Governance

CNN: Οι διευθύνοντες σύμβουλοι έχουν τη χειρότερη χρονιά των τελευταίων δεκαετιών

Οι διευθύνοντες σύμβουλοι εγκαταλείπουν τις θέσεις τους με ανησυχητικό ρυθμό, καθώς οι επιδόσεις τους και η συμπεριφορά τους, ελέγχονται όλο και περισσότερο από τα διοικητικά συμβούλια των εταιρειών στην Αμερική.

.

ΔΝΤ: Προβλέπει αύξηση των θυμάτων πολέμου λόγω κλιματικής αλλαγής

Η κλιματική αλλαγή είναι πιθανό να επιδεινώσει τις συγκρούσεις σε εύθραυστα και εμπόλεμα κράτη, με αποτέλεσμα υψηλότερα ποσοστά θανάτων και μεγάλη μείωση του ΑΕΠ, αναφέρει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) σε έκθεσή του την Τετάρτη.

.

Η Παγκόσμια Τράπεζα αναθεωρεί κάθε χρόνο τον κατάλογο των χωρών που χαρακτηρίζονται ως «εύθραυστα και πληττόμενα από συγκρούσεις κράτη», στον φιγουράρουν σήμερα 39 εκ των οποίων τα  21 βρίσκονται στην Αφρική. Η έκθεση της Τετάρτης καλύπτει και τις 61 χώρες που περιλαμβάνονται στον κατάλογο από το 2006.

ΕΝΙΑ: Το ...«a Great Place To Work» στην πράξη

H εταιρεία ΕΝΙΑ ΑΕ από το 2004 παρέχει τεχνολογικά προηγμένες και αξιόπιστες λύσεις διαχείρισης, παρακολούθησης, διασύνδεσης και προστασίας των Ηλεκτρικών Δικτύων Χαμηλής, Μέσης και Υψηλής Τάσης και έχει μία σταθερά ανοδική πορεία στην αγορά. Η εταιρεία παρά τις προκλήσεις του προκάλεσαν στην παγκόσμια οικονομία η πανδημία και ο πόλεμος στην Ουκρανία εμφανίζει σημαντικά στοιχεία ανάπτυξης.

.

Χρ. Κοκκόση: «Στην εποχή μας ολοένα και περισσότερες γυναίκες καταλαμβάνουν θέσεις ευθύνης σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο»

Η Χρύσα Κοκκόση, Εισηγήτρια στην Ειδική Νομική Υπηρεσία (Τμήμα δικαίου Ευρωπαϊκής Ένωσης) του Υπουργείο Εξωτερικών, σημειώνει στο energypress, ότι πολλές φορές οι οικογενειακές υποχρεώσεις μιας γυναίκας κρατούν πίσω προσωπικές φιλοδοξίες, κάτι που κυριαρχεί στον κλάδο της ενέργειας, όντας ανδροκρατούμενος.

Η ίδια δεν έχει βιώσει διακρίσεις στη δουλειά της λόγω του φύλου, ενώ αναγνωρίζει ως πολύ σημαντική την ανάληψη θέσεων ευθύνης από γυναίκες στον τομέα της ενέργειας και όχι μόνο.

Εύα Παπαδιονυσίου: «Ο καθένας ανεξάρτητα από το φύλο του έχει να προσφέρει κάτι διαφορετικό και ξεχωριστό»

Η Εύα Παπαδιονυσίου, Διευθύντρια της Διεύθυνσης Παρακολούθησης & Ανάλυσης Αγορών στο Ελληνικό  Χρηματιστήριο Ενέργειας, δήλωσε στο energypress, ότι με χαρά βλέπει πως παρότι, στο παρελθόν ο κλάδος της ενέργειας στελεχωνόταν λόγω ειδικοτήτων κυρίως από άντρες, σήμερα στηρίζεται όλο και περισσότερο σε γυναίκες οικονομολόγους,  μηχανικούς και δικηγόρους.

Β. Αλεξανδράτου: «Δεν νοείται Διοικητικό Συμβούλιο σε χώρα της Ε.Ε. με γυναικεία εκπροσώπηση μικρότερη του 40%»

Οι ανανεώσιμες πηγές “κέρδισαν” την Βικτώρια Αλεξανδράτου από τις σπουδές της όπου και διακρίθηκε. Η κα Αλεξανδράτου, πρωτοπόρος στις ΑΠΕ με αποφασιστικότητα και αφοσίωση, είναι ιδρύτρια της WRE, ιδρυτικό μέλος και μέλος του ΔΣ του ΕΣΗΑΠΕ, καθώς και ενεργό μέλος της ΕΛΕΤΑΕΝ. 

Μιλώντας στο energypress, χαρακτηρίζει μεγάλη πρόκληση τις διακρίσεις που εξακολουθεί να αντιμετωπίζει η ίδια ως γυναίκα επιχειρηματίας, αναγνωρίζοντας την δραματική υποεκπροσώπηση των γυναικών στον κλάδο της ηλεκτροπαραγωγής.

Πώς οι παράγοντες εταιρικής διακυβέρνησης οδηγούν στην ενσωμάτωση των ESG;

Σε ένα πρόσφατο άρθρο του, ο Economist άσκησε δριμεία κριτική στα περιβαλλοντικά, κοινωνικά και διακυβερνητικά ζητήματα (ESG) και στον τρόπο με τον οποίο τα αντιμετωπίζουν οι εταιρείες.

.

Ένα πραγματικό ESG success story σε αριθμούς

Η θεωρία της «κοινής ιδιοκτησίας», σύμφωνα με την οποία οι μεγάλοι επενδυτές θα μπορούσαν να περιορίσουν τον ανταγωνισμό φαίνεται να πείθει τους επιφυλακτικούς γύρω από την τρέλα της διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων για τα ESG. 

.

Αφιέρωμα: Εταιρική Διακυβέρνηση και Εργασιακό Περιβάλλον

Η Εταιρική Διακυβένρηση είναι ένας όρος που τώρα τελευταία κυριαρχεί στις συζητήσεις των διοικητικών συμβουλίων και η εκσυχρόνιση αυτής αποτελεί προαπαιτούμενο για τις εταιρείες που θέλουν να πρωταγωνιστήσουν στις εξελίξεις της εποχής. 

.

Το συγκεκριμένο αφιέρωμα φιλοδοξεί να αναδείξει τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, που ανταποκρίθηκαν στις εκκλήσεις της διεθνούς κοινότητας για ενσωμάτωση ενός σύγχρονου μοντέλου Εταιρικής Διακυβέρνησης καιπροωθούν τις βέλτιστες πρακτικές για ένα πρότυπο Εργασιακό Περιβάλλον.

Metaxa Hospitality Group: Θέλουμε τους καλύτερους και οφείλουμε να είμαστε οι καλύτεροι γι’ αυτούς

Τίποτα μεγάλο δεν υλοποιείται αν δεν εμπνέεται από το όραμα της θετικής συνεισφοράς στο καλύτερο μέλλον του κόσμου που μοιραζόμαστε. Ειδικά σήμερα, σε μια εποχή αφύπνισης μέσα από αλλεπάλληλες διασταυρούμενες παγκόσμιες κρίσεις, οι οποίες μας φέρνουν όλους μπροστά στο μέγεθος της ευθύνης που μας αναλογεί. Όπως έχει ειπωθεί πολύ χαρακτηριστικά «το μέλλον δεν είναι πια αυτό που ήταν». Δεν υπάρχει κανένας αυτόματος πιλότος. Το μέλλον για να είναι καλύτερο πρέπει εμείς να προσπαθήσουμε να το κάνουμε.