Καρακούσης (ΔΕΗ): Ολοένα και περισσότεροι πελάτες ενδιαφέρονται για πράσινη παραγωγή ενέργειας

Body

Περήφανος που οι καταναλωτές γίνονται όλο και πιο απαιτητικοί στην αγορά ενέργειας, δήλωσε ο Γιώργος Καρακούσης  CEO – Commercial, ΔΕΗ, σε συζήτηση για την ενεργειακή μετάβαση από την πλευρά των καταναλωτών, στο πλαίσιο του 9ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών που πραγματοποιείται στους Δελφούς από τις 10 μέχρι τις 13 Απριλίου, υπό την αιγίδα της ΑΕ, Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

.

Στη συζήτηση για την ενεργειακή μετάβαση και τις συμπεριφορές των καταναλωτών, ο Γιώργος Καρακούσης μεταξύ άλλων ανέφερε πως: «Είναι ασφαλές να πούμε ότι η σχέση που έχουν οι πολίτες με την ενέργεια εξελίχθηκε από εμπορευματική σε κάτι ευρύτερο».

Ο  CEO – Commercial της ΔΕΗ, εξήγησε την τάση ακόμα και καταναλωτές μικρότερων ηλικιών να επιλέγουν τη φυσική συναλλαγή αντί της ψηφιακής, λέγοντας πως: «Ένας από τους λόγους είναι ότι τα πράγματα γίνονται πιο περίπλοκα, πιο ενδιαφέροντα θα έλεγα. Πρέπει να σκεφτείς περισσότερα πράγματα όταν μιλάμε για το θέμα της ενέργειας και αποφασίζουν ότι πρέπει να έρθουν από κοντά και να έχουν μια συζήτηση με κάποιον ειδικό. Χρειάζονται την αλληλεπίδραση. Χρειάζονται τον ειδικό να τους εξηγήσει γιατί κάποια είναι η λύση που θέλουν για τις ανάγκες τους».

Σχολιάζοντας την ολοένα και μεγαλύτερη απαιτητικότητα των καταναλωτών, σημείωσε: «Μόλις 10% των πελατών μας, θα σκέφτονταν πριν μερικά χρόνια πόσο πράσινη ή πόσο βιώσιμη είναι η λύση που έχουν επιλέξει. Αυτό το τμήμα έχει αυξηθεί στο 25% πλέον. Είναι πλέον ένα κυρίαρχο χαρακτηριστικό και οι νεότερες γενιές βοηθούν σε αυτή την κατεύθυνση.

Οι ίδιοι οι πελάτες μας, μας πιέζουν να γίνουμε περισσότεροι πράσινοι. Και είναι και πάλι εκείνοι που πιέζουν και τους υπόλοιπους πελάτες μας να γίνουν πιο πράσινοι. Η αγορά μας αναπτύσσεται. Είμαστε περήφανοι που οι πελάτες μας γίνονται πιο απαιτητικοί».

Αρθρογράφος
Κύριος χαρακτηρισμός περιεχομένου
Image
Επικεφαλίδα

Στη συζήτηση για την ενεργειακή μετάβαση και τις συμπεριφορές των καταναλωτών στο φόρουμ των Δελφών.

Tags