Οι απαιτήσεις ESG καθιστούν τα μέταλλα πιο «βιώσιμα»

Body

Οι παραγωγοί μετάλλων που δραστηριοποιούνται παγκοσμίως αντιμετωπίζουν ένα μεταβαλλόμενο ρυθμιστικό τοπίο όσον αφορά τα περιβαλλοντικά, κοινωνικά κριτήρια και κριτήρια διακυβέρνησης (ESG). Οι νέες απαιτήσεις διαφάνειας από τις κυβερνήσεις, τους μετόχους, τους επενδυτές και τους καταναλωτές ασκούν αυξανόμενη επιρροή στις δραστηριότητες και τη λήψη αποφάσεων των παραγωγών μετάλλων παγκοσμίως.

.

Οι αλλαγές έχουν έρθει με σημαντική γραφειοκρατία, η οποία, σύμφωνα με τον κλάδο, χρειάζεται ακόμη εξομάλυνση. Αλλά συνολικά, οι εμπειρογνώμονες λένε ότι αυτές οι νέες απαιτήσεις διαφάνειας θα καταστήσουν τα τον κλάδο πιο βιώσιμο.

Οι παραγωγοί μετάλλων επενδύουν σε καθαρότερες τεχνολογίες, βελτιώνουν την ενεργειακή απόδοση και εφαρμόζουν μέτρα για τη μείωση των αποβλήτων και της ρύπανσης, ανταποκρινόμενοι στις εξελισσόμενες περιβαλλοντικές ρυθμίσεις και τις προσδοκίες των καταναλωτών.

Σκληροί κανονισμοί

Η Ευρωπαϊκή Ένωση εφάρμοσε πρόσφατα αυστηρές απαιτήσεις για να διασφαλίσει ότι οι εταιρείες δίνουν προτεραιότητα σε θέματα ESG στις δραστηριότητές τους. Οι νέες αυτές απαιτήσεις περιλαμβάνουν μια σειρά παραγόντων που αποσκοπούν στην ελαχιστοποίηση των αρνητικών περιβαλλοντικών επιπτώσεων, στην τήρηση των προτύπων κοινωνικής ευθύνης και στη διατήρηση ισχυρών πρακτικών εταιρικής διακυβέρνησης.

"Η πρώτη και κυριότερη προτεραιότητα και υποχρέωση για μια επιχείρηση είναι να ανταποκρίνεται στη νομοθετική συμμόρφωση", δήλωσε η Susannah McLaren, επικεφαλής υπεύθυνης προμήθειας και βιωσιμότητας στο Cobalt Institute, σε πρόσφατο διαδικτυακό σεμινάριο.

Η McLaren σχολίασε ότι "η καταπολέμηση της καταναγκαστικής εργασίας έχει καταστεί ολοένα και μεγαλύτερη διεθνής προτεραιότητα, νέοι και αναδυόμενοι κανονισμοί έχουν αρχίσει να επηρεάζουν την παγκόσμια συμμόρφωση. Στις ΗΠΑ, τον Καναδά και τώρα στην ΕΕ βλέπουμε την εμφάνιση των απαγορεύσεων εισαγωγής, καθώς εμποδίζουν την είσοδο σε μια χώρα προϊόντων που έχουν κατασκευαστεί στο εξωτερικό, εάν υπάρχει υποψία ότι κατά την παραγωγή τους χρησιμοποιήθηκε καταναγκαστική εργασία".

Στην ΕΕ, άλλα σχετικά νομοθετήματα περιλαμβάνουν τον κανονισμό για τις μπαταρίες, τον νόμο για τις κρίσιμες πρώτες ύλες και τις οδηγίες για την υποβολή εκθέσεων εταιρικής βιωσιμότητας και τη δέουσα επιμέλεια.

"Η αγνόηση των θεμάτων ESG μπορεί να έχει ευρείες και επιζήμιες επιπτώσεις", δήλωσε ο McLaren. "Από επιχειρηματική άποψη, η πρόσβαση στις αγορές, ιδίως στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική, θα μπορούσε να παρεμποδιστεί - και θα μπορούσε να μειώσει τη χρηματιστηριακή αξία και τη φήμη μιας επιχείρησης".

Όσον αφορά τον κανονισμό για τις μπαταρίες, το νικέλιο και το κοβάλτιο έχουν βρεθεί στο επίκεντρο της προσοχής, επειδή αποτελούν τον πυρήνα για την κατασκευή ηλεκτρικών οχημάτων στα οποία η ΕΕ έχει εναποθέσει τόσες πολλές ελπίδες για την απαλλαγή από τον άνθρακα. Μεγάλο μέρος τους προέρχεται από χώρες που ιστορικά μαστίζονται από περιβαλλοντικά και εργασιακά προβλήματα, όπως η Ινδονησία και η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό.

"Η Ινδονησία έχει τύχει μεγάλης προσοχής από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και την κοινωνία των πολιτών", παρατήρησε ο McLaren, προσθέτοντας ότι: "Ο κίνδυνος φήμης αποτελεί βασικό παράγοντα για τις εταιρείες και τους επενδυτές, αλλά είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οι ιστορίες στις οποίες εκτίθενται οι άνθρωποι σχετικά με τα προϊόντα που αγοράζουν και το τι περιέχουν διαβάζονται και από άλλους σημαντικούς ενδιαφερόμενους φορείς, όπως οι φορείς χάραξης πολιτικής".

Αρθρογράφος
Κύριος χαρακτηρισμός περιεχομένου
Image
Επικεφαλίδα

Οι νέες απαιτήσεις διαφάνειας από τις κυβερνήσεις, τους μετόχους, τους επενδυτές και τους καταναλωτές ασκούν αυξανόμενη επιρροή στις δραστηριότητες και τη λήψη αποφάσεων των παραγωγών μετάλλων παγκοσμίως.