Business News

Advent: Βρέθηκε ακίνητο, προχωρά το σχέδιο για τεχνολογία υδρογόνου

Το πρώτο βήμα για τη μεγάλη επένδυση που έχει προγραμματίσει να υλοποιήσει στην Δυτική Μακεδονία, και συγκεκριμένα στην Κοζάνη, υλοποίησε η διοίκηση της Advent Technologies. Η εταιρεία με έδρα τη Μασαχουσέτη, η οποία έχει εισαγάγει τις μετοχές στον NASDAQ και διοικείται από τον δρα Βασίλη Γρηγορίου, βάζει μπροστά την επένδυση των 780 εκατ. ευρώ που εγκρίθηκε από την ΕΕ.

.

Η METRO ΑΕΒΕ εγκαινιάζει το Κέντρο Διανομής Βορείου Ελλάδος μετά την ανακαίνιση και επέκταση των εγκαταστάσεων

Ολοκληρώνοντας ένα μεγάλο και απαιτητικό έργο, η METRO ΑΕΒΕ πραγματοποίησε τα επίσημα εγκαίνια του Κέντρου Διανομής Βορείου Ελλάδος. Το έργο αφορά στην ανακαίνιση, τον εκσυγχρονισμό και την επέκταση του Κέντρου  διπλασιάζοντας το μέγεθός του και καλύπτοντας έκταση, συνολικά 45.000 m2. Η επένδυση έφθασε τα € 24 εκατ.

.

Η εκδήλωση των εγκαινίων πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 30 Μαΐου, παρουσία του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα, και της Αντιπεριφερειάρχου Θεσσαλονίκης, Βούλας Πατουλίδου.

Energean: Πρωτοποριακές και κρίσιμες για την ασφάλεια εκπαιδεύσεις στους εργαζόμενους στον Πρίνο

Μία σειρά από πρωτοποριακές και, ταυτόχρονα, κρίσιμες εκπαιδεύσεις για τον τομέα της ασφάλειας σε έναν εργασιακό χώρο όπως το θαλάσσιο συγκρότημα του Πρίνου και οι χερσαίες εγκαταστάσεις της Νέας Καρβάλης πέρασαν οι εργαζόμενοι της Energean στην Καβάλα.

.

Ο ευρωπαϊκός οργανισμός EIT Food ανοίγει το νέο κύκλο του προγράμματος επιχειρηματικότητας για γυναίκες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της αγροδιατροφής

Ανοιχτή πρόσκληση σε γυναίκες επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται, για λιγότερο από 2 χρόνια, στον τομέα της Αγροδιατροφής στην Ελλάδα ανακοίνωσε ο Ευρωπαϊκός οργανισμός ΕΙΤ Food, σε συνεργασία με τον οργανισμό AWomanCanBe.org.

Mytilineos: Επένδυση 1,16 δισ.ευρώ για εξαγορά φωτοβολταϊκών στον Καναδά - Η μεγαλύτερη στην ιστορία της εταιρείας

 Την εξαγορά χαρτοφυλακίου πέντε φωτοβολταϊκών έργων στην επαρχία Alberta του Καναδά, ισχύος 1.410 MW, από την Westbridge ανακοίνωσε σήμερα η MYTILINEOS, επένδυση που - όπως επισημαίνεται- αποτελεί την μεγαλύτερη στην μέχρι σήμερα ιστορία της εταιρείας καθώς θα φθάσει σε ορίζοντα τετραετίας στα 1,16 δισεκατομμύρια ευρώ.

Τέρνα Ενεργειακή: Στα 43,3 εκατ. ευρώ τα EBITDA το α’ τρίμηνο

Στα 43,3 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκε η λειτουργική κερδοφορία (EBITDA) της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή το α’ τρίμηνο του έτους έναντι 51,4 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους, ως συνέπεια κυρίως των χαμηλότερων εσόδων αλλά και ασφαλιστικών αποζημιώσεων που είχαν ληφθεί κατά το αντίστοιχο τρίμηνο του 2022. Υπενθυμίζεται πως σε προσαρμοσμένη βάση η λειτουργική κερδοφορία (adj. EBITDA) κατά το α’ Τρίμηνο του 2022 είχε επιβαρυνθεί με πρόβλεψη (μη-ταμειακή) 7,2 εκατ. ευρώ σχετιζόμενη με το πρόγραμμα δωρεάν διάθεσης μετοχών.

.

H Motor Oil έδωσε δυναμικά το παρών στο φετινό TEDxAthens

Γεμάτο εμπνευσμένες ομιλίες, σπουδαίους ομιλητές και με motto τη λέξη «Unleash», το φετινό ΤEDxAthens ανέδειξε επίκαιρα θέματα, προκλήσεις αλλά και λύσεις για την επόμενη ημέρα. Συλλογικά, άλλωστε έχουμε τη δύναμη να δημιουργήσουμε κάτι νέο, κάτι καινοτόμο, που θα εξελίξει τη ζωή και την καθημερινότητα και θα μπορέσει να αλλάξει τον κόσμο, ενδεχομένως.

.

Εξαγορά φωτοβολταϊκών στην Κύπρο από την HELLENiQ ENERGY

Την εξαγορά δύο φωτοβολταϊκών πάρκων σε λειτουργία, συνολικής ισχύος 15 MW στην Κύπρο (επαρχία Λευκωσίας), μέσω της θυγατρικής της εταιρίας HELLENiQ RENEWABLES ανακοίνωσε η HELLENiQ ENERGY.

Η Ελληνικός Χρυσός ανακοινώνει στρατηγική επένδυση της EBRD για το έργο των Σκουριών

Τη σύναψη συμφωνίας αναφορικά με τη στρατηγική επένδυση 81,5 εκατ. δολαρίων Καναδά (περίπου 60 εκατ. δολάρια ΗΠΑ) από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (ΕΤΑΑ) ανακοίνωσαν σήμερα η Ελληνικός Χρυσός και η μητρική της, Eldorado Gold Corporation.

.

Η επένδυση πρόκειται να πραγματοποιηθεί μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης σε 6.269.231 μετοχές της Eldorado Gold που θα εκδοθούν για την ΕΤΑΑ στην τιμή των 13 δολαρίων Καναδά ανά μετοχή (η "Ιδιωτική Τοποθέτηση").

Motor Oil: Στα 237 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη το α’ τρίμηνο

Στα 237,29 εκατ. ευρώ ανήλθαν τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους για τον όμιλο της Motor Oil το α’ τρίμηνο του 2023, σημειώνοντας αύξηση 20% σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2022.

.

Ο κύκλος εργασιών του ομίλου κατέγραψε μικρή αύξηση στα 3,3 δισ. ευρώ έναντι 3,2 δισ. ευρώ στο α’ τρίμηνο του 2022.