Η Μαρίνα Φλοίσβου γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Body

Η Μαρίνα Φλοίσβου, πιστή στη δέσμευσή της για την προστασία του περιβάλλοντος και τις αξίες της βιώσιμης ανάπτυξης, διοργανώνει, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2022, μια σειρά από δράσεις με σκοπό την ενίσχυση του μηνύματος της προστασίας του περιβάλλοντος.

.

Το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Ιουνίου, θα φιλοξενήσει στο χώρο της τις αναγνωρισμένες μη κερδοσκοπικές περιβαλλοντικές οργανώσεις Αρίων, Ghost Diving Greece, Healthy Seas, Medasset, και WWF Ελλάς, καθώς και η Μονάδα Βιοπαρακολούθησης Θαλασσίων Θηλαστικών του Εργαστηρίου Υδροβιολογίας και Ιχθυολογίας του Τμήματος Γεωπονίας Ιχθυολογίας & Υδάτινου Περιβάλλοντος της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας, προκειμένου να ενημερώσουν το κοινό για την αξία του πολύτιμου φυσικού περιβάλλοντος, της βιοποικιλότητας και της ελληνικής φύσης.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν ήχους του βυθού και των θαλάσσιων θηλαστικών, να δουν με τη χρήση ειδικών γυαλιών εικονικής πραγματικότητας το βυθό και εθελοντές δύτες να αφαιρούν παλαιά δίχτυα από αυτόν, να βγάλουν φωτογραφίες και να παίξουν με παιχνίδια περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος.

Επιπλέον, η Μαρίνα Φλοίσβου, την Παρασκευή 3 Ιουνίου θα υποδεχθεί μαθητές από σχολεία του Παλαιού Φαλήρου και του Αλίμου για να τους ξεναγήσει στη μονάδα κομποστοποίησης και να ενημερωθούν σχετικά με τις ορθές πρακτικές διαχείρισης απορριμμάτων.

Τέλος, οι επισκέπτες της  Μαρίνας θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν σχετικά με τις ορθές πρακτικές απόρριψης των υγρών αποβλήτων, συνεισφέροντας με τον τρόπο αυτό αποτελεσματικά στην προστασία του περιβάλλοντος.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της LAMDA Flisvos Marina A.E. κ. Σταύρος Κατσικάδης, δήλωσε:

«Η εταιρεία μας πιστή στις αξίες της βιώσιμης ανάπτυξης, εφαρμόζει βέλτιστες πρακτικές για την προστασία του περιβάλλοντος εστιάζοντας στη δημιουργία αξίας για τους κοινωνικούς μας εταίρους. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, διοργανώνουμε εκδηλώσεις με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα που αφορούν την προστασία του περιβάλλοντος και τη διαφύλαξη του φυσικού πλούτου της χώρας μας».

Αρθρογράφος
Κύριος χαρακτηρισμός περιεχομένου
Image
Επικεφαλίδα

Την Παρασκευή 3 Ιουνίου θα υποδεχθεί μαθητές από σχολεία του Παλαιού Φαλήρου και του Αλίμου για να τους ξεναγήσει στη μονάδα κομποστοποίησης και να ενημερωθούν σχετικά με τις ορθές πρακτικές διαχείρισης απορριμμάτων.