Business News

ΔΕΣΦΑ: Έναρξη της δεσμευτικής φάσης για την υλοποίηση των βασικών έργων επέκτασης του Κάθετου Διαδρόμου

Συνάντηση εργασίας πραγματοποίησε ο ΔΕΣΦΑ στην Αθήνα, την Τετάρτη 22 Μαΐου, με τη συμμετοχή των Διαχειριστών των εμπλεκόμενων και ενδιαφερόμενων μελών στην πρωτοβουλία του Κάθετου Διαδρόμου, σχετικά με την επερχόμενη δεσμευτική φάση για την υλοποίηση των σχεδιαζόμενων έργων επέκτασης στην περιοχή της Κεντρικής, Ανατολικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

.

Energean: Νέο κοίτασμα φυσικού αερίου στην Αίγυπτο – Οι εξελίξεις α’ τριμήνου

Την έκτη της ανακάλυψη κοιτάσματος φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο, αυτήν την φορά στην Αίγυπτο, γνωστοποίησε σήμερα Πέμπτη 23 Μαΐου η Energean, στο πλαίσιο της καθιερωμένης τριμηνιαίας ενημέρωσης προς τα χρηματιστήρια του Λονδίνου και του Τελ Αβίβ.

.

Πρόκειται για στήλη 270 ποδιών καθαρού πάχους υδρογονανθράκων στους σχηματισμούς Abu Madi και BKES-1 στην παραχώρηση Abu Qir στον Κόλπο της Αλεξάνδρειας, η οποία ανακαλύφθηκε με γεώτρηση που εκτελέσθηκε από την θαλάσσια εξέδρα North Abu Qir PII. 

Ανοίγει την αυλαία το Power Summit 2024 της Eurelectric στο Λαγονήσι - Οικοδεσπότης η ΔΕΗ

Το Power Summit είναι η ετήσια εκδήλωση της Eurelectric, η οποία κάθε χρόνο συγκεντρώνει περίπου 500 ειδικούς από τον ενεργειακό κλάδο, μεταξύ των οποίων στελέχη που χαράζουν πολιτικές, ηγέτιδες εταιρείες της αγοράς, ερευνητές, καθώς και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, οι οποίοι συνδιαλέγονται σχετικά με την ενεργειακή μετάβαση της Ευρώπης.

.

Επιτυχημένο το 2023 για την BEWISE - Οι μελλοντικοί στόχοι για το 2024

Το 2023 αποδείχθηκε ιδιαίτερα επιτυχημένη χρονιά για τη BEWISE, με την εταιρεία να σημειώνει ρυθμό ανάπτυξης της τάξης του 38%. Περισσότεροι από 325 μοναδικοί πελάτες εμπιστεύτηκαν τις υπηρεσίες της BEWISE, όπως σημειώνει η εταιρεία.

.

Η αύξηση του προσωπικού υπερέβη το 30% για δεύτερη συνεχή χρονιά.

Π. Πετρόπουλος: Αύξηση 29,1% στις πωλήσεις το α’ τρίμηνο

Στο 1,518 εκατ. ευρώ ανήλθαν το α’ τρίμηνο του έτους τα καθαρά κέρδη της Πέτρος Πετρόπουλος έναντι 1,662 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι. 

.

Οι πωλήσεις του Ομίλου αυξήθηκαν κατά 29,1% και ανήλθαν σε 50,1 εκατ. ευρώ από 38,8 εκατ. ευρώ το 2023.

Ο καθαρός τραπεζικός δανεισμός μειώθηκε στα 14,9 εκατ. από 20 εκατ. στις 31.12.23. Τα μετρητά και ισοδύναμα αυξήθηκαν στα 15,6 εκατ. από 12,5 εκατ. στις 31.12.23.

ΔΕΗ: Επαναλαμβανόμενα EBITDA 459 εκατ. το α’ τρίμηνο – Πρόβλεψη για 1,8 δισ. το 2024

Στα 459 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν το α’ τρίμηνο τα επαναλαμβανόμενα EBITDA της ΔΕΗ, δίνοντας ώθηση στον όμιλο να ανεβάσει τον πήχη για ολόκληρο το 2024 στο 1,8 δισ. ευρώ.

.

Η λειτουργική κερδοφορία σε επαναλαμβανόμενη βάση αυξήθηκε κατά 64% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, το οποίο η εταιρεία αποδίδει στην αυξημένη συνεισφορά των δραστηριοτήτων της Διανομής, στη βελτίωση της κερδοφορίας των δραστηριοτήτων της παραγωγής και εμπορίας ηλεκτρικής ενέργειας και στην προσθήκη των δραστηριοτήτων στη Ρουμανία.

Αναλυτικά, τα βασικά οικονομικά μεγέθη:

Την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία πιστοποίησε η TÜV HELLAS

Η TÜV HELLAS (TÜV NORD), επιθεώρησε και προέβη στην πιστοποίηση της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα ISO 45001:2018 που αφορά στην Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία, και ISO 14001:2015 που αφορά στο Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης.

.

Το Roula Rouva Real Estate στο παγκόσμιο δίκτυο της Forbes Global Properties

Η Forbes Global Properties, ένα διεθνές δίκτυο επιλεγμένων μεσιτικών γραφείων ακινήτων που συνδέει αγοραστές και πωλητές με τα πιο εξαιρετικά ακίνητα στον κόσμο, είναι περήφανη που καλωσορίζει το Roula Rouva Real Estate στην υψηλού κύρους ομάδα της.

Διαθέτοντας περισσότερα από 20 χρόνια κορυφαίας εμπειρίας στον κλάδο, το Roula Rouva Real Estate θα εκπροσωπεί αποκλειστικά την εταιρεία σε όλη την Ελλάδα.

ΔΕΣΦΑ: Προχωρούν οι διαδικασίες για τον κάθετο διάδρομο φυσικού αερίου

Προχωρούν οι διαδικασίες για την ωρίμανση του κάθετου διαδρόμου φυσικού αερίου για τον εφοδιασμό των χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης μέσω Ελλάδας, παρά τις τελευταίες εξελίξεις που δείχνουν ανάκαμψη της κατανάλωσης ρωσικού φυσικού αερίου στην περιοχή.

.

ΟΤΕ: Στα 878 εκατ. ο τζίρος το α΄ τρίμηνο

«Το 2024 ξεκίνησε δυναμικά για τον ΟΤΕ. Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ισχυρές λειτουργικές και οικονομικές επιδόσεις καθώς η θητεία μου στον Όμιλο ολοκληρώνεται. Πετύχαμε ισχυρή αύξηση εσόδων χάρη στα έργα ICT, τη διεθνή χονδρική και τις υπηρεσίες κινητής, ενώ συνεχίσαμε να επεκτείνουμε το δίκτυο FTTH και το δίκτυο κινητής, και αυξήσαμε την κερδοφορία του Ομίλου.

.