Ένας βραβευμένος με Νόμπελ φυσικός συμβούλεψε τους Ιταλούς να εξοικονομούν ενέργεια, κλείνοντας το γκάζι όταν μαγειρεύουν ζυμαρικά, προκαλώντας δυσπιστία και οργή στους σεφ της χώρας.
.
Ο 74χρονος κβαντικός θεωρητικός, Τζόρτζιο Παρίζι, συνέστησε στους Ιταλούς να προσθέσουν τα ζυμαρικά σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό, να τα βράσουν, να περιμένουν δύο λεπτά, να βάλουν ένα καπάκι και μετά να σβήσουν το μάτι.
Όπως μεταδίδει η independent, ο επιστήμονας από το Πανεπιστήμιο Sapienza στη Ρώμη, ισχυρίστηκε ότι «τουλάχιστον οκτώ λεπτά κατανάλωσης ενέργειας» εξοικονομούνται με τη χρήση αυτής της μεθόδου.
Συγκεκριμένα είπε: «Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να μην κρατάτε το καπάκι ανοιχτό, χάνεται θερμότητα μέσω της εξάτμισης. Αφού βράσω τα ζυμαρικά, βάζω το γκάζι στο ελάχιστο... Μπορείτε επίσης να προσπαθήσετε να το απενεργοποιήσετε... Προφανώς, με αυτόν τον τρόπο, καταναλώνεται λιγότερο αέριο και τα ζυμαρικά ψήνονται ομοιόμορφα».
Οι κορυφαίοι σεφ της χώρας αντέδρασαν έντονα, αμφισβητώντας τη συγκεκριμένη θεωρία, ενώ κάλεσαν τους πολίτες να μην το δοκιμάσουν.
Πηγή: news247.gr, Independent
Λόγω ενεργειακής κρίσης.