Χρ. Στυλιανίδης: Η κυβέρνηση συμμερίζεται πλήρως την εξασφάλιση περιβαλλοντικής ουδετερότητας της ναυτιλίας μέχρι το 2050

Body

Την ανάγκη να υπάρξουν ευέλικτες μορφές ιδιωτικής και δημόσιας χρηματοδότησης, ώστε η παγκόσμια ναυτιλιακή βιομηχανία να περάσει από την τρέχουσα αβεβαιότητα σε ένα προβλέψιμο περιβάλλον με ορίζοντα την «πράσινη» μετάβαση, υπογράμμισε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής, Χρήστος Στυλιανίδης, τοποθετούμενος σε ημερίδα με θέμα, «Πράσινες Τεχνολογίες και Ψηφιοποίηση στη ναυτιλιακή βιομηχανία της Ελλάδας και της Γερμανίας», που πραγματοποιήθηκε χθες, στο Μέγαρο του ΕΒΕΠ.

 .

Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς, στο πλαίσιο πρωτοβουλίας του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Οικονομίας και Προστασίας του Κλίματος (BMWK).

Όπως αναφέρει σημερινή ανακοίνωση του Επιμελητηρίου, η διοργάνωση συνδυάστηκε με επιχειρηματική αποστολή στον Πειραιά 12 γερμανικών εταιρειών του ναυτιλιακού και ναυπηγικού κλάδου, οι οποίες παρουσίασαν υπηρεσίες και προϊόντα με έμφαση σε ψηφιακές λύσεις για τη ναυτιλία και σύγχρονες τεχνολογίες για τη ναυπήγηση «πράσινων» πλοίων.

Ειδικότερα, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής, Χρήστος Στυλιανίδης, χαιρετίζοντας την εκδήλωση επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι «η ελληνική κυβέρνηση συμμερίζεται πλήρως την ανάγκη εξασφάλισης περιβαλλοντικής ουδετερότητας των ναυτιλιακών δραστηριοτήτων μέχρι το 2050» και προσέθεσε: «Είναι άλλωστε χρέος μας να κληροδοτήσουμε όχι απλά ένα βιώσιμο, αλλά ένα καλύτερο μέλλον, στις επόμενες γενιές. Για το σκοπό αυτό, δουλεύουμε και με τον ΙΜΟ και την ΕΕ, ώστε η ναυτιλία να συνεχίσει απρόσκοπτα να προσφέρει στην παγκόσμια και εθνική οικονομία, μπαίνοντας ταυτόχρονα, με ρεαλιστικό τρόπο στο δρόμο της απανθρακοποίησης».

Ο υπουργός, στάθηκε, επίσης, στη θέση που διατύπωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη σύνοδο COP 27 για την Κλιματική Αλλαγή, στο Σαρμ Ελ Σέιχ της Αιγύπτου, "We need radicalism as well as realism", ενώ στη συνέχεια εστίασε στην ελληνική και τη γερμανική ναυτιλιακή κοινότητα, υπογραμμίζοντας ότι «είναι προς όφελος των χωρών μας να διευρύνουμε τη διμερή μας συνεργασία, τόσο στον τομέα της ναυτιλίας, όσο και σε συναφείς με τη θάλασσα τομείς, όπως η εφοδιαστική αλυσίδα, η βιομηχανία θαλάσσιου εξοπλισμού και οι ψηφιακές υπηρεσίες». «Οι επιχειρήσεις μας μπορούν να έρθουν ακόμα πιο κοντά και να οικοδομήσουν ένα καλύτερο συνεργατικό μέλλον» τόνισε.

Αρθρογράφος
Κύριος χαρακτηρισμός περιεχομένου
Image
Επικεφαλίδα

Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς, στο πλαίσιο πρωτοβουλίας του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Οικονομίας και Προστασίας του Κλίματος (BMWK).