Η PepsiCo γίνεται Net Water Positive

Body

Ο γίγαντας τροφίμων και ποτών PepsiCo ανακοίνωσε τη δέσμευσή του να γίνει Net Water Positive, επεκτείνοντας τους στόχους βιωσιμότητάς του με τη δέσμευση να αναπληρώνει περισσότερο νερό από αυτό που καταναλώνει σε περιοχές υψηλού υδάτινου κινδύνου και να παρέχει πρόσβαση σε καθαρό πόσιμινερό σε 100 εκατομμύρια ανθρώπους έως το 2030.

Η εταιρεία περιέγραψε μια σειρά πρωτοβουλιών που θα ακολουθήσει καθώς προσεγγίζει τους νέους στόχους της για τη διαχείριση του νερού, συμπεριλαμβανομένων σημαντικών βελτιώσεων στην αποδοτικότητα, με στόχο τη μείωση κατά 50% της χρήσης νερού στις εγκαταστάσεις της PepsiCo, αποφεύγοντας την κατανάλωση 11 δισεκατομμυρίων λίτρων νερού ετησίως.

Στο πλαίσιο των φιλοδοξιών της για την πρόσβαση στο νερό, η PepsiCo ανακοίνωσε την έναρξη ενός νέου προγράμματος σε συνεργασία με τη ΜΚΟ WaterAid για την παροχή ασφαλούς νερού σε οικογένειες στην υποσαχάρια Αφρική, με στόχο τη βελτίωση των υποδομών ύδρευσης, τα νέα συστήματα ύδρευσης και τις δίκαιες εγκαταστάσεις υγιεινής, καθώς και την προώθηση της εκπαίδευσης σε θέματα υγιεινής.

Ο Jim Andrew, Chief Sustainability Officer της PepsiCo, δήλωσε: «Ο χρόνος τελειώνει για να δράσει ο κόσμος για το νερό. Το νερό δεν είναι μόνο ένα κρίσιμο συστατικό του διατροφικού μας συστήματος, αλλά και ένα θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα - και η έλλειψη καθαρού νερού σε όλο τον κόσμο είναι ένα από τα πιο πιεστικά ζητήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η παγκόσμια κοινότητά μας. Η λειψυδρία συνδέεται άμεσα με την κλιματική κρίση, και στην PepsiCo πιστεύουμε ότι είναι απαραίτητη μια παγκόσμια προσπάθεια για "καθαρό πόσιμο νερό". Επικεντρωνόμαστε όχι μόνο στο να διασφαλίσουμε ότι οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο θα έχουν πρόσβαση σε αυτόν τον ζωτικό πόρο, αλλά και στο να διασφαλίσουμε ότι δίνουμε προτεραιότητα στη διαχείριση του νερού στις δραστηριότητές μας παγκοσμίως».

Αρθρογράφος
Κύριος χαρακτηρισμός περιεχομένου
Δευτερεύων χαρακτηρισμός περιεχομένου
Image
Η PepsiCo γίνεται Net Water Positive
Επικεφαλίδα

Η εταιρεία θα αναπληρώνει περισσότερο νερό από αυτό που καταναλώνει σε περιοχές υψηλού υδάτινου κινδύνου, ενώ παράλληλα θα παρέχει πρόσβαση στο νερό σε εκατομμύρια ανθρώπους μέχρι το 2030.