Βιομηχανία

Το νέο χαλυβουργείο της SSAB θα εξαλείψει το 7% των εκπομπών CO2 της Σουηδίας

Η παγκόσμια χαλυβουργική εταιρεία SSAB, με έδρα τη Σουηδία, ανακοίνωσε την απόφασή της να κατασκευάσει ένα μίνι εργοστάσιο χωρίς ορυκτά στο Luleå της Σουηδίας, ικανό να παράγει 2,5 εκατομμύρια τόνους χάλυβα χωρίς εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα ετησίως.

.

ΕΣΕΕ: Κλωστοϋφαντουργία και μόδα, στους 3 πιο ρυπογόνους βιομηχανικούς κλάδους

Η κλωστοϋφαντουργία και η βιομηχανία της μόδας είναι ανάμεσα στους τρεις πιο ρυπογόνους κλάδους της βιομηχανίας. Οπότε η «πράσινη» βιομηχανία της μόδας αποτελεί μία από τις βασικές θεματικές της εφετινής διοργάνωσης του Future of Retail που θα πραγματοποιήσει, την ερχόμενη εβδομάδα, η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και του Elevate Greece.

.

ΤΙΤΑΝ:Yπέγραψε τη Διακήρυξη για μια Ευρωπαϊκή Βιομηχανική Συμφωνία

Ο ΤΙΤΑΝ υπέγραψε τη Διακήρυξη της Αμβέρσας που καλεί σε μια Ευρωπαϊκή Βιομηχανική Συμφωνία, η οποία θα συμπληρώσει την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία και θα διασφαλίσει τη βιώσιμη ανάπτυξη και ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής οικονομίας.

.

Η Alumil φέρνει το πρώτο πιστοποιημένο ανακυκλωμένο αλουμίνιο στην Ελλάδα

Ο σεβασμός του περιβάλλοντος και η βιωσιμότητα δεν είναι για την Alumil λέξεις εντυπωσιασμού, κενές περιεχομένου, που συνάδουν απλώς με τα trends της εποχής. Είναι πράξεις που εδώ και λίγο καιρό έχουν όνομα: ο λόγος για το Loop 60, το πρώτο πιστοποιημένο ανακυκλωμένο αλουμίνιο στην Ελλάδα για προφίλ αρχιτεκτονικών συστημάτων, το οποίο παράγεται από 60% ανακυκλωμένο υλικό στις εγκαταστάσεις της εταιρείας.

.

ΣΜΕ: 100 χρόνια συνεισφοράς στη βιώσιμη αξιοποίηση των ορυκτών πόρων

«Με τη συμπλήρωση των πρώτων 100 χρόνων λειτουργίας του Συνδέσμου Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων, τα μέλη μας έχουν κάθε λόγο να αισθάνονται υπερηφάνεια για την ουσιαστική συνεισφορά του κλάδου στην εθνική οικονομία και μάλιστα σε ιδιαίτερα δύσκολες περιόδους», τόνισε στην εναρκτήρια εκδήλωση του ο πρόεδρος κ. Κωνσταντίνος Γιαζιτζόγλου.

.

ΣΕΒ: Ολοκληρώθηκε ο α' κύκλος για το ειδικό πρόγραμμα «Skills4Jobs»

Mε την εκδήλωση απονομής βεβαιώσεων επιτυχούς ολοκλήρωσης του προγράμματος που πραγματοποιήθηκε στα Γραφεία του ΣΕΒ (Δευτέρα, 15 Ιανουαρίου 2024), ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο πρώτος κύκλος του «Skills4Jobs για Στελέχη Εξαγωγών». 

.

Ακολουθεί ο 2ος κύκλος, στον οποίο θα συμμετάσχουν 20 άτομα,με τις  αιτήσεις να υποβάλλονται ηλεκτρονικά έως και τις 14/2/2024. 

Επιχειρηματικό Πάρκο Οινοφύτων: Έγκριση χρηματοδότησης από το Ταμείο Ανάκαμψης

Δεκτή έγινε η πρόταση της Εταιρείας Ανάπτυξης Επιχειρηματικού Πάρκου Οινοφύτων-Ασωπού (ΕΑΝΕΠ ΟΑ), που είχε υποβληθεί τον Απρίλιο 2023 στο πρόγραμμα κρατικής ενίσχυσης «ΝΕΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΠΑΡΚΑ» που περιλαμβάνεται στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» και χρηματοδοτείται με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΤΑΑ), για χρηματοδότηση της κατασκευής της Μονάδας Καθαρισμού υγρών Αποβλήτων (ΜΚΑ) του Επιχειρηματικού Πάρκου Εξυγίανσης (ΕΠΕ) Οινοφύτων.

.

Η απόλυση ενός CEO και τα ατελείωτα προβλήματα της βιομηχανίας εξόρυξης

Η αιφνιδιαστική απόλυση από την Endeavor Mining του διευθύνοντος συμβούλου της έκλεισε ένα απογοητευτικό τρίμηνο για την παγκόσμια βιομηχανία εξόρυξης μετάλλων, αλλά και μια εξίσου επώδυνη περίοδο για τους μετόχους της.

.

Οι μεγαλύτεροι παραγωγοί του πλανήτη πέρασαν μεγάλο μέρος της τελευταίας δεκαετίας προσπαθώντας να αποκαταστήσουν τη φήμη της εξορυκτικής τους δραστηριότητας, μετά από μια σειρά από ασύμφορες συμφωνίες και διαγραφές δισεκατομμυρίων δολαρίων που οδήγησαν τους επενδυτές σε φυγή από μια επιχείρηση που ήδη θεωρείται από πολλούς ως βρώμικη και επικίνδυνη.

EIU: Ποια προβλήματα θα αντιμετωπίσει η Ευρώπη στην πράσινη μετάβαση το 2024

Παρότι ο κύκλος της ενεργειακής κρίσης που προκλήθηκε στην Ευρώπη μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία φαίνεται πως έχει κλείσει, οι τριγμοί στον σχετικό κλάδο αναμένεται να συνεχιστούν και το νέο έτος. Αυτή τη φορά θα ευθύνονται οι κυβερνητικές στρατηγικές για την πράσινη μετάβαση, καθώς και οι μεταρρυθμίσεις για την προστασία καταναλωτών και επιχειρήσεων από τα υψηλά κόστη.

.

ΤΙΤΑΝ: Μέλος της παγκόσμιας πρωτοβουλίας «Industrial Transition Accelerator (ITA)»

Ο Όμιλος ΤΙΤΑΝ συντάχθηκε με την παγκόσμια πρωτοβουλία «Industrial Transition Accelerator (ITA)», στο πλαίσιο της 28ης διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή (COP28).

.

Η ΙΤΑ εγκαινίασε τις εργασίες της κατά τη διάρκεια της COP28, έχοντας ως στόχο την επιτάχυνση της μείωσης του ανθρακικού αποτυπώματος της βαριάς βιομηχανίας διεθνώς.