Η Occidental Petroleum θα αγοράσει την Carbon Engineering του Καναδά για 1,1 δισεκατομμύριο δολάρια

Body

H Occidental Petroleum (OXY) αγοράζει την καναδική νεοφυή εταιρεία Carbon Engineering έναντι 1,1 δισ. δολαρίων ΗΠΑ, καθώς εστιάζει στις προσπάθειες για την απομάκρυνση του διοξειδίου του άνθρακα από την ατμόσφαιρα.

.

Η Occidental Petroleum δήλωσε ότι θα πληρώσει μετρητά για την ιδιωτική Carbon Engineering και αναμένει ότι η συμφωνία θα κλείσει πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους, εν αναμονή των εγκρίσεων των ρυθμιστικών αρχών.

Η Occidental συνεργάζεται με την Carbon Engineering τα τελευταία τέσσερα χρόνια, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία της στο έργο Stratos με έδρα το Δυτικό Τέξας, το οποίο πρόκειται να αποτελέσει τη μεγαλύτερη μονάδα δέσμευσης διοξειδίου του άνθρακα στον κόσμο έως το 2025.

Η δέσμευση διοξειδίου του άνθρακα είναι μία από τις αγαπημένες λύσεις της ενεργειακής βιομηχανίας για το κλίμα. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ προσφέρει γενναιόδωρα φορολογικά κίνητρα για την τεχνολογία μέσω του ομοσπονδιακού νόμου για τη μείωση του πληθωρισμού.

Η αγορά της Carbon Engineering από την Occidental είναι η δεύτερη μεγάλη συμφωνία στον τομέα της δέσμευσης διοξειδίου του άνθρακα τις τελευταίες εβδομάδες.

Τον Ιούλιο, η Exxon Mobil (XOM) συμφώνησε να αγοράσει τη διαχειρίστρια εταιρεία αγωγών διοξειδίου του άνθρακα Denbury έναντι 4,9 δισ. δολαρίων ΗΠΑ.

Η Occidental Petroleum δήλωσε ότι σχεδιάζει επίσης να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία της Carbon Engineering στον κόμβο King Ranch που σχεδιάζεται για το νότιο Τέξας, ο οποίος πρόσφατα κέρδισε την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Ενέργειας των ΗΠΑ.

Αρθρογράφος
Κύριος χαρακτηρισμός περιεχομένου
Δευτερεύων χαρακτηρισμός περιεχομένου
Image
Επικεφαλίδα

Η αγορά της Carbon Engineering από την Occidental είναι η δεύτερη μεγάλη συμφωνία στον τομέα της δέσμευσης διοξειδίου του άνθρακα τις τελευταίες εβδομάδες.