιγμή για τις ανανεώσιμες πηγές και για το οικοσύστημα της ενέργειας γενικότερα στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι, όπως και οι τιμές που είναι πάρα πολύ υψηλές και προσπαθούμε να διαχειριστούμε και την κρίση και την ανάπτυξη νέων πράσινων υποδομών που προστατεύουν το κλίμα και τις ζωές όλων μας. Στόχος όλων πια και από τις συζητήσεις που άκουσα σήμερα είναι να φτάσουμε σε μια ενεργειακή αυτονομία και ενεργειακή ασφάλεια η οποία προϋποθέτει ανανεώσιμες πηγές, υβριδικά μοντέλα με αποθήκευση, ειδικό χωροταξικό ώστε να ξέρουμε που θα αναπτυχθούν όλες αυτές οι υποδομές, νομικό πλαίσιο που να βοηθά την αδειοδότηση και φυσικά καταρτισμένο προσωπικό αλλά και υπηρεσίες οι οποίες θα βοηθήσουν σε όλη αυτή την ανάπτυξη.

Νομίζω ότι όλοι έχουμε τις ίδιες επιδιώξεις. Υπάρχει σχεδιασμός, βελτιώνεται συνεχώς. Πρέπει να επιταχύνουμε, έχουμε βάλει πολλούς στόχους και τους έχουμε αλλάξει από το 2019 και μετά ανεβάζουμε διαρκώς τη στοχοθεσία. Πρέπει να πιάσουμε δουλειά, πιστεύω ότι στο επόμενο συνέδριο του energypress θα έχουμε να λέμε για περισσότερη ισχύ στις ΑΠΕ, για νέα υβριδικά μοντέλα, για νέα υδροηλεκτρικά, άρα έχουμε ένα μέλλον εδώ, έχουμε ευκαιρίες συζήτησης και νέων συναντήσεων και νομίζω θα πάνε όλα καλά.

Η αλήθεια είναι ότι υποεκπροσωπείται το γυναικείο φύλο τόσο στους μηχανικούς, όσο και στην ενέργεια. Νομίζω ότι πλέον οι γυναίκες μορφώνονται και καταρτίζονται, άρα επάξια διεκδικούν τέτοιου είδους θέσεις. Νομίζω πλέον από μικρά τα κορίτσια μαθαίνουν να κυνηγούν αυτό που θέλουν και έχουν και οικογένειες που τις βοηθούν να ασχοληθούν και με τεχνικά επαγγέλματα, άρα χάρη στην ποσόστωση και κυρίως στην κατάρτιση των γυναικών νομίζω ότι θα βλέπουμε όλο και περισσότερες σε τέτοιες θέσεις. Εγώ έτυχε να είμαι από τις πρώτες του χώρου που έχουν μια θέση σε διοικητικό συμβούλιο, αλλά νομίζω ότι θα βλέπουμε όλο και περισσότερες. Να δούμε και περισσότερες γυναίκες ομιλίτριες στα συνέδρια.

Αρθρογράφος
Κύριος χαρακτηρισμός περιεχομένου
Image