πράσινη ενέργεια

ΗΑΕ: Η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής πράσινης ενέργειας σχεδιάζει διπλασιασμό της δυναμικότητας για φέτος

Η Masdar, η εταιρεία με τη μεγαλύτερη παραγωγή πράσινης ενέργειας στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, σχεδιάζει να διπλασιάσει τη δυναμικότητά της φέτος, συμβάλλοντας έτσι στην ενίσχυση των πράσινων διαπιστευτηρίων της χώρας ενόψει μίας σημαντικής διάσκεψης για το κλίμα

.

Εγκαταστάθηκε ο πρώτος ενεργειακός ανεμόμυλος στο Οροπέδιο Λασιθίου

Ένα οραματικό έργο για το Οροπέδιο Λασιθίου, η αναβίωση των παραδοσιακών ανεμόμυλων νέας τεχνολογίας, που το 2019 είχε αποτυπωθεί ως στρατηγικός στόχος, λαμβάνει το δρόμο να γίνει πράξη με την τοποθέτηση του πρώτου ενεργειακού ανεμόμυλου. 

.

BP: Προβλέπει τεράστια ζήτηση για πράσινη ηλεκτρική ενέργεια για τη δεκαετία του 2030

Ο προϊστάμενος της BP Plc Bernard Looney απέρριψε την κριτική ότι η εταιρεία του πλήρωσε υπερβολικά ποσά για τις υπεράκτιες μισθώσεις αιολικής ενέργειας στη Γερμανία, λέγοντας ότι μια μακροπρόθεσμη έλλειψη πράσινης ενέργειας στην περιοχή θα καταστήσει το έργο κερδοφόρο.

.

Γιάννης Γιαρέντης (ΔΑΠΕΕΠ): «Με το νέο δελτίο του ΕΛΑΠΕ γίνεται σαφές, ότι οι ΑΠΕ παραμένουν σε αναπτυξιακή πορεία»

Ο Διαχειριστής ΑΠΕ και Εγγυήσεων Προέλευσης (ΔΑΠΕΕΠ) δημοσιεύει σήμερα το ΔΕΛΤΙΟ Ειδικού Λογαριασμού ΑΠΕ & Αποθήκευσης στην καθιερωμένη του μορφή με απολογιστικά δεδομένα για το τρίμηνο Ιανουάριος – Μάρτιος_2023 και εκτιμήσεις για το υπόλοιπο του έτους, αναλύοντας τα βασικά Ενεργειακά και οικονομικά μεγέθη.

.

Η FARIA Group και η OMNES Capital ανακοινώνουν την ίδρυση της «FARIA Renewables Α.Ε.»

Η FARIA Group, μία ελληνική εταιρεία με εμπειρία και δυναμική στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, και το Capenergie 5, το Επενδυτικό Ταμείο ανανεώσιμων πηγών ενέργειας 5ης γενιάς της OMNES Capital, το οποίο πρόσφατα ανακοίνωσε την επίτευξη της πρώτης συγκέντρωσης κεφαλαίων ύψους 800 εκατ. ευρώ, ίδρυσαν την εταιρεία «FARIA Renewables Α.Ε.», με τη φιλοδοξία και το στόχο να εξελιχθεί σε έναν κορυφαίο ανεξάρτητο Παραγωγό Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΙPP), τόσο στην ταχέως αναπτυσσόμενη ελληνική αγορά, όσο και στο εξωτερικό.

.

Πώς η Σαχάρα θα συνδεθεί ενεργειακά με την Ευρώπη

Για δεκαετίες, η βόρεια Αφρική υπήρξε βασικός προμηθευτής ορυκτών καυσίμων στην Ευρώπη, με κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου εκατομμυρίων βαρελιών τον μήνα που τροφοδοτούν αυτοκίνητα και θερμαίνουν σπίτια από την Αθήνα έως το Αμπερντίν. Τώρα, καθώς οι ευρωπαϊκές εταιρείες ενέργειας επιδιώκουν να μειώσουν τις εκπομπές ρύπων, αναζητούν στην περιοχή μια νέα πηγή ενέργειας: ηλιακά και αιολικά πάρκα τα οποία θα μεταφέρουν ηλεκτρική ενέργεια προς βορρά μέσω υποθαλάσσιων καλωδίων.

.

Πρωτοποριακό πείραμα στην Ιταλία: Τεχνητό φύλλο θα παράγει ενέργεια από το θρόισμα και τις σταγόνες της βροχής

Μία εντελώς διαφορετική λύση για την ενεργειακή εκμετάλλευση του ανέμου και της βροχής εξερευνούν επιστήμονες από την Ιταλία, που ανέπτυξαν ένα σύστημα το οποίο μπορεί να ενσωματωθεί σε φυτά και να παράγει ηλεκτρισμό από τις σταγόνες της βροχής και τις ριπές ανέμου.

.

Η νέα πειραματική συσκευή μπορεί να δημιουργήσει αρκετή ηλεκτρική ενέργεια για να τροφοδοτήσει λαμπτήρες LED και να συντηρήσει ενεργειακά το σύστημά της. Η μελέτη δημοσιεύθηκε στις 28 Φεβρουαρίου στο περιοδικό IEEE Robotics and Automation Letters.

Το Ριάντ θα επενδύσει 266 και πλέον δισεκ. δολάρια για «πιο καθαρή» ενέργεια

Η Σαουδική Αραβία σκοπεύει να επενδύσει περισσότερα από 266 δισεκατομμύρια δολάρια για την παραγωγή "πιο καθαρής" ηλεκτρικής ενέργειας και την επέκταση του ηλεκτρικού της δικτύου, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Ενέργειας του βασιλείου.

.

Σε ομιλία του σε συνέδριο που διοργάνωσε ο σαουδαραβικός πετρελαϊκός κολοσσός Aramco, ο πρίγκιπας Αμπντουλαζίζ μπιν Σαλμάν πρόσθεσε ότι ο μεγαλύτερος εξαγωγέας αργού πετρελαίου παγκοσμίως θέλει επίσης να γίνει παγκόσμιος ηγέτης στην παραγωγή υδρογόνου.

Η RWE και η ΔΕΗ ξεκινούν την κατασκευή 5 φωτοβολταϊκών έργων άνω των 200 MWp στη Δ. Μακεδονία

Δύο κορυφαίοι ενεργειακοί όμιλοι, η RWE και η ΔΕΗ, ένωσαν τις δυνάμεις τους για να συμβάλλουν στην επιτάχυνση της ελληνικής ενεργειακής μετάβασης.

Η GE και η MYTILINEOS ανέλαβαν την κατασκευή νέας μονάδας 200MW της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού της Ιρλανδίας

Η GE Gas Power και η MYTILINEOS ανακοινώνουν την υπογραφή σύμβασης με την Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού της Ιρλανδίας (ESB) για την κατασκευή μίας νέας μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με φυσικό αέριο στο Δουβλίνο, εντός του υφιστάμενου σταθμού North Wall.