Τα ακραία καιρικά φαινόμενα μπορεί να κοστίσουν στην παγκόσμια βιομηχανία μόδας 65 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2030

Body

Η ακραία ζέστη και οι πλημμύρες πρόκειται να προκαλέσουν τεράστιο πλήγμα στην παγκόσμια βιομηχανία μόδας, με τέσσερις από τις κορυφαίες χώρες παραγωγής ενδυμάτων στον κόσμο να κινδυνεύουν να χάσουν κέρδη 65 δισεκατομμυρίων δολαρίων μέχρι το 2030, σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου Cornell και του διαχειριστή επενδύσεων Schroders.

.

Το Μπαγκλαντές, το Πακιστάν, το Βιετνάμ και η Καμπότζη θεωρούνται ότι κινδυνεύουν ιδιαίτερα, με μια πτώση 22% στα έσοδα από τις εξαγωγές - και ευρύτερο οικονομικό πλήγμα - να προβλέπεται μέχρι το τέλος της δεκαετίας, σύμφωνα με τα ευρήματα, τα οποία δημοσιεύθηκαν την Τετάρτη.

Οι μάρκες μόδας που προμηθεύονται σε μεγάλο βαθμό από αυτές τις χώρες θα πρέπει να αλλάξουν τα ωράρια εργασίας και να διασφαλίσουν ότι οι εργαζόμενοι θα ξεκουράζονται και θα ενυδατώνονται επαρκώς ως απάντηση στην προβλεπόμενη διαταραχή, σύμφωνα με τους ερευνητές της Schroders και του Παγκόσμιου Ινστιτούτου Εργασίας του Κορνέλ.

Σχεδόν 1 εκατομμύριο λιγότερες θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν συνολικά, καθώς η παραγωγικότητα επιβραδύνεται λόγω των αναμενόμενων επιπτώσεων των δυσμενών καιρικών συνθηκών, ανέφεραν.

Οι τέσσερις ασιατικές χώρες επιλέχθηκαν για τη μελέτη λόγω του ρόλου τους ως βιομηχανικές δυνάμεις. Μαζί, αντιπροσωπεύουν το 18% των παγκόσμιων εξαγωγών ενδυμάτων, περίπου 10.000 εργοστάσια ένδυσης και υπόδησης και περισσότερους από 10,6 εκατομμύρια εργαζόμενους στη μεταποίηση.

Αρθρογράφος
Κύριος χαρακτηρισμός περιεχομένου
Image
Επικεφαλίδα

Σχεδόν 1 εκατομμύριο λιγότερες θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν συνολικά, καθώς η παραγωγικότητα επιβραδύνεται λόγω των αναμενόμενων επιπτώσεων των δυσμενών καιρικών συνθηκών.