Green Energy

Advent: Βρέθηκε ακίνητο, προχωρά το σχέδιο για τεχνολογία υδρογόνου

Το πρώτο βήμα για τη μεγάλη επένδυση που έχει προγραμματίσει να υλοποιήσει στην Δυτική Μακεδονία, και συγκεκριμένα στην Κοζάνη, υλοποίησε η διοίκηση της Advent Technologies. Η εταιρεία με έδρα τη Μασαχουσέτη, η οποία έχει εισαγάγει τις μετοχές στον NASDAQ και διοικείται από τον δρα Βασίλη Γρηγορίου, βάζει μπροστά την επένδυση των 780 εκατ. ευρώ που εγκρίθηκε από την ΕΕ.

.

Prodea Investments: Οι χώροι εργασίας χρειάζεται να είναι ανθρωποκεντρικοί

Τη σημασία του σχεδιασμού και της κατασκευής χώρων εργασίας που ανταποκρίνονται στις ανάγκες της εποχής και τις προσδοκίες των εργαζομένων ανέδειξε η συζήτηση που συνδιοργάνωσε η PRODEA Investments στο πλαίσιο του TEDx Athens 2023.

.

Στη συζήτηση συμμετείχε ο Δημήτρης Γεωργιόπουλος, Τεχνικός Διευθυντής της PRODEA Investments, ο Δημήτρης Δημουλάς, Facilities Manager της Kaizen Gaming και ο Τάσος Γεωργατζής, Διευθυντής της Urban Soul Project. 

Η LG συμβάλλει με τις πρωτοβουλίες της σε ένα πιο πράσινο αύριο

Με την πεποίθηση ότι η βιωσιμότητα είναι το κλειδί για ένα λαμπρότερο μέλλον για όλους, η LG έχει αναλάβει σημαντικές πρωτοβουλίες για την προστασία του περιβάλλοντος σε όλο τον κόσμο. Στη Μέση Ανατολή, η LG Saudi Arabia ξεκίνησε νωρίτερα φέτος από κάθε άλλη χρονιά το πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης για τη φύτευση δέντρων σε συνεργασία με την πρωτοβουλία “Yalla Green”, για την προώθηση της ενεργειακής απόδοσης και τη συμβολή σε ένα πιο πράσινο αύριο.

.

Οι προκλήσεις των εταιρειών ενέργειας στην ενσωμάτωση των κριτηρίων ESG

ια το κρίσιμο θέμα της βιωσιμότητάς που αποτελεί παράγοντα ανάπτυξης σε ένα περιβάλλον έντονων οικονομικών και κοινωνικών πιέσεων και την υιοθέτηση από τις εταιρείες του κλάδου της ενέργειας και των καυσίμων των κριτηρίων ESG τοποθετήθηκαν η Επικεφαλής ESG, Βιωσιμότητας και Κλιματικής Αλλαγής του ομίλου Motor Oil κ. Ελένη Αθουσάκη και ο Διευθυντής ΥΑΠ & Βιώσιμης Ανάπτυξης Ομίλου HELLENiQ ENERGY κ. Αντώνης Μουντούρης

.

ΑΦΙΕΡΩΜΑ: Οι επιτυχημένες πρακτικές ESG στον κλάδο της ενέργειας

Οι εταιρείες του κλάδου της ενέργειας παίζουν κομβικό ρόλο στον αγώνα για την πράσινη μετάβαση καθώς η στροφή σε μία ουδέτερη κλιματικά οικονομία βρίσκεται στην εμπροσθοφυλακή για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και των συνεπειών που αυτή επιφέρει.

.

Την ίδια στιγμή δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στην ενίσχυση του «κοινωνικού αποτυπώματος» μέσα από δράσεις για την κοινωνία και τους εργαζόμενους χωρίς διακρίσεις, βασισμένες σε ένα εκσυγχρονισμένο μοντέλο εταιρικής διακυβέρνησης. 

Mytilineos: Επένδυση 1,16 δισ.ευρώ για εξαγορά φωτοβολταϊκών στον Καναδά - Η μεγαλύτερη στην ιστορία της εταιρείας

 Την εξαγορά χαρτοφυλακίου πέντε φωτοβολταϊκών έργων στην επαρχία Alberta του Καναδά, ισχύος 1.410 MW, από την Westbridge ανακοίνωσε σήμερα η MYTILINEOS, επένδυση που - όπως επισημαίνεται- αποτελεί την μεγαλύτερη στην μέχρι σήμερα ιστορία της εταιρείας καθώς θα φθάσει σε ορίζοντα τετραετίας στα 1,16 δισεκατομμύρια ευρώ.

Μεγαλύτερη έμφαση στις εκπομπές και άλλων αερίων εκτός του CO2 δίνουν οι αεροπορικές

Οι αεροπορικές εταιρείες συγκροτούν μια ομάδα εργασίας για την αντιμετώπιση των εκπομπών και άλλων αερίων πέραν του διοξειδίου του άνθρακα (CO2), ενισχύοντας τις προσπάθειες για την αντιμετώπιση των νεφελωδών γραμμών που σχηματίζονται από αεροσκάφη και είναι γνωστές ως contrails, μια περιβαλλοντική απειλή που μέχρι τώρα είχε περάσει σε δεύτερη μοίρα σε σχέση με τη ρύπανση από τον άνθρακα στην αντιμετώπιση της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

.

Εξαγορά φωτοβολταϊκών στην Κύπρο από την HELLENiQ ENERGY

Την εξαγορά δύο φωτοβολταϊκών πάρκων σε λειτουργία, συνολικής ισχύος 15 MW στην Κύπρο (επαρχία Λευκωσίας), μέσω της θυγατρικής της εταιρίας HELLENiQ RENEWABLES ανακοίνωσε η HELLENiQ ENERGY.

Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο: Crash test για τις προτάσεις 16 "Energy Scouts"

Ολοκληρώθηκε ο 7ος κύκλος των εκπαιδευτικών σεμιναρίων "Energy Scouts" για την εξοικονόμηση ενέργειας και πόρων. Δεκαέξι εργαζόμενοι εκπαιδεύτηκαν επιτυχώς στην αναγνώριση και καταγραφή των δυνατοτήτων εξοικονόμησης ενέργειας και πόρων στις επιχειρήσεις όπου εργάζονται, συνεισφέροντας έτσι στη μείωση του ενεργειακού κόστους και στην προστασία του περιβάλλοντος και κατανοώντας τη δυνατότητα συμμετοχής και τον ρόλο του κάθε εργαζόμενου σε αυτό.

.

Ørsted: Νέα εποχή στην πράσινη ναυτιλία με το μεγαλύτερο έργο e-methanol στην Ευρώπη

Σε μια σημαντική εκδήλωση που έγινε χθες στο Örnsköldsvik στη Βόρεια Σουηδία, η Ørsted άνοιξε το δρόμο για το μεγαλύτερο έργο e-methanol στην Ευρώπη, το FlagshipONE.

.