Φαίδρα Μαυρογιώργη

Αλ. Σαρμά (Orange Grove):  Για να διασφαλιστεί η ανταγωνιστικότητα των startups, η «καινοτομία» πρέπει συνοδεύεται από τον όρο «βιωσιμότητα»

To SDG House Greece είναι μία πρωτοβουλία του οικοσύστηματος υποστήριξης startups και καινοτόμων ΜμΕ, Orange Grove, που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από το 2013, όταν δημιουργήθηκε από την Ολλανδική Πρεσβεία. Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι μεταξύ άλλων να υποστηρίξει υφιστάμενες startups και ΜμΕ να επιταχύνουν την ενσωμάτωση βιώσιμων πρακτικών στα επιχειρηματικά τους μοντέλα για να ενισχύσουν την ανάπτυξή τους.

Maria Rita Galli: «Ο ΔΕΣΦΑ κινείται προς ένα μέλλον καθαρής ενέργειας ενσωματώνοντας τα κριτήρια ESG στην επιχειρηματική του στρατηγική»

O ΔΕΣΦΑ προχωρά με σταθερά βήματα προς ένα ενεργειακά καθαρό μέλλον και στο πλαίσιο αυτό έχει υιοθετήσει μία ολιστική στρατηγική για το Περιβάλλον, δεσμευόμενος όχι μόνο για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, αλλά και για την υιοθέτηση των βέλτιστων πρακτικών για τη διατήρηση και ανάδειξη των περιοχών όπου δραστηριοποιείται με τις υποδομές του.

Ιχθυοκαλλιέργειες: Πόσο βιώσιμες είναι τελικά;

Ένα οδοιπορικό στον Πόρο ήταν αρκετό για να μας φέρει μπροστά σε ένα δίλημμα: είναι οι ιχθυοκαλλιέργειες βιώσιμες τόσο για το περιβάλλον όσο και για την οικονομία ενός τόπου;

Φυσικό Αέριο: Στην κορυφή της ζήτησης των καταναλωτών και με το βλέμμα στραμμένο στο ESG

Αυτό επιβεβαιώνουν τα οικονομικά μεγέθη της εταιρείας, για το 2023, τα οποία παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο δημοσιογραφικής συνάντησης που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 23 Απριλίου στην Αθήνα.

.

Avin: Οι πράσινες επενδύσεις και τα νέα καύσιμα μειωμένου ανθρακικού αποτυπώματος

Εκτός από τις επενδύσεις νέων τεχνολογιών για τα συμβατικά καύσιμα, στο πλαίσιο της δέσμευσής της για ένα πράσινο μέλλον, η Motor Oil προωθεί επενδύσεις σε εναλλακτικά καύσιμα. Οι επενδύσεις σε εναλλακτικά καύσιμα, φυσικό αέριο, ηλεκτροφορτιστές τα τελευταία τρία χρόνια συνολικά αγγίζουν τα 7 εκατ. ευρώ.

To ESG αποτελεί παράγοντα στις προσλήψεις διαχειριστών για το 90% των ευρωπαϊκών ιδρυμάτων

Σύμφωνα με τη μελέτη - με τίτλο European Institutions Double Down on ESG and Private Markets with Eyes on AI - περίπου τα τρία τέταρτα αυτών των ιδρυμάτων πιστεύουν ότι οι παράγοντες ESG θα αναλάβουν ακόμη μεγαλύτερο ρόλο στις επενδύσεις και στις προσλήψεις διαχειριστών τους επόμενους 12 μήνες, αναφέρεται σε ανακοίνωση της 9ης Απριλίου που εκδόθηκε παράλληλα με τη μελέτη.

.

El.Cottarel: «Κι όμως! Επιχειρηματικές πρωτοβουλίες με θετικό περιβαλλοντικό και κοινωνικό αντίκτυπο μπορούν να έχουν και σημαντικές οικονομικές αποδόσεις»

Οι επενδύσεις αντικτύπου κερδίζουν όλο και περισσότερο έδαφος στις επενδυτικές αποφάσεις. Μόλις πριν από μερικές δεκαετίες, οι επενδύσεις αντίκτυπου υπήρχαν κυρίως στο περιθώριο. Τώρα είναι μια παγκόσμια αγορά που εκτιμάται σε 30,3 τρισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το MIT, και δεν είναι ασυνήθιστο για τους επενδυτές να θέλουν να αγοράσουν μετοχές εταιρειών που σημειώνουν πρόοδο σε θέματα περιβάλλοντος, κοινωνίας ή διακυβέρνησης.

Το μεγάλο λεξικό του ESG

Tο τρίπτυχο του ESG (Environmental, Social and Governance) ήρθε για να μείνει καθώς επηρεάζει ολοένα και περισσότερο την «αξία» μιας επιχείρησης. Πλέον οι ενέργειες μίας επιχείρησης προς το Περιβάλλον, η στάση της προς την Κοινωνία, και η Εταιρική Διακυβέρνηση που εφαρμόζει παίζουν σημαντικό ρόλο στην εικόνα της, τόσο προς τους καταναλωτές όσο και προς τους επενδυτές.

.

H αυξανόμενη σημασία των παραγόντων ESG στην πρόσβαση σε χρηματοδότηση

Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της Παγκόσμιας Συμμαχίας Βιώσιμων Επενδύσεων (GSIA) «Global Sustainable Investment Review 2022» η αξία των βιώσιμων επενδύσεων σε μεγάλες χρηματοπιστωτικές αγορές το 2022 ανήλθε σε 30,3 τρισεκατομμύρια δολάρια.

.

Beacharo: Η νέα μόδα που έχει κατακτήσει τα γήπεδα και εξοικονομεί πόρους

Η εταιρεία Beacharo δημιουργεί Custom αθλητικά είδη ρουχισμού Tshirt, TankTops, Tops & CropTops, Socks, Tights, LongSleeve Shirts κλπ) με βασικό γνώμονα την εξοικονόμηση πόρων, ενώ διαθέτει μία αλυσίδα παραγωγής φιλική προς το περιβάλλον.

Ο ιδρυτής και Digital Marketing Director της εταιρείας, Δημήτρης Νικολακάκης, μας μίλησε για το πώς ξεκίνησε η ιδέα, για την εξοικονόμηση πόρων που επιτυγχάνουν, για τις νέες συνεργασίες καθώς και για τις εξαγωγές στο εξωτερικό.