Governance

Προειδοποίηση OHE για το Κλίμα: Μένουν δύο χρόνια για να σώσουμε τον πλανήτη

Οι κυβερνήσεις, οι επιχειρηματικοί ηγέτες και οι αναπτυξιακές τράπεζες έχουν δύο χρόνια στη διάθεσή τους για να αναλάβουν δράση προκειμένου να αποτρέψουν μια πολύ χειρότερη κλιματική αλλαγή, προειδοποίησε σήμερα ο επικεφαλής του ΟΗΕ για το Κλίμα, σε ομιλία του κατά την οποία δήλωσε ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη δεν βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα των πολιτικών.

.

Αφιέρωμα: Εταιρική Διακυβέρνηση και Εργασιακό Περιβάλλον

Η Εταιρική Διακυβένρηση είναι ένας όρος που τώρα τελευταία κυριαρχεί στις συζητήσεις των διοικητικών συμβουλίων και η εκσυχρόνιση αυτής αποτελεί προαπαιτούμενο για τις εταιρείες που θέλουν να πρωταγωνιστήσουν στις εξελίξεις της εποχής. 

.

Το συγκεκριμένο αφιέρωμα φιλοδοξεί να αναδείξει τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, που ανταποκρίθηκαν στις εκκλήσεις της διεθνούς κοινότητας για ενσωμάτωση ενός σύγχρονου μοντέλου Εταιρικής Διακυβέρνησης καιπροωθούν τις βέλτιστες πρακτικές για ένα πρότυπο Εργασιακό Περιβάλλον.

Coca-Cola Τρία Έψιλον: Διαθέτουμε οργανωτικές δομές που διασφαλίζουν την ορθή Εταιρική Διακυβέρνηση

Η Coca-Cola Τρία Έψιλον, μέλος του Ομίλου Coca-Cola HBC, μία από τις μεγαλύτερες πολυεθνικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας έχει δεσμευτεί για μία ορθή εταιρική διακυβέρνηση, επιχειρηματική ηθική και καταπολέμηση της διαφθοράς και ακολουθεί βέλτιστες πρακτικές για την τήρηση της παραπάνω δέσμευσης.

ΔΕΗ: Προτεραιότητα η τήρηση των αρχών και βέλτιστων πρακτικών εταιρικής διακυβέρνησης

Η Εταιρεία έχει θεσπίσει Σύστημα Εσωτερικού Ελέγχου (ΣΕΕ) που εποπτεύεται από την Επιτροπή Ελέγχου και στο οποίο περιλαμβάνονται οι Μονάδες Εσωτερικού Ελέγχου, Διαχείρισης Κινδύνων και Συμμόρφωσης, καθώς και ένα πλέγμα επιμέρους δομών, αρχών, πολιτικών, κανόνων, διαδικασιών και πρακτικών, μέσω των οποίων επιδιώκεται ο διαρκής έλεγχος και η συμμόρφωση της Εταιρείας στο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας της, με απώτερο στόχο την προάσπιση του γενικότερου εταιρικού συμφέροντος και την ενίσχυση της μακροχρόνιας οικονομικής αξίας της Εταιρείας, χάριν των μετόχων της και των εχόντων έ

Metaxa Hospitality Group: Βιώσιμες αρχές διακυβέρνησης με θετικό αντίκτυπο στο περιβάλλον και την κοινωνία

Στο Metaxa Hospitality Group, είναι αφοσιωμένοι στην προσφορά ποιοτικών εμπειριών αυθεντικής φιλοξενίας, που καλωσορίζει σταθερά κάθε καλοκαίρι στα ξενοδοχεία του όχι απλούς πελάτες, αλλά αληθινούς φίλους. Με κύριο μέλημα τη διασύνδεση της φιλοξενίας με την τοπική κοινωνία και την οικονομία, προάγεται η κοινωνική ευθύνη σε κάθε λειτουργία και δραστηριότητα των ξενοδοχείων τους, με στόχο να αναδείξουν τον πολιτισμό, την κληρονομία και τη γαστρονομία κάθε τόπου.

Βιώσιμη επιχειρηματικότητα και αντίκτυπος στο περιβάλλον και την κοινωνία

Οι παράγοντες Περιβάλλοντος, Κοινωνίας και Εταιρικής Διακυβέρνησης (ESG) αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι πλέον της στρατηγικής των επιχειρήσεων παγκοσμίως, καθώς αναγνωρίζουν τη σημασία της βιώσιμης ανάπτυξης και του κοινωνικού αντικτύπου.

Ευ.Κασελάκη (ΕΥ): Σημαντικές ενδείξεις κατάθλιψης και άγχους μεταξύ των εργαζόμενων στην Ελλάδα- Ο ρόλος των επιχειρήσεων στην αντιμετώπιση

Η ΕΥ δημοσίευσε πρόσφατα τη δεύτερη έκδοση της έρευνας για τη ψυχική υγεία των εργαζόμενων στην Ελλάδα. Τα ευρήματα, δυστυχώς, έδειξαν ότι οι εργαζόμενοι στη χώρα μας υποφέρουν σε μεγάλο ποσοστό από ψυχικές διαταραχές.

ελίν: Μία εταιρεία που δεν σταματά να επενδύει στους ανθρώπους της

Ως σύγχρονος εργοδότης, η ελίν επενδύει στην ανάπτυξη μιας εταιρικής κουλτούρας που βασίζεται στις αρχές της συνεργασίας, της δημιουργικότητας και της παραγωγικότητας. Έτσι, ανεξαρτήτως καθηκόντων και θέσης, όλα τα μέλη της μεγάλης οικογένειας της ελίν ενθαρρύνονται να παίρνουν πρωτοβουλίες, να μοιράζονται τις ιδέες τους και να συνεισφέρουν ενεργά στην ανάπτυξη της εταιρείας.

Δημοτικές Εκλογές: Λιγότερες από το 2019 οι γυναίκες υποψήφιοι δήμαρχοι

Η αυτοδιοίκηση μπορεί να είναι γένους θηλυκού, αλλά η εκπροσώπηση των γυναικών στην ανάληψη των ηνίων της, υπολείπεται σημαντικά έως και σήμερα, σε σχέση με τους άνδρες.

.

Από τους συνολικά 1.222 δημοτικούς συνδυασμούς που θα συμμετάσχουν στις εκλογές της Κυριακής, τον δημαρχιακό θώκο των 332 δήμων, ως επικεφαλής παράταξης, διεκδικούν 1.047 άνδρες και μόλις 164 γυναίκες, δηλαδή ποσοστό 13,5% του συνόλου.

Οι νέοι εκλογείς σε σχέση με τις αυτοδιοικητικές του 2019 είναι 465.218 (237.164 άνδρες, 228.054 γυναίκες)

Γιατί πολιτικοί αδυνατούν να κατανοήσουν την «επιστημονική πραγματικότητα» του κλίματος

Η αμφιταλαντευόμενη φιλοδοξία των κυβερνήσεων και η αυξανόμενη πεποίθηση ότι η επιστήμη είναι πολιτικά υποκειμενική, αποτελούν μεγάλες αιτίες ανησυχίας σε μια ταχέως επιδινούμενη κλιματική κρίση, δήλωσε ένας εμπειρογνώμονας στο AFP.

.

Ένας καταιγισμός ακραίων καιρικών φαινομένων έχει προκαλέσει μεγάλες καταστροφές το 2023, το οποίο, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο του κλίματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι πιθανό να είναι το θερμότερο έτος στην Ιστορία της ανθρωπότητας.