Governance

Χρ. Κοκκόση: «Στην εποχή μας ολοένα και περισσότερες γυναίκες καταλαμβάνουν θέσεις ευθύνης σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο»

Η Χρύσα Κοκκόση, Εισηγήτρια στην Ειδική Νομική Υπηρεσία (Τμήμα δικαίου Ευρωπαϊκής Ένωσης) του Υπουργείο Εξωτερικών, σημειώνει στο energypress, ότι πολλές φορές οι οικογενειακές υποχρεώσεις μιας γυναίκας κρατούν πίσω προσωπικές φιλοδοξίες, κάτι που κυριαρχεί στον κλάδο της ενέργειας, όντας ανδροκρατούμενος.

Η ίδια δεν έχει βιώσει διακρίσεις στη δουλειά της λόγω του φύλου, ενώ αναγνωρίζει ως πολύ σημαντική την ανάληψη θέσεων ευθύνης από γυναίκες στον τομέα της ενέργειας και όχι μόνο.

Εύα Παπαδιονυσίου: «Ο καθένας ανεξάρτητα από το φύλο του έχει να προσφέρει κάτι διαφορετικό και ξεχωριστό»

Η Εύα Παπαδιονυσίου, Διευθύντρια της Διεύθυνσης Παρακολούθησης & Ανάλυσης Αγορών στο Ελληνικό  Χρηματιστήριο Ενέργειας, δήλωσε στο energypress, ότι με χαρά βλέπει πως παρότι, στο παρελθόν ο κλάδος της ενέργειας στελεχωνόταν λόγω ειδικοτήτων κυρίως από άντρες, σήμερα στηρίζεται όλο και περισσότερο σε γυναίκες οικονομολόγους,  μηχανικούς και δικηγόρους.

Β. Αλεξανδράτου: «Δεν νοείται Διοικητικό Συμβούλιο σε χώρα της Ε.Ε. με γυναικεία εκπροσώπηση μικρότερη του 40%»

Οι ανανεώσιμες πηγές “κέρδισαν” την Βικτώρια Αλεξανδράτου από τις σπουδές της όπου και διακρίθηκε. Η κα Αλεξανδράτου, πρωτοπόρος στις ΑΠΕ με αποφασιστικότητα και αφοσίωση, είναι ιδρύτρια της WRE, ιδρυτικό μέλος και μέλος του ΔΣ του ΕΣΗΑΠΕ, καθώς και ενεργό μέλος της ΕΛΕΤΑΕΝ. 

Μιλώντας στο energypress, χαρακτηρίζει μεγάλη πρόκληση τις διακρίσεις που εξακολουθεί να αντιμετωπίζει η ίδια ως γυναίκα επιχειρηματίας, αναγνωρίζοντας την δραματική υποεκπροσώπηση των γυναικών στον κλάδο της ηλεκτροπαραγωγής.

Πώς οι παράγοντες εταιρικής διακυβέρνησης οδηγούν στην ενσωμάτωση των ESG;

Σε ένα πρόσφατο άρθρο του, ο Economist άσκησε δριμεία κριτική στα περιβαλλοντικά, κοινωνικά και διακυβερνητικά ζητήματα (ESG) και στον τρόπο με τον οποίο τα αντιμετωπίζουν οι εταιρείες.

.

Ένα πραγματικό ESG success story σε αριθμούς

Η θεωρία της «κοινής ιδιοκτησίας», σύμφωνα με την οποία οι μεγάλοι επενδυτές θα μπορούσαν να περιορίσουν τον ανταγωνισμό φαίνεται να πείθει τους επιφυλακτικούς γύρω από την τρέλα της διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων για τα ESG. 

.

Αφιέρωμα: Εταιρική Διακυβέρνηση και Εργασιακό Περιβάλλον

Η Εταιρική Διακυβένρηση είναι ένας όρος που τώρα τελευταία κυριαρχεί στις συζητήσεις των διοικητικών συμβουλίων και η εκσυχρόνιση αυτής αποτελεί προαπαιτούμενο για τις εταιρείες που θέλουν να πρωταγωνιστήσουν στις εξελίξεις της εποχής. 

.

Το συγκεκριμένο αφιέρωμα φιλοδοξεί να αναδείξει τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, που ανταποκρίθηκαν στις εκκλήσεις της διεθνούς κοινότητας για ενσωμάτωση ενός σύγχρονου μοντέλου Εταιρικής Διακυβέρνησης καιπροωθούν τις βέλτιστες πρακτικές για ένα πρότυπο Εργασιακό Περιβάλλον.

Metaxa Hospitality Group: Θέλουμε τους καλύτερους και οφείλουμε να είμαστε οι καλύτεροι γι’ αυτούς

Τίποτα μεγάλο δεν υλοποιείται αν δεν εμπνέεται από το όραμα της θετικής συνεισφοράς στο καλύτερο μέλλον του κόσμου που μοιραζόμαστε. Ειδικά σήμερα, σε μια εποχή αφύπνισης μέσα από αλλεπάλληλες διασταυρούμενες παγκόσμιες κρίσεις, οι οποίες μας φέρνουν όλους μπροστά στο μέγεθος της ευθύνης που μας αναλογεί. Όπως έχει ειπωθεί πολύ χαρακτηριστικά «το μέλλον δεν είναι πια αυτό που ήταν». Δεν υπάρχει κανένας αυτόματος πιλότος. Το μέλλον για να είναι καλύτερο πρέπει εμείς να προσπαθήσουμε να το κάνουμε. 

ElvalHalcor: Το Τρίπτυχο της Επιτυχίας

Η ElvalHalcor δεν είναι απλώς μία από τις κορυφαίες ελληνικές βιομηχανίες. Με 40 και πλέον χρόνια εμπειρίας και τεχνογνωσίας, έχει εξελιχθεί σε μια διεθνή δύναμη στα προϊόντα αλουμινίου και χαλκού, με 17 εργοστασιακές μονάδες τεχνολογίας αιχμής. Εφαρμόζει ένα επιτυχημένο μοντέλο βιώσιμης ανάπτυξης, βασισμένο στην εξωστρέφεια, καθώς πάνω από το 90% των πωλήσεών της πραγματοποιείται σε περισσότερες από 90 χώρες.

“Workplace of Tomorrow”: Η Nestlé Ελλάς χτίζει το εργασιακό περιβάλλον του αύριο

Η ιστορία της Nestlé στην Ελλάδα ξεκινά το 1899 με την εισαγωγή των πρώτων προϊόντων στη χώρα μας για να ακολουθήσει το 1973 η ίδρυση της Nestlé Ελλάς. Από τότε μέχρι σήμερα έχουν αλλάξει πολλά. Η εταιρεία διαθέτει δύο τεχνολογικά προηγμένα εργοστάσια, του καφέ στα Οινόφυτα Βοιωτίας και του Φυσικού Μεταλλικού Νερού ΚΟΡΠΗ στο Μοναστηράκι Βόνιτσας και εννέα προϊοντικές κατηγορίες που προσφέρουν ποικιλία γευστικών και υγιεινών επιλογών.

Ξ. Γαλάρη: «H νέα γενιά εργαζόμενων είναι διαφορετική. Για αυτό αναζητούμε νέους τρόπους διακράτησης, ενδυνάμωσης και ανάπτυξης»

Ο Όμιλος Sidenor δραστηριοποιείται στον κλάδο παραγωγής, μεταποίησης και εμπορίας προϊόντων χάλυβα αποτελώντας σήμερα τη μεγαλύτερη ελληνική βιομηχανία παραγωγής προϊόντων χάλυβα, με ηγετική θέση τόσο στην Ελλάδα, όσο και στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.