Καλιφόρνια: Νόμος απαιτεί από τα παντοπωλεία να δωρίζουν όλα τα υπολείμματα τροφών

Body

Τον Ιανουάριο του 2022, ένας νέος νόμος τέθηκε σε ισχύ στο San Diego της Καλιφόρνια, ο οποίος είναι έτοιμος να βοηθήσει όσους πλήττονται από την επισιτιστική ανασφάλεια και να μειώσει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου.

.

Αντί να πετάγονται τα αχρησιμοποίητα ή ληγμένα τρόφιμα, ο νόμος 1383 της Γερουσίας απαιτεί από όλα τα παντοπωλεία και τους προμηθευτές τροφίμων να δωρίζουν όλα τα υπολείμματα βρώσιμων τροφίμων σε οργανισμούς διάσωσης τροφίμων ή τράπεζες τροφίμων. Αρχικά υπογράφηκε το 2016 υπό τον τότε κυβερνήτη Τζέρι Μπράουν. Ο νόμος αντιμετωπίζει τις επιπτώσεις της σπατάλης τροφίμων στην κλιματική αλλαγή - με τα οργανικά απόβλητα τροφίμων να είναι μεταξύ των μεγαλύτερων παραγωγών μεθανίου και διοξειδίου του άνθρακα.

«Σύμφωνα με το ReFED, περίπου το 35% όλων των τροφίμων πηγαίνει στα σκουπίδια. Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να το αποτρέψουμε», λέει η Patty O'Connor, η επικεφαλής της αλυσίδας εφοδιασμού στο Feeding San Diego. «Είναι μια πραγματικά υπέροχη σχέση κερδοφόρα παντού. Δεν θέλουμε σπατάλη τροφίμων σε χώρους υγειονομικής ταφής. Κανείς δεν θέλει να πετάει τα τρόφιμα, οπότε γιατί να πετάμε τα τρόφιμα όταν μπορούμε να πάρουμε αυτό το πολύ καλό, βρώσιμο φαγητό και να το μεταφέρουμε σε ανθρώπους όπως οι γείτονές μας».

Με τη συμμόρφωση με το SB 1383, το San Diego ελπίζει να μειώσει τη διάθεση των τοξικών οργανικών αποβλήτων κατά 75% έως το 2025. Επιπλέον, για να διασφαλιστεί ότι τα αχρησιμοποίητα τρόφιμα θα διανεμηθούν σε όσους έχουν ανάγκη, οι προμηθευτές τροφίμων θα υποχρεωθούν να συνάψουν σύμβαση με μια επιχείρηση διάσωσης τροφίμων οργάνωση, όπως το Feeding San Diego, που διοργανώνει πάνω από 40 εκατομμύρια γεύματα στο Σαν Ντιέγκο κάθε χρόνο. Αν και αυτός ο νόμος ισχύει μόνο για προμηθευτές τροφίμων αυτήν τη στιγμή, θα επεκταθεί σε εστιατόρια, ξενοδοχεία και σχολεία το 2024.

Αρθρογράφος
Κύριος χαρακτηρισμός περιεχομένου
Image
Επικεφαλίδα

Νόμος στο Σαν Ντιέγκο απαιτεί να δίνονται όλα τα υπολείμματα βρώσιμων τροφίμων σε οργανισμούς και τράπεζες που συλλέγουν τρόφιμα και τα διανέμουν σε ευάλωτες ομάδες.