Green Energy

Πράσινο υδρογόνο: Η Ευρώπη δαπανά δισεκατομμύρια, αλλά οι προκλήσεις πολλές

H γερμανική κυβέρνηση έχει ρίξει δισεκατομμύρια δολάρια στο πράσινο υδρογόνο. Υπάρχουν όμως και τεράστιες προκλήσεις.  Στη Λειψία, εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας καίει αέριο που θερμαίνει τον πλανήτη για να παράγει ηλεκτρική ενέργεια. Εάν όλα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο, μια μέρα θα στραφεί σε υδρογόνο χωρίς εκπομπές. Είναι το πρώτο, μικροσκοπικό μέρος ενός ενεργειακού συστήματος που σχεδιάζεται από τους διαμορφωτές πολιτικής σε όλη την Ευρώπη, οι οποίοι βασίζονται στο πράσινο καύσιμο για να επιτύχουν μερικούς από τους πιο επιθετικούς κλιματικούς στόχους του πλανήτη.

Η Mizuho δεσμεύεται για χρηματοδότηση 13 δισ. δολαρίων για πράσινες τεχνολογίες

Η εταιρεία τραπεζικών και χρηματοοικονομικών υπηρεσιών Mizuho Financial Group, με έδρα το Τόκιο, ανακοίνωσε σήμερα ένα νέο στόχο για την παροχή χρηματοδότησης ύψους 2 τρισεκατομμυρίων JPY (13 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ) για την παραγωγή και την προμήθεια υδρογόνου και συναφών τεχνολογιών έως το 2030.

.

Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Ελλάδα στην ανακύκλωση λιπαντικών ελαίων

Τη σημαντική συνεισφορά της στο περιβάλλον, στη δημόσια υγεία και στην κοινωνία, κατά τη διάρκεια των είκοσι χρόνων λειτουργίας της τα οποία συμπληρώνονται φέτος, παρουσίασε σε ειδικό δημοσιογραφικό γεύμα η ΕΝΔΙΑΛΕ Α.Ε., το Εθνικό Συλλογικό Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης Αποβλήτων Λιπαντικών Ελαίων.

.

Από το 2004 έως σήμερα, η ΕΝΔΙΑΛΕ έχει συλλέξει και αναγεννήσει περισσότερους από 560.000 μετρικούς τόνους αποβλήτων λιπαντικών ελαίων, έχοντας έτσι καταφέρει να:

Περισσότερα από 1,1 εκατ. φωτοβολταϊκά πάνελ Tiger Neo παρέδωσε η JinkoSolar σε ένα από τα μεγαλύτερα πάρκα σε Γερμανία και Ευρώπη

H JinkoSolar Holding Co, ένας από τους μεγαλύτερους και πιο καινοτόμους κατασκευαστές φωτοβολταϊκών πάνελ σε παγκόσμιο επίπεδο, ανακοίνωσε ότι ολοκλήρωσε την παράδοση της παραγγελίας για το φωτοβολταϊκό πάρκο "Witznitz Solar Park" στο Lobstadt, στη Γερμανία με ισχύ περί τα 650 MW. 

.

Ο Μπιλ Γκέιτς θα πουλήσει πράσινο megayacht αξίας 600 εκατομμυρίων λιρών - πριν καν σαλπάρει

Ο Μπιλ Γκέιτς είχε στο παρελθόν αποτελέσει μια εξαίρεση μεταξύ των δισεκατομμυριούχων, καθώς επέλεξε να μην αποκτήσει ένα σουπερ γιοτ, αλλά να το νοικιάσει κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών του ταξιδιών στη Μεσόγειο.

.

Όλα αυτά άλλαξαν το 2020, όταν ο Γκέιτ; παρήγγειλε το πρώτο υδρογονοκίνητο σκάφος του είδους του στον κόσμο, ξοδεύοντας περισσότερα από 500 εκατομμύρια λίρες για αυτό που έγινε γνωστό ως Project 821.  Το ενδιαφέρον του Γκέιτς για ένα οικολογικό γιοτ αναφέρθηκε για πρώτη φορά από την Telegraph, όταν οι φήμες σάρωσαν την άκρως μυστικοπαθή βιομηχανία.

Το 30% της ενέργειας που παρήχθη παγκοσμίως προήλθε από ανανεώσιμες πηγές το 2023

Για πρώτη φορά, η συνεισφορά των ανανεώσιμων πηγών στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, στο παγκόσμιο ενεργειακό μείγμα, ξεπέρασε το επίπεδο του 30%, τονίζει έκθεση του κέντρου έρευνας για ενεργειακά θέματα Ember που δίνεται στη δημοσιότητα σήμερα.

.

Σε διεθνές επίπεδο, η ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές έφθασε από το 19% το 2020 στο 30% και πλέον το 2023, χάρη κυρίως στην αλματώδη αύξηση των εγκαταστάσεων ηλιακής και αιολικής ενέργειας, αναφέρει το κείμενο, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η Microsoft, η Brookfield θα συνεργαστούν σε έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας

Η καναδική Brookfield Asset Management και ο τεχνολογικός γίγαντας Microsoft θα αναπτύξουν νέα αιολικά και ηλιακά πάρκα σε μια προσπάθεια να φέρουν πάνω από 10,5 γιγαβάτ (GW) νέας δυναμικότητας ανανεώσιμης ενέργειας, δήλωσαν οι εταιρείες την Τετάρτη (1 Μαΐου).

.

Φυσικό Αέριο: Στην κορυφή της ζήτησης των καταναλωτών και με το βλέμμα στραμμένο στο ESG

Αυτό επιβεβαιώνουν τα οικονομικά μεγέθη της εταιρείας, για το 2023, τα οποία παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο δημοσιογραφικής συνάντησης που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 23 Απριλίου στην Αθήνα.

.

Avin: Οι πράσινες επενδύσεις και τα νέα καύσιμα μειωμένου ανθρακικού αποτυπώματος

Εκτός από τις επενδύσεις νέων τεχνολογιών για τα συμβατικά καύσιμα, στο πλαίσιο της δέσμευσής της για ένα πράσινο μέλλον, η Motor Oil προωθεί επενδύσεις σε εναλλακτικά καύσιμα. Οι επενδύσεις σε εναλλακτικά καύσιμα, φυσικό αέριο, ηλεκτροφορτιστές τα τελευταία τρία χρόνια συνολικά αγγίζουν τα 7 εκατ. ευρώ.

Helleniq Energy: Πρεμιέρα στη Κύπρο για την ΕΚΟ ως προμηθευτής πράσινης ενέργειας

Την έναρξη λειτουργίας στην Κύπρο της EKO Energy, που θα δραστηριοποιείται στον τομέα της προμήθειας πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, ανακοίνωσε η HELLENiQ ENERGY.

Οπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, η EKO Energy επεκτείνει την ήδη πετυχημένη παρουσία του Ομίλου στη Κύπρο, στοχεύοντας να καλύψει το σύνολο των ενεργειακών αναγκών για επιλεγμένους εμπορικούς και βιομηχανικούς καταναλωτές, ως ο πρώτος ολοκληρωμένος και καθετοποιημένος ενεργειακός πάροχος στην Κύπρο, αξιοποιώντας την τεχνογνωσία και την αξιοπιστία της HELLENiQ ENERGY.