Η Microsoft υπέγραψε συμφωνία δέσμευσης του άνθρακα με την Chestnut

Body

Η Microsoft Corp σύναψε συμφωνία με την εταιρεία αντισταθμιστικών προϊόντων Chestnut Carbon για την απόκτηση carbon credits που συνδέονται με την απομάκρυνση του διοξειδίου του άνθρακα από την ατμόσφαιρα, όπως ανακοίνωσαν οι εταιρείες την Τετάρτη, στο πλαίσιο της προσπάθειας του τεχνολογικού γίγαντα να επιτύχει τους στόχους βιωσιμότητας.

.

Σε αντίθεση με άλλες συμφωνίες αντιστάθμισης που δημιουργούν πιστώσεις διατηρώντας δέντρα, η Chestnut φυτεύει νέα δέντρα σε γη που προηγουμένως καλλιεργούνταν ή βρισκόταν υπό άλλη χρήση, παρέχοντας μεγαλύτερο περιβαλλοντικό όφελος, δήλωσε ο ιδρυτής της Ben Dell σε συνέντευξή του.

"Πιστεύω ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο έργο αναδάσωσης στις ΗΠΑ που έχει καταγραφεί ποτέ", δήλωσε ο Dell.

Σύμφωνα με τη συμφωνία, η Microsoft θα αποκτήσει μονάδες απομάκρυνσης άνθρακα για μια περίοδο 15 ετών από το Chestnut από δέντρα που φυτεύτηκαν στην κοιλάδα Mississippi Alluvial Valley. Οι πρώτες μονάδες θα παραδοθούν στη Microsoft σε τρία χρόνια, ώστε να μπορέσουν να ωριμάσουν τα δέντρα που φυτεύτηκαν, δήλωσε η Dell.

Τα μέρη αρνήθηκαν να πουν πόσο πληρώνει η Microsoft για τα πιστωτικά μόρια, τα οποία ισοδυναμούν με την απομάκρυνση έως και 2,7 εκατομμυρίων τόνων άνθρακα κατά τη διάρκεια της σύμβασης.

"Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με το Chestnut και το Sustainable Restoration Project για υψηλής ποιότητας λύσεις που βασίζονται στη φύση και βρίσκονται στις Ηνωμένες Πολιτείες", δήλωσε ο Brian Marrs, διευθυντής ενέργειας  στη Microsoft.

Η Microsoft θεωρεί τα προγράμματα απομάκρυνσης άνθρακα ως βασικό μέρος της επίτευξης του στόχου της για το net zero μέχρι το 2030, πράγμα που σημαίνει ότι θα συμβάλλει στην καθαρή απομάκρυνση των αερίων του θερμοκηπίου από την ατμόσφαιρα. Το 2022, σύμφωνα με τον ιστότοπό της, συνήψε συμβόλαιο για περισσότερους από 1,4 εκατομμύρια μετρικούς τόνους απομάκρυνσης άνθρακα.

Αρθρογράφος
Κύριος χαρακτηρισμός περιεχομένου
Δευτερεύων χαρακτηρισμός περιεχομένου
Image
Επικεφαλίδα

Η Microsoft θεωρεί τα προγράμματα απομάκρυνσης άνθρακα ως βασικό μέρος της επίτευξης του στόχου της για το net zero μέχρι το 2030.