Η Δυτική Βιρτζίνια βάζει Citi και HSBC στον κατάλογο περιορισμών λόγω ESG

Body

Η Δυτική Βιρτζίνια πρόσθεσε τη Citi , την HSBC και δύο άλλες χρηματοπιστωτικές εταιρείες σε έναν κατάλογο ιδρυμάτων που ενδέχεται να αποκλειστούν να κάνουν συναλλαγές λόγω των πολιτικών τους για τη χρηματοδότηση της ενέργειας.

.

Η κίνηση αυτή ήταν η πιο πρόσφατη εξέλιξη σε μια διαμάχη μεταξύ Ρεπουμπλικανών αξιωματούχων και εταιρειών της Wall Street σχετικά με τη χρήση περιβαλλοντικών, κοινωνικών παραγόντων και παραγόντων διακυβέρνησης (ESG) στον τραπεζικό και επιχειρηματικό τομέα.

Τη Δευτέρα, ο υπουργός Οικονομικών της Δυτικής Βιρτζίνια Riley Moore πρόσθεσε επίσης στη λίστα την TD Bank και την Northern Trust Co. Το γραφείο του Moore αναφέρει ότι ο κατάλογος αφορά επιχειρήσεις που "έχουν δηλώσει δημοσίως ότι θα αρνηθούν, θα τερματίσουν ή θα περιορίσουν την επιχειρηματική δραστηριότητα με εταιρείες άνθρακα, πετρελαίου ή φυσικού αερίου χωρίς εύλογο επιχειρηματικό σκοπό".

"Η Citi δεν προβαίνει σε μποϊκοτάζ των ενεργειακών εταιρειών, όπως αποδεικνύεται από το γεγονός ότι συνεχίζουμε να δανείζουμε αυτές τις εταιρείες και έχουμε σημαντική πιστωτική έκθεση στον κλάδο", ανέφερε σε ανακοίνωσή της. Η HSBC επιδιώκει "να συνεργάζεται με τις ενεργειακές εταιρείες - όχι να τις μποϊκοτάρει -", δήλωσε εκπρόσωπος της με έδρα τις ΗΠΑ μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Η τράπεζα αναμένει να συνεχίσει την υποστήριξη των εταιρικών δανείων και των συναλλαγών στις κεφαλαιαγορές σε "πελάτες με βάση την ενέργεια", συνέχισε ο εκπρόσωπος.

Οι χρηματοπιστωτικές εταιρείες αντιμετωπίζουν επίσης πιέσεις από περιβαλλοντικούς ακτιβιστές και επενδυτές οι οποίοι ζητούν να σταματήσουν να χρηματοδοτούν νέα έργα σε τομείς όπως το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο.

Αρθρογράφος
Κύριος χαρακτηρισμός περιεχομένου
Image
Επικεφαλίδα

Η κίνηση αυτή ήταν η πιο πρόσφατη εξέλιξη στη διαμάχη μεταξύ Ρεπουμπλικανών και εταιρειών της Wall Street σχετικά με τη χρήση περιβαλλοντικών, κοινωνικών παραγόντων και παραγόντων διακυβέρνησης (ESG).