Bρετανία: «Κίτρινη» κάρτα για fashion brands που αρνήθηκαν να δώσουν στοιχεία εταιρικής υπευθυνότητας

Body

Δεκαπέντε μεγάλες εταιρείες μόδας δέχθηκαν κριτική αφού αρνήθηκαν να δώσουν στοιχεία στη σημαίνουσα Επιτροπή Περιβαλλοντικού Ελέγχου (EAC) του Ηνωμένου Βασιλείου.

.

Ο πρόεδρος της EAC, βουλευτής Philip Dunne, κατονόμασε τις εν λόγω εταιρείες, αφού τις κατηγόρησε για «αρκετά κακές επιδόσεις» και υπέδειξε ότι «δεν είναι διατεθειμένες να σταθούν στο ύψος των εταιρικών τους ευθυνών».

Απευθυνόμενος στους μάρτυρες που συμμετείχαν στη συνεδρίαση της Επιτροπής για τη βιωσιμότητα της βιομηχανίας της μόδας, ο Philip Dunne δήλωσε:

«Ως επιτροπή, έχουμε καλέσει πολλούς λιανοπωλητές, γνωστά ονόματα, να δώσουν σήμερα στοιχεία. Οφείλω να ομολογήσω ότι απογοητεύτηκα που 15 εταιρείες επέλεξαν να μην έρθουν σήμερα.

«Δεν θα τις προσδιορίσω, διότι όλες έχουν τους δικούς τους λόγους, αλλά για να ευχαριστήσω όσους από εσάς είχαν το θάρρος να έρθουν και να καθίσουν ενώπιον της επιτροπής σήμερα, φοβάμαι ότι οι εταιρείες Matalan, TK Maxx, ASOS, I Saw It First, Shein, ASDA, John Lewis, Marks and Spencer, New Look, Next, δεν μπόρεσαν να εκπροσωπηθούν σήμερα.

«Μας ενθάρρυναν να μιλήσουμε με το British Retail Consortium- τους είχαμε μιλήσει και στο παρελθόν στο Κοινοβούλιο. Αλλά θα ήθελα να καταγράψω ότι θεωρώ ότι είναι μια αρκετά κακή απόδοση, ότι δεν είναι διατεθειμένοι να σταθούν στο ύψος των δικών τους εταιρικών ευθυνών.

Ο πρόεδρος επιβεβαίωσε επίσης ότι οι διαδικτυακοί μεταπωλητές Depop, eBay και Vinted είχαν επίσης κληθεί να δώσουν στοιχεία, αλλά αρνήθηκαν.

Αρθρογράφος
Κύριος χαρακτηρισμός περιεχομένου
Image
Επικεφαλίδα

Δεκαπέντε μεγάλες εταιρείες μόδας δέχθηκαν κριτική αφού αρνήθηκαν να δώσουν στοιχεία στη σημαίνουσα Επιτροπή Περιβαλλοντικού Ελέγχου (EAC) του Ηνωμένου Βασιλείου.