Το νέο χαλυβουργείο της SSAB θα εξαλείψει το 7% των εκπομπών CO2 της Σουηδίας

Body

Η παγκόσμια χαλυβουργική εταιρεία SSAB, με έδρα τη Σουηδία, ανακοίνωσε την απόφασή της να κατασκευάσει ένα μίνι εργοστάσιο χωρίς ορυκτά στο Luleå της Σουηδίας, ικανό να παράγει 2,5 εκατομμύρια τόνους χάλυβα χωρίς εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα ετησίως.

.

Η συνολική επένδυση στο νέο εργοστάσιο εκτιμάται σε 4,5 δισ. ευρώ (4,9 δισ. δολάρια ΗΠΑ) και το έργο αναμένεται να μειώσει τις εκπομπές CO2 της Σουηδίας κατά 7%. Η χαλυβουργία είναι ένας από τους μεγαλύτερους ρυπαντές CO2 παγκοσμίως, με τις συνολικές εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου (GHG) από τον τομέα να αντιστοιχούν στο 7% - 9% των άμεσων εκπομπών από την παγκόσμια χρήση ορυκτών καυσίμων.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της SSAB Martin Lindqvist δήλωσε: "Ο χάλυβας είναι ένας από τους σημαντικότερους τομείς της βιομηχανίας. Ο μετασχηματισμός της Luleå είναι ένα σημαντικό βήμα στο ταξίδι μας προς την παραγωγή χάλυβα χωρίς ορυκτά. Θα αφαιρέσουμε το 7% των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα της Σουηδίας, θα ενισχύσουμε την ανταγωνιστική μας θέση και θα διασφαλίσουμε τις θέσεις εργασίας με την πιο οικονομικά αποδοτική και βιώσιμη παραγωγή ταινιών στην Ευρώπη".

Σύμφωνα με την SSAB, το νέο εργοστάσιο θα λειτουργεί με ηλεκτρική ενέργεια χωρίς ορυκτά και θα χρησιμοποιεί μόνο πηγές ενέργειας χωρίς ορυκτά. Το έργο θα αποτελείται από δύο κλιβάνους ηλεκτρικού τόξου (EAF) στη θέση των υψικαμίνων. Σε αντίθεση με την καύση άνθρακα, ένας κλίβανος ηλεκτρικού τόξου χρησιμοποιεί ηλεκτρικά ρεύματα για να δημιουργήσει τη θερμότητα που απαιτείται για την τήξη και τη μορφοποίηση του μετάλλου. Όταν ολοκληρωθεί, η SSAB δήλωσε ότι θα αντικαταστήσει το σημερινό σύστημα παραγωγής που βασίζεται σε υψικαμίνους.

Αρθρογράφος
Κύριος χαρακτηρισμός περιεχομένου
Δευτερεύων χαρακτηρισμός περιεχομένου
Image
Επικεφαλίδα

Το έργο θα αποτελείται από δύο κλιβάνους ηλεκτρικού τόξου (EAF) στη θέση των υψικαμίνων.