Φαίδρα Μαυρογιώργη

Special Olympics: Η αξία του εθελοντισμού για έναν αθλητισμό χωρίς αποκλεισμούς

Τα Special Olympics ιδρύθηκαν το 1968 από την Eunice Kennedy Shriver, αδελφή του Προέδρου των Η.Π.Α., John F. Kennedy, και το έναυσμα δόθηκε από την αδελφή τους με νοητική αναπηρία Rosemary Kennedy. Το όραμα γεννήθηκε τον Ιούνιο του 1962 σε μία θερινή κατασκήνωση στην αυλή της κατοικίας των Kennedy με τη συμμετοχή 100 μόλις ατόμων με νοητική αναπηρία. Η Eunice Kennedy Shriver θέλησε να αναδείξει τις δυνατότητες των ατόμων με νοητική αναπηρία στις αθλητικές δραστηριότητες.

Γκ. Χαρδούβελης (Εθνική Τράπεζα): «Έχουμε θέσει σαφείς στόχους ESG»

Η Εθνική Τράπεζα προχώρησε στην αλλαγή της εταιρικής της εικόνας ως επιστέγασμα των εσωτερικών αλλαγών που πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια στα πλαίσια του εκσυγχρονισμού της. 

.

Mastercard: Οδηγεί τις εξελίξεις στη βιωσιμότητα στον κλάδο της τραπεζικής

Τη σταθερή προσήλωση της Mastercard στο όραμα μίας ψηφιακής και βιώσιμης οικονομίας, υπογράμμισε ο κ. Παναγιώτης Πολύδωρος, Country Manager της Mastercard για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα, κατά τη διάρκεια δημοσιογραφικής συνάντησης.

Νέο πρότυπο αναφοράς από το GRI για τη βιοποικιλότητα

Το Global Reporting Initiative (GRI), ένας από τους κορυφαίους οργανισμούς που προωθούν την τυποποιημένη υποβολή εκθέσεων ESG, ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα το λανσάρισμα του "GRI 101: Βιοποικιλότητα 2024", μια σημαντική επικαιροποίηση του προτύπου βιοποικιλότητας, με στόχο να επιτρέψει στις εταιρείες να δημοσιοποιούν τις σημαντικότερες επιπτώσεις στη βιοποικιλότητα και τον τρόπο διαχείρισής τους.

.

ΣΕΕΠΕ: Η παραβατικότητα στην αγορά καυσίμων απειλεί την επίτευξη του net zero

Ο περιορισμός της παραβατικότητας και η ενίσχυση του υγιούς ανταγωνισμού είναι οι δύο βασικές λύσεις στο πρόβλημα του κλάδου, που βιώνει 450 εκατ. ζημιές τα τελευταία 12 χρόνια. Το έλλειμμα αυτό των χρημάτων δυσκολεύει τις εταιρείες πετρελαιοειδών να επενδύσουν σε νέες πράσινες τεχνολογίες. 

.

Εκθέσεις για τις επιπτώσεις στη φύση η νέα τάση για τις επιχειρήσεις 

Περισσότερες από 300 εταιρείες και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα σχεδιάζουν να υποβάλουν εκθέσεις σχετικά με τις επιπτώσεις που έχουν στον φυσικό κόσμο στο πλαίσιο των προσπαθειών για την αναχαίτιση της παγκόσμιας κατάρρευσης της βιοποικιλότητας, έγινε γνωστό στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός στην Ελβετία.

.

Οι 5 τάσεις ESG για το 2024

Tο 2024, θα είναι το έτος κατά το οποίο οι εταιρείες θα αρχίσουν να λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τους τα ESG, αποδεικνύοντας ότι το ESG ήρθε για να μείνει. Αν και είναι αλήθεια ότι η τάση αυτή ξεκίνησε ως αποτέλεσμα της ανάγκης συμμόρφωσης με τους κανονισμούς και τη διαχείριση κινδύνων, μέχρι φέτος, οι εταιρείες θα αναθεωρήσουν ριζικά τις επιχειρηματικές τους δομές. Τα θέματα ESG θα μετατραπούν από προαιρετικά σε αναπόσπαστα στοιχεία της εταιρικής στρατηγικής, απαραίτητα για τη δημιουργία βιώσιμης αξίας.

.

Ν. Παπαρούπας: «Με την Οδηγία CSRD μεγαλώνει πολύ η παλέτα των εταιρειών που πρέπει να λογοδοτούν σε θέματα ESG»

Η TÜV HELLAS (TÜV NORD) είναι Οργανισμός Επιθεώρησης, Πιστοποίησης και Εκπαίδευσης, μέλος του Γερμανικού Οργανισμού TÜV NORD Group και δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από το 1987 παρέχοντας α

ΕΥΔΑΠ: Αναβάθμιση στις ESG βαθμολογήσεις

Η ΕΥΔΑΠ, αφού ανανέωσε το αποκλειστικό της δικαίωμα παροχής υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης στην Περιφέρεια Αττικής για τα επόμενα 20 χρόνια (2020-2040), βρίσκεται σε διαδικασία μετασχηματισμού και προετοιμάζεται για την εφαρμογή του νέου ρυθμιστικού πλαισίου που θα σηματοδοτήσει μια νέα εποχή και περιβάλλον σταθερότητας και προβλεψιμότητας για τους καταναλωτές και τους επενδυτές, με όχημα τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Alumil: Τα ελληνικά κουφώματα από 60% ανακυκλωμένο αλουμίνιο που κοσμούν εμβληματικά κτήρια σε όλο τον κόσμο

Η Alumil, η ελληνική εταιρεία σχεδιασμού και παραγωγής αρχιτεκτονικών συστημάτων αλουμινίου για παράθυρα και πόρτες, έχει παρουσία σε πάνω από 70 χώρες και διαθέτει 32 θυγατρικές σε όλες τις ηπείρους.