Η Ιουλία Τσέτη ανακοίνωσε υποψηφιότητα για την προεδρία του ΣΕΒ

Body

Την υποψηφιότητά της για τη θέση της προέδρου στις εκλογές του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) ανακοίνωσε η διευθύνουσα σύμβουλος του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων ΤΣΕΤΗ (ΟΦΕΤ) Ιουλία Τσέτη, ολοκληρώνοντας την ομιλία της στο ετήσιο διεθνές συνέδριο του ΠΣΕ «Η Αυξανόµενη Εξωστρέφεια της Ελληνικής Οικονομίας».

.

Σε ό,τι αφορά στην φαρμακοβιομηχανία, η κυρία Τσέτη στην ομιλία της αναφέρθηκε στις δυνατότητες του κλάδου προσθέτοντας ότι «χρειαζόμαστε συνεργασίες ώστε να καταστεί η Ελλάδα κόμβος καινοτομίας».

Υπογράμμισε ότι η φαρμακοβιομηχανία, αποτελεί βασικό επενδυτικό κλάδο της οικονομίας, που στηρίζει υποδειγματικά το ΑΕΠ, την απασχόληση κατά 65%- καθώς απασχολεί ήδη 29.000 εργαζομένους- τη δημόσια υγεία- καλύπτοντας σε ποσοστό 60% των αναγκών των ασθενών στην Ελλάδα- ενώ το φάρμακο, αποτελεί επίσης το δεύτερο εξαγώγιμο προϊόν, με εξαγωγές του κλάδου ύψους 2,6 δις ευρώ, που κατευθύνονται σε 147 χώρες παγκοσμίως.

Επίσης, «εξαιρετικά σημαντική», πρόσθεσε, «είναι η ύπαρξη 110 νεοφυών επιχειρήσεων στο χώρο των βιοεπιστημών υγείας και διεθνούς φήμης επιστήμονες που στελεχώνουν τα πανεπιστήμια, τα νοσοκομεία και τα ερευνητικά μας κέντρα».

«Οι εξαγωγές των επιχειρήσεων και το έντονο εξωστρεφές μοντέλο, μπορεί να αποτελέσει πραγματικό οχυρό για την οικονομία, αλλά και τις ίδιες τις επιχειρήσεις, σε κάθε εποχή και όταν οι κρίσεις διαδέχονται η μία την άλλη» υπογράμμισε η κυρία Τσέτη ζητώντας να ενισχυθεί η βιομηχανική παραγωγή στην Ελλάδα.

«Είναι αναγκαίο, συνέχισε, να ληφθούν μέτρα, όπως η προώθηση της καινοτομίας, της έρευνας και ανάπτυξης, η εκπαίδευση και επαγγελματική κατάρτιση για την αύξησης της εργατικής δύναμης, η ενίσχυση των υποδομών, η δημιουργία ευνοϊκού επιχειρηματικού περιβάλλοντος και η εφαρμογή πολιτικών που προωθούν την αειφορία, τη βιωσιμότητα και την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων».

Επιπλέον, υπογράμμισε τη σημασία της ανακύκλωσης των φαρμάκων και της πράσινης ανάπτυξης της βιομηχανίας ενώ τόνισε ότι η χώρα μας πρέπει να εστιαστεί στην μεταμόρφωσή της σε γεωγραφικό Κόμβο Καινοτομίας, Τεχνογνωσίας και Αριστείας, καθώς και στη διαμόρφωση μίας ρήτρας συνυπευθυνότητας μεταξύ πολιτείας και επιχειρήσεων, προκειμένου οι νέοι άνθρωποι να αποφασίσουν να παραμείνουν στην Ελλάδα, δημιουργώντας μία χώρα προόδου και ευημερίας. Δηλαδή, κατέληξε, χρειαζόμαστε αλλαγή κουλτούρας για την ενίσχυση της έρευνας και καινοτομίας στη χώρα μας και πολύ δουλειά.

Ποια είναι η Ιουλία Τσέτη

Η Ιουλία Τσέτη, είναι φαρμακοποιός MSc, επίτιμη Διδάκτωρ Φαρμακευτικής του ΕΚΠΑ και CEO του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη (ΟΦΕΤ) ο οποίος περιλαμβάνει τις βιομηχανίες UNI-PHARMA, InterMed, UniHerbo και την εμπορική εταιρεία στην Κύπρο Pharmabelle.

Η Ιουλία Τσέτη γεννήθηκε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από το τμήμα φαρμακευτικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) και του τμήματος Βιοφαρμακευτικής του Πανεπιστημίου του Manchester.

Από το 2010 είναι πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος (CEO) του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη. Σήμερα ο Όμιλος (ΟΦΕΤ) απασχολεί πλέον των 600 εργαζομένων, διαθέτει υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις στην Κηφισιά και εξάγει σε πλέον των 66 χωρών.

Έχει δημιουργήσει το Ίδρυμα «ΑΜΚΕ ΚΛΕΩΝ ΤΣΕΤΗΣ», με στόχο να στηρίξει τη νέα γενιά επιστημόνων.

Από τον Ιούνιο του 2022, είναι Γενική Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ). Είναι επικεφαλής της Επιτροπής του ΣΕΒ για την ΙΣΟΤΗΤΑ, ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΨΗ. Από τον Φεβρουάριο του 2021, είναι πρόεδρος του Α’ Διοικητικού Συμβουλίου του UN Global Compact Network Hellas, του Ελληνικού Δικτύου, του Οικουμενικού Συμφώνου των Ηνωμένων Εθνών.

Στις 14 Ιουνίου 2022, αναγορεύθηκε Επίτιμη Διδάκτωρ του τμήματος Φαρμακευτικής του ΕΚΠΑ.

Αρθρογράφος
Κύριος χαρακτηρισμός περιεχομένου
Image
Επικεφαλίδα

Εφόσον η Ιουλία Τσέτη πάει μέχρι τέλους και κερδίσει την εκλογική διαδικασία στον Σύνδεσμο, τον ερχόμενο Ιούνιο, θα σπάσει το γυναίκειο «άβατο» στον ΣΕΒ. Θα είναι η πρώτη γυναίκα βιομήχανος που θα γίνει πρόεδρος.

Tags