Η Amazon θα αγοράσει ηλιακή ενέργεια από ένα επαναχρησιμοποιημένο ανθρακωρυχείο στο Μέριλαντ

Body

Η Amazon  θα αγοράσει ανανεώσιμη ενέργεια από ένα ηλιακό έργο στην κομητεία Γκάρετ του Μέριλαντ, το οποίο κατασκευάζεται σε ένα εγκαταλελειμμένο πεδίο - την πρώην τοποθεσία ενός ανθρακωρυχείου 120 ετών. Το νέο έργο αναμένεται να δημιουργήσει 200 θέσεις εργασίας και θα περιλαμβάνει περισσότερα από 300.000 ηλιακά πάνελ, καθιστώντας το το μεγαλύτερο ηλιακό πάρκο στην πολιτεία.

.

 Η Amazon θα χρησιμοποιήσει τη νέα εγκατάσταση για την τροφοδοσία των κέντρων δεδομένων της Amazon Web Services (AWS), καθώς και των κέντρων εκπλήρωσης και των φυσικών καταστημάτων. Θα αποδειχθεί επίσης καθαρή ενέργεια για τις τοπικές κοινότητες. Είναι ένα από τα 78 νέα ηλιακά και αιολικά έργα στα οποία η Amazon έχει ανακοινώσει επενδύσεις μέχρι στιγμής φέτος.

Η πρώην τοποθεσία άνθρακα, η οποία έπρεπε να καθαριστεί από τις τοξίνες, είναι ιδιαίτερα ελκυστική επειδή έχει ήδη πρόσβαση σε ενεργειακή διασύνδεση και υποσταθμούς. Η δημιουργία αυτής της σχετικής υποδομής αποτελεί συχνά το μεγαλύτερο εμπόδιο για τα νέα έργα καθαρής ενέργειας. Οι ηλιακοί συλλέκτες μπορούν να εξυπηρετήσουν αρκετά εύκολα τη γύρω κοινότητα.

 "Δεν συνδέονται σε ένα κέντρο δεδομένων ή σε ένα κέντρο εκπλήρωσης της Amazon ή σε ένα σπίτι. Συνδέονται σε έναν υποσταθμό και στο δίκτυο, οπότε κάνουμε το δίκτυο καθαρότερο. Οι επενδύσεις μας βοηθούν στην τροφοδοσία των λειτουργιών μας και κάνουν ολόκληρο το δίκτυο πιο πράσινο", δήλωσε ο Nat Sahlstrom, επικεφαλής του τμήματος ενέργειας, νερού και βιωσιμότητας της AWS.

Το έργο θα βοηθήσει την περιοχή να αποφύγει περίπου 133.000 τόνους CO2 - το ισοδύναμο της απομάκρυνσης περισσότερων από 26.000 αυτοκινήτων από τους δρόμους κάθε χρόνο, σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία Competitive Power Ventures, η οποία επενδύει 200 εκατομμύρια δολάρια στο έργο.

Αρθρογράφος
Κύριος χαρακτηρισμός περιεχομένου
Image
Επικεφαλίδα

Το έργο θα βοηθήσει την περιοχή να αποφύγει περίπου 133.000 τόνους CO2 - το ισοδύναμο της απομάκρυνσης περισσότερων από 26.000 αυτοκινήτων από τους δρόμους κάθε χρόνο.