πράσινη ναυτιλία

Ελληνική Ένωση Πλοιοκτητών: Ανάγκη για επαρκές θεσμικό πλαίσιο για τα αιολικά πάρκα

ον κρίσιμο ρόλο των πλοίων υποστήριξης στις υπεράκτιες εγκαταστάσεις και τα αιολικά πάρκα, ανέδειξε ειδική ημερίδα η Ελληνική Ένωση Πλοιοκτητών Ρυμουλκών, Ναυαγοσωστικών, Αντιρρυπαντικών & Πλοίων Υποστήριξης Υπεράκτιων Εγκαταστάσεων και η Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων και Ενεργειακών Πόρων Α.Ε (ΕΔΕΥΕΠ).

.

Μ. Τραυλού: Ο ναυτιλιακός κλάδος έχει κάνει σημαντικά βήματα για να μειώσει το περιβαλλοντικό του αποτύπωμα

"Είμαστε αρωγοί σε όλες τις προσπάθειες προκειμένου να υπάρξει επαγγελματικός προσανατολισμός στα σχολεία και ενημέρωση για τη ναυτιλία - Η προσέλκυση νέων στο ναυτικό επάγγελμα δεν εξαρτάται μόνο από εμάς αλλά θα δουλέψουμε με το υπουργείο Ναυτιλίας για την αναβάθμισή της".

.

Πώς η ναυτιλιακή βιομηχανία προσπαθεί να μειώσει τους δισεκατομμύρια τόνους εκπομπών CO2

Η παγκόσμια ρυθμιστική αρχή της ναυτιλίας πιέζει τον κλάδο να επιτύχει καθαρές μηδενικές εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου μέχρι τα μέσα του αιώνα. Η επίτευξη αυτού του στόχου θα σημάνει τον μετασχηματισμό ενός τομέα που εξακολουθεί να τροφοδοτείται σε μεγάλο βαθμό από ορυκτά καύσιμα και αντιπροσωπεύει περίπου το 3% του διοξειδίου του άνθρακα που προκαλείται από τον άνθρωπο.

1. Ποια είναι η τρέχουσα κατάσταση;

Ναυτιλία: H «πράσινη μετάβαση» θα μπορούσε να διπλασιάσει τις θέσεις απασχόλησης έως το 2050

Το Παγκόσμιο Ναυτιλιακό Φόρουμ, που ιδρύθηκε το 2017, χρηματοδοτείται μέσω ενός συνδυασμού επιχορηγήσεων και συνεισφορών εταίρων, αλλά λειτουργεί ανεξάρτητα από οποιαδήποτε εξωτερική επιρροή και δεν υποστηρίζει μεμονωμένες τεχνολογίες ή εταιρείες. Το μεγαλύτερο μέρος του περίπου 45μελούς προσωπικού του εδρεύει στα κεντρικά γραφεία του οργανισμού στη Δανία.

.

SEA Europe: Τα «πράσινα» πλοία του αύριο πρέπει να είναι ευρωπαϊκά

Την παροχή οικονομικών κινήτρων στους πλοιοκτήτες, προκειμένου να μπορούν να ναυπηγούν και να μετασκευάζουν πλοία στην Ευρώπη, μειώνοντας παράλληλα το χάσμα τιμών μεταξύ ευρωπαϊκών και ασιατικών ναυπηγείων αλλά και παρέχοντας φορολογικά πλεονεκτήματα πλαισιωμένα από ένα ευρωπαϊκό σύστημα, ζητεί η SEA Europe.

.

Σκύρος: Έτοιμη για την «πράσινη» ακτοπλοΐα - Πρόταση για τη ναυπήγηση πλοίου με μειωμένες εκπομπές άνθρακα

 Ήδη ο χρόνος μετράει αντίστροφα έως το 2030 με βάση τους ευρωπαϊκούς στόχους για μείωση των εκπομπών αερίων στο πλαίσιο της δέσμης «Fit for 55», αλλά και του EU ETS από το οποίο η ελληνική ακτοπλοΐα έχει εξαιρεθεί έως το 2030.

«Πράσινη» ακτοπλοΐα: Τρέχει μελέτη για τις άγονες γραμμές στο πλαίσιο ΣΔΙΤ

Σε εξέλιξη βρίσκονται το τελευταίο διάστημα πρωτοβουλίες του υπουργείου Ναυτιλίας, προκειμένου να προχωρήσουν οι πράσινες επενδύσεις στην ακτοπλοΐα με παράλληλη αξιοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων.

.

Ήδη το υπουργείο Ναυτιλίας μετά από πρόταση της μονάδας Β της επιτελικής δομής ΕΣΠΑ στις 05/04, προχώρησε μετά από σχετική προκήρυξη και διαγωνισμό, στην έγκριση εκπόνησης μελέτης σε ιδιωτική εταιρεία για συγκεκριμένες αντιπροσωπευτικές άγονες γραμμές και στο πλαίσιο σύμπραξης δημοσίου – ιδιωτικού τομέα, σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ναυτιλιακό Κέντρο Μείωσης Εκπομπών Αέριων Ρύπων στην Αθήνα ιδρύουν Lloyd’s Register και 5 ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες

Ναυτιλιακό Κέντρο Μείωσης Εκπομπών Αέριων Ρύπων (Maritime Emissions Reduction Centre, M-ERC) στην Αθήνα ιδρύουν ο βρετανικός νηογνώμονας Lloyd's Register και 5 κολοσσοί της ελληνικής ναυτιλίας. Στην πρωτοβουλία συμμετέχουν οι ναυτιλιακές εταιρείες Capital Group, Navios Maritime Partners, Neda Maritime Agency, Star Βulk και η Thenamaris.

.

Το πρώτο μεγάλο containership κατανάλωσης μεθανόλης

Την τελετή ονοματοδοσίας του containership «Ane Maersk» γνωστοποίησε ο κολοσσός των τακτικών γραμμών Maersk την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου μέσω ανακοίνωσης. Πρόκειται για μια εξέλιξη-ορόσημο τόσο για την ίδια την εταιρεία όσο και για την παγκόσμια ναυτιλία, καθώς θα είναι το πρώτο containership μεγάλης μεταφορικής ικανότητας που θα είναι σε θέση να καταναλώνει και μεθανόλη.

Margarita Salas: Με αλουμίνιο της Elval το πρωτοποριακό καταμαράν, που λειτουργεί με φυσικό αέριο

Η Baleària ανακοίνωσε πρόσφατα την τελευταία προσθήκη στο στόλο της, το καταμαράν Margarita Salas, το οποίο κατασκευάστηκε στο ναυπηγείο Armon, στο Χιχόν της Ισπανίας. Η Elval, ο τομέας έλασης αλουμινίου της ElvalHalcor, έχει μακροχρόνια συνεργασία με το ναυπηγείο Armon, επισημαίνει η εταιρεία σε ανακοίνωση.