Τρόφιμα

Πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ «Poros Stands» στο Συνέδριο Our Ocean στην Αθήνα

Ένα νέο ντοκιμαντέρ – προβληματισμός για την ραγδαία αύξηση των ιχθυοκαλλιεργειών στο νησί του Πόρου, με τίτλο «Poros Stands», θα προβληθεί για πρώτη φορά στις 17 Απριλίου και ώρα 14:00 στο Συνέδριο Our Ocean, που θα φιλοξενηθεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

.

Σπατάλη τροφίμων: Μια καθημερινή τραγωδία

Τα νοικοκυριά πέταξαν στα σκουπίδια το ισοδύναμο ενός δισεκατομμυρίου γευμάτων κάθε μέρα σε όλο τον κόσμο το 2022, σύμφωνα με υπολογισμούς του ΟΗΕ, που κατήγγειλε «την παγκόσμια τραγωδία» της σπατάλης τροφίμων.

.

Κλιματική αλλαγή: Η άνοδος της θερμοκρασίας οδηγεί σε αύξηση των τιμών των τροφίμων

Η κλιματική αλλαγή, και συγκεκριμένα οι υψηλές θερμοκρασίες, μπορεί να οδηγήσουν σε αύξηση των τιμών των τροφίμων κατά 3,2% ετησίως, σύμφωνα με νέα 

Greenwashing από κολοσσό παραγωγής χοιρινού

Ανώτερο δικαστήριο στη Δανία έκρινε ότι η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής χοιρινού κρέατος στην Ευρώπη παραπλάνησε τους καταναλωτές διαφημίζοντας ότι το κρέας της ήταν «κλιματικά ελεγμένο». Πρόκειται για την πρώτη δικαστική απόφαση στη σκανδιναβική χώρα που αφορά «greenwashing».

.

Μια ομάδα από MKO κατηγόρησε την Danish Crown A/S ότι παρουσίαζε με ψεύτικα στοιχεία το κλιματικό της αποτύπωμα σε μια εκστρατεία μάρκετινγκ που ξεκίνησε το 2020, η οποία, όπως ισχυρίζονται, έδινε την εσφαλμένη εντύπωση ότι η κατανάλωση του συγκεκριμένου χοιρινού κρέατος δεν επιβαρύνει το κλίμα.

Coca-Cola HBC: Εξαγοράζει την BDS Vending στην Ιρλανδία

Η Coca-Cola HBC AG (“Coca-Cola HBC”) ανακοίνωσε ότι η κατά 100% θυγατρική της, η Coca-Cola HBC Northern Ireland Limited, έχει κατέληξε σε συμφωνία για την εξαγορά του 100% της BDS Vending Solutions Ltd (“BDS Vending”) (η “Προτεινόμενη Συναλλαγή”). Η BDS Vending, που ιδρύθηκε το 1993, είναι μια εδραιωμένη εταιρεία τροφίμων και ποτών επιχείρηση υπηρεσιών αυτόματης πώλησης στην Ιρλανδία, με περίπου 2.000 αυτόματους πωλητές.

.

Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων (Βίκος): Επενδύσεις 100 εκατ. ευρώ στην επόμενη πενταετία

Υλοποίηση πενταετούς επενδυτικού προγράμματος – Βελτιστοποίηση της παραγωγικής διαδικασίας με πρωτοποριακή τεχνολογία και ενίσχυση της αλυσίδας αξίας της εταιρείας.

.

Ένα ευρύ πενταετές επενδυτικό πρόγραμμα προϋπολογισμού 100 εκατ. ευρώ που στοχεύει στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς της υλοποιεί η Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων. Η υλοποίηση του επενδυτικού σχεδίου έχει στον πυρήνα του τη χρήση πρωτοποριακών αναδυόμενων τεχνολογιών για τη βελτιστοποίηση της παραγωγικής διαδικασίας και την ενίσχυση της αλυσίδας αξίας της εταιρείας.

Nespresso Hellas: Έμφαση στη βιωσιμότητα μέσω που προγράμματος «A Zero Waste Journey»

Έμφαση στη βιωσιμότητα μέσω και του νέου της προγράμματος «A Zero Waste Journey» δίνει η Nespresso Hellas. Σύμφωνα με όσα ανέφερε εχθές, στο πλαίσιο εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο Ελληνικό, ο CEO της εταιρείας, Αντώνης Αυγερόπουλος, την τελευταία 10ετία η Nespresso έχει δημιουργήσει το δικό της σύστημα ανακύκλωσης καψουλών αλουμινίου στην Ελλάδα, όπου καφές και αλουμίνιο διαχωρίζονται, με τον πρώτο να γίνεται βελτιωτικό εδάφους και το δεύτερο να ανακυκλώνεται για δημιουργία νέων αντικειμένων.

.

Εντυπωσιακά τα αποτελέσματα του Προγράμματος "Τρόφιμα Αγάπης" της ΑΒ Βασιλόπουλος

Περισσότερα από 13,8 εκατομμύρια γεύματα δόθηκαν το 2023 σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη, μέσω του προγράμματος "Τρόφιμα Αγάπης" της ΑΒ Βασιλόπουλος, αποδεικνύοντας έμπρακτα τη στήριξή της στην κοινωνία.

.

Ένας Νέος «Κοινωνικός Βιολογικός Λαχανόκηπος» Φέρνει Την Αστική Καλλιέργεια Στον Δήμο Πετρούπολης.

Το πρώτο εργαστήριο αστικής καλλιέργειας ολοκληρώθηκε στον ολοκαίνουριο «Κοινωνικό Βιολογικό Λαχανόκηπο» του Δήμου Πετρούπολης, που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την Οργάνωση Γη-Organization Earth και με την υποστήριξη του 

Η Lidl Ελλάς σταθερός αρωγός ευάλωτων οικογενειών με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης

Για 5η συνεχή χρονιά καλύπτει τις βασικές ανάγκες 340 ευάλωτων οικογενειών που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας και ενισχύει το έργο του Πολυδύναμου Κέντρου Αστέγων του Δήμου Αθηναίων.

.