Η Clean Energy Ventures συγκεντρώνει 305 εκατ. δολάρια για να υποστηρίξει πράσινες startups

Body

Οι μετοχές καθαρής ενέργειας ενδέχεται να υποαποδίδουν στη δημόσια αγορά. Αλλά εξακολουθεί να υπάρχει μεγάλη όρεξη για εταιρείες που επικεντρώνονται στην απαλλαγή από τον άνθρακα στις ιδιωτικές αγορές, με τελευταίο παράδειγμα το νέο ταμείο της Clean Energy Ventures.

.

Η εταιρεία κλιματικής τεχνολογίας δήλωσε την Τετάρτη ότι συγκέντρωσε 305 εκατομμύρια δολάρια για το δεύτερο ταμείο της, πέντε χρόνια μετά το κλείσιμο του πρώτου. Αυτό το τελευταίο ταμείο υπερκαλύφθηκε - ο αρχικός στόχος ήταν 200 εκατομμύρια δολάρια - αλλά το ενδιαφέρον των περιορισμένων εταίρων, συμπεριλαμβανομένων των The Grantham Foundation, Builders Vision και Carbon Equity, οδήγησε σε υψηλότερη αύξηση.

Η εταιρεία βάζει ήδη χρήματα, εστιάζοντας σε τεχνολογίες που υπερβαίνουν τις παραδοσιακές πράσινες επενδύσεις της ηλιακής και της αιολικής ενέργειας.

Ο Ντάνιελ Γκόλντμαν, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος εκτιμά ότι η βιομηχανική απαλλαγή από τον άνθρακα είναι μία συναρπαστική ευκαιρία και η συγκεκριμένα η τεχνολογία μείωσης των εκπομπών για τις βιομηχανίες τσιμέντου και χάλυβα.

Δύο άλλοι τομείς ενδιαφέροντος για το νέο ταμείο περιλαμβάνουν τα πλαστικά - τόσο την αποτελεσματικότερη ανακύκλωση όσο και την ανταγωνιστική ως προς το κόστος παραγωγή βιοπλαστικών - και τις τεχνολογίες βελτίωσης του δικτύου για την κατανεμημένη ενέργεια, όπως οι εικονικοί σταθμοί παραγωγής ενέργειας.

Η Clean Energy Ventures υποστήριξε 20 εταιρείες στο πρώτο της ταμείο και έχει ήδη πραγματοποιήσει έξι επενδύσεις μέσω του δεύτερου ταμείου της, συμπεριλαμβανομένης της εταιρείας πράσινης αμμωνίας Nitrofix με έδρα το Ισραήλ, καθώς και της εταιρείας βιώσιμων αεροπορικών καυσίμων OXCCU, η οποία εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η Clean Energy Ventures ανοίγει επίσης ένα νέο γραφείο στο Λονδίνο, με την Goldman να χαρακτηρίζει την ευρωπαϊκή ευκαιρία «πραγματικά απίστευτη», ενώ επισημαίνει επίσης τις ευκαιρίες στο Ισραήλ.

Πολλά έχουν αλλάξει στο τοπίο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας από το 2019, όταν η Clean Energy Ventures δρομολόγησε το πρώτο της ταμείο, συμπεριλαμβανομένης της ανόδου - και της επακόλουθης πτώσης - των εταιρειών εξαγοράς ειδικού σκοπού. Κατά τη διάρκεια της εποχής του Covid, οι SPAC αποδείχθηκαν δημοφιλής οδός για τις εταιρείες καθαρής ενέργειας προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση στις δημόσιες αγορές. Πολλές από αυτές είχαν κακές επιδόσεις έκτοτε, γεγονός που οδήγησε ορισμένους να υποστηρίξουν ότι ο ενθουσιασμός γύρω από τις SPACs προκάλεσε την είσοδο εταιρειών στο χρηματιστήριο πρόωρα.

Πηγή: CNBC

Αρθρογράφος
Κύριος χαρακτηρισμός περιεχομένου
Δευτερεύων χαρακτηρισμός περιεχομένου
Image
Επικεφαλίδα

Ο Ντάνιελ Γκόλντμαν, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος εκτιμά ότι η βιομηχανική απαλλαγή από τον άνθρακα είναι μία συναρπαστική ευκαιρία και συγκεκριμένα η τεχνολογία μείωσης των εκπομπών για τις βιομηχανίες τσιμέντου και χάλυβα.