ESG

Οι αντιδράσεις κατά των ESG εμφανίζονται στην απότομη μείωση των εκκινήσεων αμοιβαίων κεφαλαίων

Σε ορισμένους από τους μεγαλύτερους διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων παγκοσμίως, οι εκδόσεις αμοιβαίων κεφαλαίων ESG καθυστερούν αθόρυβα.

.

Η BlackRock Inc., ο όμιλος DWS της Deutsche Bank AG, η Invesco Ltd. και ο βραχίονας διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων της UBS Group AG είναι μεταξύ των εταιρειών που έχουν μειώσει τον αριθμό των νέων αμοιβαίων κεφαλαίων με εντολές περιβαλλοντικής, κοινωνικής και διακυβέρνησης, σύμφωνα με στοιχεία που παρέχονται από την Morningstar Direct.

Axios: Γιατί το ESG δεν εξαφανίζεται, παρ' όλο το θόρυβο

Ακόμα και όταν η πρακτική των περιβαλλοντικών, κοινωνικών επενδύσεων και επενδύσεων διακυβέρνησης δέχεται επιθέσεις από τους συντηρητικούς, είναι συνήθης πρακτική για πολλούς εταιρικούς και ιδιωτικούς επενδυτές να αξιολογούν τις πιθανές εξαγορές με βάση τις γραμμές ESG.

.

Οι υπεύθυνοι για τις συμφωνίες και οι επενδυτές τονίζουν ότι η προτεραιότητά τους είναι να βγάλουν χρήματα - με άλλα λόγια, η εξέταση του ESG δεν έχει να κάνει με το καλό, αλλά με την επίτευξη ισχυρών οικονομικών επιδόσεων.

KPMG: Η αβεβαιότητα σε εξαγορές και συγχωνεύσεις δεν επιβραδύνει το due diligence στο ESG

Οι αντίξοοι οικονομικοί και γεωπολιτικοί «άνεμοι» δεν κατάφεραν να επιβραδύνουν την αύξηση του due diligence στο ESG στις συναλλαγές συγχωνεύσεων και εξαγορών παγκοσμίως, σύμφωνα με νέα ευρήματα της έρευνας “ESG Due Diligence” από την KPMG International. 

.

Morningstar: Οι διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων σνομπάρουν τις ετικέτες ESG του Ηνωμένου Βασιλείου

Το νέο πλαίσιο της Βρετανίας για τη χρήση ετικετών ESG, το οποίο αρχικά χαιρετίστηκε ως ένα σημαντικό βήμα προς την καταπολέμηση του "πράσινου ξεπλύματος", είναι πιθανό να ξεκινήσει με προβλήματα όταν τεθεί σε ισχύ τον επόμενο μήνα, σύμφωνα με την Morningstar Sustainalytics.

.

Οι διαχειριστές κεφαλαίων φαίνεται ότι θα ακολουθήσουν μια "προσέγγιση αναμονής και παρακολούθησης", δήλωσε την Τρίτη η Morningstar. Αυτό συμβαίνει καθώς οι απαιτήσεις είναι πιο αυστηρές από ό,τι αναμενόταν και η ζήτηση χαμηλότερη από την αναμενόμενη.

Νέες δικαστικές διαμάχες με επίκεντρο τον κανόνα Μπάιντεν για τις επενδύσεις ESG

 Η αμφισβήτηση ενός κανόνα της κυβέρνησης Μπάιντεν που επιτρέπει την κοινωνική επένδυση από τα συνταξιοδοτικά προγράμματα των εργαζομένων θα αποτελέσει μια πρώιμη δοκιμή για το πώς τα δικαστήρια θα εξετάζουν τους ομοσπονδιακούς κανονισμούς μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ να μην χρειάζεται πλέον να βασίζονται στην εμπειρογνωμοσύνη των οργανισμών που τους εξέδωσαν.

.

Η σημασία της εξωτερικής αξιολόγησης για την βελτίωση της Βιωσιμότητας και Ανταγωνιστικότητας των Οικογενειακών Επιχειρήσεων

Submitted by jmantzikos on Tue, 07/02/2024 - 07:31

Η κλιματική κρίση με τις αναπόδραστες επιπτώσεις της έχει δημιουργήσει ένα μεγάλο ρεύμα προς τη βιώσιμη ανάπτυξη. Και με τις νέες νομοθετικές ρυθμίσεις που ανακοινώνει συνεχώς η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και πολλές εθνικές κυβερνήσεις (όπως της Αμερικής και του Καναδά), η στροφή προς τη βιώσιμη ανάπτυξη και την υιοθέτηση των κριτηρίων ESG αποτελεί πλέον μονόδρομο για μεγάλες, αλλά και μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ειδικά στην Ευρώπη και Ελλάδα.

Επιστροφή στα αμοιβαία κεφάλαια ESG με νέους τρόπους αντιμετώπισης των αποδόσεων

Οι διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων δηλώνουν ότι οι πελάτες τους στρέφονται και πάλι σε βιώσιμα επενδυτικά κεφάλαια, λόγω των χαμηλότερων αποτιμήσεων και της βελτίωσης της νομοθεσίας. 

.

Η ζήτηση για τα αμοιβαία κεφάλαια μειώθηκε μετά την πανδημία, καθώς η ανοδική πορεία των μετοχών πετρελαίου και φυσικού αερίου και τα υψηλότερα επιτόκια δυσκόλεψαν την υπεραπόδοσή τους.

Στα δικαστήρια έχουν μεταφερθεί οι μάχες κατά του ESG

Οι θορυβώδεις πολιτικές μάχες που έδωσαν οι Ρεπουμπλικάνοι στο Κογκρέσο και στις πρωτεύουσες των πολιτειών για να περιορίσουν τις πολιτικές βιωσιμότητας των επιχειρήσεων τα τελευταία τρία χρόνια αντικαθίστανται σταθερά από κάποια δικαστικά δράματα.

.

Global Sustain: Νέα διατραπεζική ψηφιακή πλατφόρμα “ESGr” για εταιρείες και τράπεζες

Στην υλοποίηση μίας καινοτόμου διατραπεζικής πλατφόρμας συλλογής και ανάλυσης μη χρηματοοικονομικών δεδομένων των επιχειρήσεων σε θέματα ESG (E: Περιβάλλον, S:Κοινωνία, G:Διακυβέρνηση), συνέβαλε αποφασιστικά η Global Sustain, εταιρεία του Ομίλου SOFTONE, κατόπιν ανάθεσης από την εταιρεία ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ ΑΕ.

.