Φυσικό Αέριο: Στην κορυφή της ζήτησης των καταναλωτών και με το βλέμμα στραμμένο στο ESG

Body

Αυτό επιβεβαιώνουν τα οικονομικά μεγέθη της εταιρείας, για το 2023, τα οποία παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο δημοσιογραφικής συνάντησης που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 23 Απριλίου στην Αθήνα.

.

Ο Γενικός Διευθυντής στο Φυσικό Αέριο, κ. Γ. Μητρόπουλος, αναφέρθηκε στη δυναμική ανάπτυξη της εταιρείας, υπογραμμίζοντας ότι, με την υποστήριξη της Μετόχου της, ΔΕΠΑ Εμπορίας, ήταν ο πάροχος που ήλθε πρώτος στις επιλογές των καταναλωτών το 2023. Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τα στοιχεία της ΡΑΑΕΥ και των Διαχειριστών Δικτύων Αερίου κατάφερε να αυξήσει την πελατειακή βάση κατά 34.722 συνδέσεις συνολικά σε ηλεκτρικό ρεύμα και φυσικό αέριο, ξεπερνώντας όλο τον ανταγωνισμό. Σε επίπεδο οικονομικών αποτελεσμάτων, για το σύνολο της χρήσης του 2023 ο κύκλος εργασιών της εταιρείας ανήλθε σε €584  εκατ. ενώ ανακοινώθηκαν καθαρά κέρδη €32 εκατ.

Αξιοσημείωτο της εμπιστοσύνης και του σεβασμού που επιδεικνύει η εταιρεία στους καταναλωτές είναι ότι 9 στους 10 πελάτες της δηλώνουν ότι θα σύστηναν ανεπιφύλακτα την εταιρεία ως πάροχο υπηρεσιών ενέργειας. Γεγονός που συνηγορεί και τη σημαντική αύξηση της πελατειακή της βάσης σε ηλεκτρικό ρεύμα και φυσικό αέριο, η οποία έχει τριπλασιαστεί από το 2017. 

«Για ακόμα μια χρονιά αποδεικνύουμε έμπρακτα την προσήλωσή μας στο αξιακό τρίπτυχο: Εμπιστοσύνη, Συνέπεια, Σεβασμός στις ανάγκες του καταναλωτή. Από το 2017, χάρις την εμπιστοσύνη των πελατών καταγράφουμε διαρκώς θετικό πρόσημο τόσο στην ανάπτυξή μας τριπλασιάζοντας την πελατειακή μας βάση όσο και στα οικονομικά μας αποτελέσματα, προσφέροντας σημαντική αξία στην Μέτοχό μας. Συνεχίζουμε να είμαστε πιστοί στο όραμά μας για να κάνουμε κάθε επαφή των πελατών μας μια μοναδική εμπειρία, προσφέροντας ιδιαίτερα ανταγωνιστικά προϊόντα και καινοτόμες υπηρεσίες που καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες τους.» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητρόπουλος.

Γιάννης Μητρόπουλος
Ο Γενικός Διευθυντής στο Φυσικό Αέριο, κ. Γ. Μητρόπουλος.

Η κα Ελένη Ράπτη, Διευθύντρια Εταιρικών Σχέσεων του Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας, αναφέρθηκε στη στρατηγική ESG της εταιρείας, η οποία περιλαμβάνει σαφείς στόχους και δεσμεύσεις. 

Η ίδια μίλησε για τη συμβολή της εταιρείας μέσα από επενδύσεις στην ανάπτυξη των υπηρεσιών που συμβάλλουν στην διείσδυση της ηλεκτροκίνησης στη χώρα μας και στη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης, προς όφελος των καταναλωτών πάντα με γνώμονα τη βιώσιμη ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος. «Η συνεργασία μας μαζί με το ΚΠΙΣΝ και την Πέτρος Πετρόπουλος για τη δημιουργία του μεγαλύτερου σταθμού φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στην Ελλάδα με 50 θέσεις για ταυτόχρονη φόρτιση επιβεβαιώνει τη προσήλωσή μας στη διείσδυση της ηλεκτροκίνησης».
Αξίζει να αναφέρουμε ότι το 65% του ανθρώπινου δυναμικού της εταιρείας είναι γυναίκες, με το ποσοστό αυτό στην ανώτερη ιεραρχεία να ανέρχεται στο 44%.

Παράλληλα, έχουν εκδώσει έναν Κώδικα Επιχειρησιακής Ηθικής, οποίος υιοθετείται από το σύνολο των εργαζομένων, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δίνουν στην Ασφάλεια Πληροφοριακών Συστημάτων.

Τέλος, στο πλαίσιο της συμμόρφωσής τους με τους νέους κανονισμούς αλλά και της δεσμεύσης τους για ένα βιώσιμο μέλλον, προχώρησαν φέτος στη δημοσίευση του Α΄ Απολογισμού Βιωσιμότητας & Μελέτης Ανθρακικού Αποτυπώματος σύμφωνα με το GRI.
 

Αρθρογράφος
Κύριος χαρακτηρισμός περιεχομένου
Image
Ο Γενικός Διευθυντής στο Φυσικό Αέριο, κ. Γ. Μητρόπουλος
Επικεφαλίδα

Το Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας εφαρµόζει µία δυναµική επιχειρηµατική στρατηγική,  συνεχίζει την επιτυχηµένη πορεία της παρέχοντας υψηλού επιπέδου προϊόντα και υπηρεσίες και λειτουργεί µε ακεραιότητα και υπευθυνότητα απέναντι στους ανθρώπους και το περιβάλλον.