Βιομηχανία

ΤΙΤΑΝ: Νέο συσκευασμένο τσιμέντο με το χαμηλότερο αποτύπωμα άνθρακα στην ελληνική αγορά

Συσκευασμένο ποζολανικό τσιμέντο νέας γενιάς παρουσίασε πρόσφατα ο ΤΙΤΑΝ. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για ένα προϊόν με καινοτόμα τεχνικά χαρακτηριστικά και με κορυφαίο πλεονέκτημα ότι έχει το χαμηλότερο αποτύπωμα άνθρακα στην ελληνική αγορά.

.

Η Exxon Mobil μπαίνει στην παραγωγή λιθίου

Η Exxon Mobil ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να ξεκινήσει την παραγωγή λιθίου το 2027, σε μια μεγάλη στρατηγική στροφή, καθώς ο αμερικανικός πετρελαϊκός κολοσσός στοιχηματίζει ότι μπορεί να εκμεταλλευτεί την τεχνογνωσία του στην εξόρυξη, για να αποκτήσει ηγετική θέση στην παραγωγή του μετάλλου.

.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, η εταιρεία ανέφερε ότι έχει ξεκινήσει εργασίες για την εξόρυξη λιθίου από την πολιτεία του Αρκάνσας, όπου απέκτησε τα δικαιώματα σε ένα κοίτασμα 485.000 τετραγωνικών μέτρων.

Χώρες που υποσχέθηκαν να αντιμετωπίσουν την υπερθέρμανση τώρα αυξάνουν τα ορυκτά καύσιμα

Xώρες όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ρωσία και η Σαουδική Αραβία, που είχαν δεσμευθεί να περιορίσουν τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου για να ελεγχθεί η υπερθέρμανση του πλανήτη, προβλέπεται πλέον ως το 2030 να πραγματοποιήσουν γεωτρήσεις για περισσότερο πετρέλαιο και φυσικό αέριο από οποιαδήποτε άλλη στιγμή της ιστορίας τους.

.

Η αποτελεσματικότητα της στρατηγικής ESG εξαρτάται όλο και περισσότερο από την εφοδιαστική αλυσίδα

Οι επαγγελματίες του παγκόσμιου εμπορίου διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στην εκτέλεση στρατηγικών περιβαλλοντικής, κοινωνικής και διακυβέρνησης (ESG) λόγω της παρουσίας διασυνοριακών αλυσίδων εφοδιασμού. Στην πραγματικότητα, το 88% των επιχειρήσεων συλλέγουν πληροφορίες για το ESG από τους προμηθευτές τους τουλάχιστον μία φορά το χρόνο, σύμφωνα με την έκθεση του Thomson Reuters Institute's 2023 Corporate Global Trade Survey Report που δημοσιεύθηκε στα μέσα Σεπτεμβρίου.

.

Η BlackRock προειδοποιεί για τις εξορύξεις και την πράσινη μετάβαση

Η BlackRock, ο μεγαλύτερος διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο, προειδοποίησε ότι η επιφυλακτικότητα των επενδυτών απέναντι στην εξόρυξη κινδυνεύει να στερήσει τον τομέα από κεφάλαια και να εμποδίσει την ενεργειακή μετάβαση, δημιουργώντας ελλείψεις σε μέταλλα ζωτικής σημασίας για τις πράσινες τεχνολογίες.

.

Οι Big Oil ισχυροποιούνται ακόμα περισσότερο

Για τους αναλυτές πετρελαίου και τους επενδυτές, η εξαγορά της Hess από τη Chevron, ύψους 53 δισεκατομμυρίων δολαρίων, επιβεβαίωσε ότι υπάρχει ένας νέος κύκλος ενοποίησης στον κλάδο, καθώς ήρθε λιγότερο από δύο εβδομάδες μετά την προσφορά της Exxon Mobil για την Pioneer Natural Resources, ύψους 59,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

.

Bιωσιμότητα: Eπιτακτική ανάγκη στον χώρο των επιχειρήσεων

Είναι αναγκαίο οι επιχειρήσεις, η οικονομία αλλά και ολόκληρη η κοινωνία να κατανοήσουν τη σημαντικότητα των δυο αυτών εννοιών, με στόχο ένα καλύτερο αύριο και ένα πιο βιώσιμο τρόπο ζωής για τις επόμενες γενιές. Γι’ αυτό το λόγο η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει θεσπίσει μια σειρά από νομοθεσίες και πρωτοβουλίες έτσι ώστε να δώσει το έναυσμα και να πιέσει τις εταιρείες να αλλάξουν τις στρατηγικές ανάπτυξης τους.

Η Belcolade ανοίγει το πρώτο εργοστάσιο σοκολάτας με ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα

Η Belcolade, το εμπορικό σήμα της Αυθεντικής Βελγικής Σοκολάτας της Puratos, επιβεβαιώνει τον ρόλο της ως σημαντικού παράγοντα στον τομέα της βιώσιμης σοκολάτας, ανοίγοντας τις πύλες του πρωτοποριακού, απολύτως λειτουργικού βελγικού εργοστασίου σοκολάτας με ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα. Οι νέες εγκαταστάσεις της Belcolade αναδεικνύουν την έμφαση που δίνει στη βιωσιμότητα και την προσφορά σοκολάτας υψηλής ποιότητας σε επαγγελματίες.  

.

Η Καλιφόρνια υποχρεώνει και επίσημα εταιρείες κολοσσούς να αποκαλύπτουν εκπομπές αερίου

Κολοσσιαίες εταιρείες, όπως η Apple και η Disney, θα υποχρεωθούν να αποκαλύπτουν τις εκπομπές αερίου τους, μετά το νέο νόμο που ψήφισε το τοπικό Κοινοβούλιο.

.

Ο κυβερνήτης της Πολιτείες, Γκάβιν Νιούσομ, υπέγραψε το νομοσχέδιο – που πέρασε το τοπικό Κοινοβούλιο – που απαιτεί από τις επιχειρήσεις με ετήσιο τζίρο άνω του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων να αναφέρουν τις εκπομπές άνθρακα.

Αξίζει βέβαια να σημειωθεί ότι αντίστοιχα νομοσχέδια συζητούνται και σε Ομοσπονδιακό επίπεδο τις ΗΠΑ.

Tι απαντά η Big Oil ενάντια στην κριτική για το κλίμα

Στην άμυνα πέρασαν οι μεγάλοι ενεργειακοί όμιλοι, ύστερα από τις κατηγορίες που δέχτηκαν το τελευταίο διάστημα από ακτιβιστές και οργανώσεις για την οπισθοχώρηση από τους αρχικούς στόχους τους για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.