Πόλεμος-Ουκρανία

Πόλεμος στην Ουκρανία: Είναι «σωστό» να παραμένουν επενδυτές στην Ρωσία;

Πριν από δύο χρόνια, ο κόσμος συγκλονίστηκε από την παράνομη και απρόκλητη ρωσική εισβολή πλήρους κλίμακας στην Ουκρανία.  Η επίθεση άφησε εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς, προκάλεσε εκτεταμένη καταστροφή ουκρανικών πόλεων και οδήγησε το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο να εκδώσει ένταλμα σύλληψης κατά του Βλαντιμίρ Πούτιν για φερόμενα εγκλήματα πολέμου.

.

ΟΗΕ: Οι γυναίκες, τα πρώτα θύματα των πολέμων

Παρά την απόφαση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών που υποτίθεται θα προστάτευε τις γυναίκες στις ένοπλες συρράξεις και θα εξασφάλιζε πιο ευρεία συμμετοχή τους στις ειρηνευτικές διαδικασίες, παραμένουν τα πρώτα θύματα των ένοπλων συρράξεων και υποεκπροσωπούνται στις διπλωματικές διαπραγματεύσειςστηλίτευσαν χθες Τρίτη αξιωματούχοι ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας.

.

«Οικοκτονία»: Η Ουκρανία μετρά πληγές στο φυσικό της περιβάλλον

Τοξικός καπνός, μολυσμένο χώμα και νερό ποταμών, καρβουνιασμένοι κορμοί δέντρων, φυσικά καταφύγια γεμάτα κρατήρες από εκρήξεις: Οι πληγές του πολέμου στην Ουκρανία είναι βαρύτατες, όχι μόνο σε ό,τι αφορά τον απολογισμό των νεκρών, τους «χειμάρρους» εκτοπισμένων και τις ζημιές σε κτήρια και αρχαιολογικούς θησαυρούς, αλλά και στο φυσικό περιβάλλον. 

.

Ουκρανία: Οικολογικές ζημιές άνω των 35 δισεκ. δολαρίων λόγω του πολέμου

Η ζημιά στην ουκρανική οικολογία που προκλήθηκε από τον πόλεμο της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας υπολογίζεται πλέον σε 35,3 δισεκατομμύρια δολάρια, δήλωσε τη Δευτέρα ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Oleksii Reznikov.

.

Η κλιματική αλλαγή βασική ανησυχία των ασφαλιστών

Η κλιματική αλλαγή παραμένει στην κορυφή των μεγαλύτερων ανησυχιών των ασφαλιστικών εταιρειών, ακόμη και όταν η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία υποδαυλίζει τους γεωπολιτικούς και ενεργειακούς φόβους του κλάδου.

.

Η υπερθέρμανση του πλανήτη θεωρείται ως ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την κοινωνία τα επόμενα πέντε έως 10 χρόνια για δεύτερη συνεχή χρονιά, σύμφωνα με έκθεση που δημοσίευσε την Κυριακή ο γαλλικός ασφαλιστικός γίγαντας AXA SA. Η γεωπολιτική αστάθεια, που πέρυσι βρισκόταν στην τέταρτη θέση, ανέβηκε στη δεύτερη θέση.

Πόλεμος ή κλιματική αλλαγή; Το δίλημμα της Επιτροπής για το Φετινό Νόμπελ Ειρήνης

Το φετινό Νόμπελ Ειρήνης θα μπορούσε να αποτελέσει μήνυμα καταδίκης του πολέμου στην Ουκρανία με την αναγνώριση των αντιπάλων του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, εθελοντών που βοήθησαν αμάχους, ή του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, που βρίσκεται ψηλά στις λίστες των γραφείων στοιχημάτων.

.

ΟΟΣΑ: Υπερδιπλασιάστηκαν το 2021 οι επιδοτήσεις για ορυκτά καύσιμα, στο πλαίσιο των μέτρων στήριξης που έλαβαν οι κυβερνήσεις

Το κλίμα είναι ο μεγάλος χαμένος στην προσπάθεια των κυβερνήσεων να προστατεύσουν τα νοικοκυριά από το ράλι των ενεργειακών τιμών προσφέροντας τους σημαντικά βοηθήματα και επιδοτήσεις, αναφέρει σε έκθεση του ο ΟΟΣΑ. Είναι χαρακτηριστικό πως μόνο πέρυσι οι κρατικές επιδοτήσεις προς ορυκτά καύσιμα σχεδόν διπλασιάστηκαν διεθνώς σχεδόν στα 700 δισ. δολάρια, από τα 360 δισ. το 2020.

.

Απειλή η επιστροφή του άνθρακα λόγω ουκρανικού για τις αξιολογήσεις ESG

Παρά την ενεργειακή κρίση που ακολούθησε τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, οι μεγάλοι Ευρωπαίοι επενδυτές δηλώνουν ότι δεν θα χαλαρώσουν τις επενδυτικές τους αρχές για την επίτευξη στόχων καθαρού μηδενισμού των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου έως το 2050 ή νωρίτερα.

.

Δεν ζούμε όλοι στο ίδιο Τώρα

Submitted by jmantzikos on Fri, 07/22/2022 - 10:03

Αυτό που κάνει την τρέχουσα κατάστασή μας τόσο ανησυχητική είναι ένα ξέσπασμα "μη συγχρονισμού". Τουλάχιστον αυτό άκουσα πρόσφατα τον Ρόμπερτ Χάμπεκ, αντικαγκελάριο και υπουργό Οικονομίας της Γερμανίας, να λέει σε ένα συνέδριο Γερμανών βιομηχάνων.

To «bear market» βάζει το πρώτο μεγάλο τεστ στο κίνημα ESG

Η επένδυση με βάση τις αρχές του περιβάλλοντος, της κοινωνίας και της εταιρικής διακυβέρνησης (ESG) εξελίχθηκε σε μια βιομηχανία 35 τρισεκατομμυρίων δολαρίων χάρη στη μακρά άνοδο των μετοχών που διήρκεσε από το 2009 έως τις αρχές του τρέχοντος έτους.

.