Οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι εγκαταλείπουν ήδη τη Νέα Υόρκη εξαιτίας της υψηλής φορολόγησης και των υπέρογκων δαπανών. Τώρα η πολιτική ηγεσία της πολιτείας το υψηλό κόστος της προοδευτικής διακυβέρνησής τους σε άλλες πολιτείες με το πρόσχημα της αποκατάστασης του κλίματος.
.
Πρόσφατα η κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Kathy Hochul υπέγραψε πρόσφατα έναν νόμο που απαιτεί από τους παραγωγούς ορυκτών καυσίμων να καταβάλουν 75 δισεκατομμύρια δολάρια για να βοηθήσουν δήθεν την πολιτεία να προσαρμοστεί στην κλιματική αλλαγή.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα, οι αρχές θα επιμερίσουν την ευθύνη για την κλιματική αλλαγή μεταξύ περίπου τριών δωδεκάδων εταιρειών που έχουν πουλήσει ορυκτά καύσιμα στην πολιτεία με βάση τις παγκόσμιες εκπομπές CO2 από το 2000 έως το 2018. Φυσικά, οι περισσότερες εκπομπές ορυκτών καυσίμων προέρχονται από την καύση τους -μια αναγκαιότητα της σύγχρονης ζωής- και όχι από την παραγωγή τους.
Η πολιτεία σχεδιάζει να τιμωρήσει τους παραγωγούς ορυκτών καυσίμων με ένα συνδυασμένο ποσό ύψους 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων ετησίως για τα επόμενα 25 χρόνια για τη συνεισφορά τους στο κλίμα που θα καθοριστεί. Ο νόμος λέει ότι τα χρήματα αυτά θα μπορούσαν να πληρώσουν για «αναβαθμίσεις σε δρόμους, γέφυρες, μετρό και συστήματα μεταφορών», «προγράμματα προληπτικής υγειονομικής περίθαλψης», «αναβάθμιση τμημάτων του ηλεκτρικού δικτύου» και «βελτίωση των κλιματικών συνθηκών και της ενεργειακής απόδοσης» σε κτίρια. Η αναβάθμιση του αποχετευτικού συστήματος της Νέας Υόρκης για την «αντιμετώπιση των τακτικά εμφανιζόμενων μεγάλων βροχοπτώσεων εκτιμάται ότι θα κοστίσει περίπου 100 δισεκατομμύρια δολάρια», σημειώνει ο νόμος. Οι εργολάβοι του έργου θα πρέπει να πληρώνουν υψηλότερους μισθούς με βάση τις κλαδικές συμβάσεις.
Η πλευρά των ορυκτών καυσίμων υποστηρίζει ότι η κλιματική αλλαγή είναι απλώς μια δικαιολογία για να αναγκάσουν άλλους να πληρώσουν για την αναβάθμιση των υποδομών που οι πολιτικοί της Νέας Υόρκης δεν έχουν καταφέρει να συντηρήσουν, επειδή εκτρέπουν τόσα πολλά χρήματα σε κοινωνικές παροχές και σε παχυλούς μισθούς και επιδόματα των δημοσίων υπαλλήλων.
Όπως εξηγεί ο Doug Sheridan, Διευθυντής και Ιδρυτής της EnergyPoint Research στο Τέξας, οι τεράστιες δαπάνες για την ενεργειακή μετάβαση που σχεδίασαν οι φανατικοί πολιτικοί αποτυγχάνουν. Έτσι, το Σχέδιο Β τους είναι να αφαιμάξουν τις εταιρείες που παράγουν -και όχι τις εταιρείες και τα άτομα που καίνε- τα ορυκτά καύσιμα.
Η πολιτεία σχεδιάζει να τιμωρήσει τους παραγωγούς ορυκτών καυσίμων με ένα συνδυασμένο ποσό ύψους 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων ετησίως για τα επόμενα 25 χρόνια.