Στις συνεχείς επενδύσεις που προσελκύει η χώρα μας στο μέτωπο των νέων τεχνολογιών, στον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους που έκανε άλματα τα τελευταία χρόνια, αλλά έχει ακόμα πολύ δρόμο μπροστά, καθώς και στα στοιχήματα του μέλλοντος, όπως είναι η επένδυση στις δεξιότητες, αναφέρθηκε o υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Κυριάκος Πιερρακάκης, από το βήμα του Beyond Summit, που ξεκίνησε σήμερα στο πλαίσιο της 2ης Beyond.
.
Σύμφωνα με τον κ. Πιερρακάκη, ο μεγάλος στόχος είναι τα ελληνικά ταλέντα να βρουν καλές δουλειές στη χώρα μας και η χώρα μας να γίνει πόλος έλξης ανθρώπων που θέλουν να ζήσουν και να εργαστούν από εδώ. Μιλώντας για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους τόνισε πως είναι μια συνεχιζόμενη διεργασία και όχι μια κατάσταση, ενώ το οικοδόμημα χτίζεται βήμα βήμα κι αυτή είναι μόνο η αρχή. Χαρακτηριστικά μάλιστα ανέφερε πως από τις 8,8 εκατομμύρια ψηφιακές συναλλαγές του 2018 θα ξεπεράσουμε φέτος το 1 δισεκατομμύριο, μέγεθος που μεταφράζεται σε 100 ουρές λιγότερες, κερδισμένο χρόνο και κερδισμένη αξιοπρέπεια.
Από την πλευρά του ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας Θράκης), κ. Σταύρος Καλαφάτης, τόνισε πως η καινοτομία είναι το μοναδικό στοιχείο στον αναπτυξιακό σχεδιασμό της Θεσσαλονίκης για το 2030 που αποτελεί και στόχο και προϋπόθεση παράλληλα, ώστε να επιτευχθεί ο μεγαλύτερος στόχος για μια σύγχρονη πόλη. Πρόκειται για ένα στοιχείο που διαπνέει άλλωστε, όπως είπε, όλη την αναπτυξιακή προοπτική της Θεσσαλονίκης.
Από χθες η 2η Διεθνής Έκθεση Καινοτομίας και Τεχνολογίας Beyond συγκεντρώνει όλο τον κόσμο των νέων τεχνολογιών, του οικοσυστήματος της καινοτομίας, των πανεπιστημιακών και ερευνητικών ιδρυμάτων της χώρας, ενώ αποτελεί πεδίο ζύμωσης και ανταλλαγής ιδεών μεταξύ νέων ανθρώπων, που δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη διοργάνωση. Και στα 5 stages της Beyond, όπου παρουσιάζονται τα πλέον επίκαιρα θέματα της νέας ψηφιακής πραγματικότητας από Έλληνες και διεθνείς ομιλητές, η προσέλευση είναι μεγάλη.
Στη Beyond συμμετέχουν 300 επιχειρήσεις, εκ των οποίων οι 100 είναι startups, ενώ οι ξένες συμμετοχές (άμεσες και έμμεσες) προέρχονται από 30 χώρες. Οι δε εν εξελίξει συναντήσεις B2B και B2G αναμένεται να ξεπεράσουν τις 5.000. Με μήνυμα «Get Future Ready» η Beyond δίνει φέτος το βήμα στους ανθρώπους του κλάδου να παρουσιάσουν με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον προϊόντα και υπηρεσίες και να βάλουν τις βάσεις για νέες συνεργασίες. Την έκθεση συνδιοργανώνουν η ΔΕΘ-Helexpo, η Be-Best και οι Industry Disruptors Game Changers (IDGC).
Κάποιες από τις σημαντικότερες εταιρείες πληροφορικής και υψηλής τεχνολογίας στην Ελλάδα και σε διεθνές επίπεδο στηρίζουν χορηγικά την Beyond. Ειδικότερα, Gold Sponsors είναι η Cisco, η Info Quest Technologies, η Intracom Telecom και η IBM, Sponsors είναι η Ianic, η Lancom, η Performance, η InTrust, η Infoteam, η Apifon, η Deloitte και η Cool Block και supporters οι ΣΕΠΕ, ΣΕΠΒΕ, ΣΕΚΕΕ, HETIA, η Περιφέρεια Αττικής, η Samsung, η Checkpoint, η Globismart, η Infoquest και η Unisystems.
Στη Beyond συμμετέχουν 300 επιχειρήσεις, εκ των οποίων οι 100 είναι startups, ενώ οι ξένες συμμετοχές (άμεσες και έμμεσες) προέρχονται από 30 χώρες.