Συνάντηση Θ. Σκυλακάκη – Κ. Παπακώστα για τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης στις γυναίκες

Body

Το θέμα της κλιματικής κρίσης, που επιδεινώνει τις ανισότητες μεταξύ των φύλων, εξέτασαν κατά τη σημερινή τους συνάντηση ο υπουργός Περιβάλλοντος Θεόδωρος Σκυλακάκης, με την υφυπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Κατερίνα Παπακώστα-Παλιούρα.

.

Η συζήτηση ανέδειξε κρίσιμα δεδομένα και παραδείγματα από πρόσφατες φυσικές καταστροφές που κατέδειξαν τον δυσανάλογο αντίκτυπο στις γυναίκες, οι οποίες συχνά αντιμετωπίζουν αυξημένη ευπάθεια λόγω των υφιστάμενων κοινωνικών, οικονομικών και πολιτισμικών ανισοτήτων. Και οι δύο πλευρές υπογράμμισαν την επείγουσα ανάγκη να ενσωματωθούν οι πτυχές του φύλου στα εθνικά και διεθνή σχέδια δράσης για το κλίμα.

"Η διασύνδεση της κλιματικής αλλαγής και της ανισότητας των φύλων αποτελεί μια σύνθετη πρόκληση που απαιτεί την αμέριστη προσοχή μας" δήλωσε η κ. Παπακώστα. "Οι γυναίκες", τόνισε η ίδια, "είναι συχνά οι αφανείς ηρωίδες κατά τη διάρκεια περιβαλλοντικών κρίσεων και είναι καθήκον μας να τις ενδυναμώσουμε αναπτύσσοντας πολιτικές που αναγνωρίζουν και αντιμετωπίζουν τις μοναδικές ανάγκες και τη συμβολή τους. Αυτή η συνεργασία είναι ένα απαραίτητο βήμα προς ένα μέλλον όπου η περιβαλλοντική και η φυλετική δικαιοσύνη θα συμβαδίζουν".

Ο κ. Σκυλακάκης και η κ. Παπακώστα, συμφώνησαν σε μια συνεργατική προσέγγιση για την ανάπτυξη και την εφαρμογή πολιτικών που δίνουν προτεραιότητα στις ανάγκες των ευάλωτων πληθυσμών, ιδίως των γυναικών, ενόψει της κλιμακούμενης κλιματικής κρίσης. Η σύμπραξη αυτή αποσκοπεί στην προώθηση ενός πιο περιεκτικού και βιώσιμου μέλλοντος, όπου η ισότητα των φύλων αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της περιβαλλοντικής ανθεκτικότητας

Αρθρογράφος
Κύριος χαρακτηρισμός περιεχομένου
Image
Επικεφαλίδα

Η συζήτηση ανέδειξε κρίσιμα δεδομένα και παραδείγματα από πρόσφατες φυσικές καταστροφές που κατέδειξαν τον δυσανάλογο αντίκτυπο στις γυναίκες.