εργαζόμενοι

CEOs: Οι αμοιβές στις μεγαλύτερες εταιρείες της Ευρώπης – Χάσμα με τους εργαζομένους

Αμοιβές περίπου 110 φορές υψηλότερες από τον μέσο εργαζόμενο στην Ε.Ε. έχουν οι διευθύνοντες σύμβουλοι των 100 κορυφαίων εταιρειών της Ευρώπης, σύμφωνα με σχετική έκθεση της Mercer. Ειδικότερα, οι μισθοί των CEO διαμορφώνονται κατά μέσο όρο στο 1,57 εκατ. ευρώ, ενώ τα μπόνους φτάνουν κατά το μέγιστο έως και 200% πάνω. Οι συνολικές μέσες αμοιβές τους ανέρχονται τελικά στα 4,15 εκατ. ευρώ, ενώ ένας εργαζόμενος στην Ε.Ε. βγάζει κατά μέσο όρο 37.863 ευρώ τον χρόνο. 

.

WEF: Από την υποχρέωση στην παρακίνηση: γιατί η δέσμευση των εργαζομένων είναι το κλειδί για την επιτυχία του ESG

Στο διαρκώς εξελισσόμενο τοπίο των στρατηγικών για το περιβάλλον, την κοινωνία και τη διακυβέρνηση (ESG), οι οργανισμοί αντιμετωπίζουν πληθώρα προκλήσεων - όχι λόγω έλλειψης φιλοδοξίας, αλλά μάλλον λόγω αποσύνδεσης με το ίδιο τους το εργατικό δυναμικό.

.

«Καμπανάκι» για την ψυχική υγεία των εργαζομένων

Αυξημένα συμπτώματα κατάθλιψης, άγχους και θυμού εμφανίζουν οι Ελληνες εργαζόμενοι, με τις ενδείξεις για την ψυχική υγεία τους, όπως καταγράφονται στη νέα έρευνα της ΕΥ Ελλάδος, της Hellas EAP και του Εργαστηρίου Πειραματικής Ψυχολογίας του ΕΚΠΑ, να παραμένουν ανησυχητικές.

Ο γιος του Τόνι Μπλερ βρίσκει δουλειά σε όσους είναι λιγότερο προνομιούχοι

Ο Γιούαν Μπλερ, γιος του πρώην πρωθυπουργού της Βρετανίας, είναι απίθανο να μπει σε μια συνάντηση με έναν εργοδότη, επενδυτή ή πολιτικό που δεν αναγνωρίζει το όνομά του. Αλλά στην ηλικία των 39, ο συνιδρυτής της εταιρείας μαθητείας Multiverse Group Ltd, αξίας 1,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων, έχει επίγνωση ότι γεννήθηκε προνομιούχος. «Είναι πολύ εύκολο να πιστέψεις ότι όλα είναι δυνατά απλώς επειδή ο πατέρας σου διοικεί τη χώρα», είπε. 

.

Αρχή Επιθεώρηση Εργασίας: Ποια είναι τα δικαιώματα του εργαζομένου

Νέες μορφές παρενόχλησης στον χώρο της εργασίας έχει δημιουργήσει η νέα ψηφιακή εποχή. Μία από αυτές τις μορφές, που είναι αναδυόμενη στην Ελλάδα, έχει να κάνει με τα social media. Για παράδειγμα, δίνεται εντολή στον εργαζόμενο να προωθήσει μέσω του δικού του προφίλ δημοσιεύσεις της εταιρείας ή στελεχών της και μάλιστα με τρόπο πιεστικό.

Πώς μία εταιρεία μπορεί να παράγει κέρδος και παράλληλα να διατηρήσει ένα περιβάλλον προστατευμένο για τους εργαζομένους;

Σήμερα περισσότερο από ποτέ, οι εταιρίες και οι οργανισμοί διαφημίζουν την νέα κουλτούρα που ακολουθούν βασισμένες στην  Διαφορετικότητα, στην Συμπερίληψη και στην Ισότητα.

.

Επιλέγουν πια στρατηγικές που θα μπορέσουν να μετατραπούν σε δείκτες και αποτυπωθούν σε εκθέσεις ώστε να αποδεικνύουν με KPIs ότι πληρούν τα κριτήρια που αντιστοιχούν στο ESG. 

Τίνα Πασσαλάρη: Οι εργαζόμενοι το κλειδί για μία επιτυχημένη στρατηγική ESG

Η Global Lead of ESG and Sustainable Strategies στο dss+, Τίνα Πασσαλάρη, μιλώντας στο CEO Initiative Forum που διοργάνωσε το Fortune Greece, μίλησε για το τρίπτυχο για την ορθή ενσωμάτωση των ESG κριτηρίων στις επιχειρήσεις. 

.

Επενδύσεις ESG: Οι εργαζόμενοι έχουν μεγαλύτερη σημασία από ποτέ 

Σε μια εξαιρετικά ανταγωνιστική αγορά εργασίας, όπου οι εταιρείες ανταγωνίζονται για την πρόσληψη ταλαντούχων εργαζομένων, οι πρακτικές μιας εταιρείας όσον αφορά τους υπαλλήλους της είναι πιο σημαντικές από ποτέ.

Πρόκειται για ένα στοιχείο του ESG στο οποίο έχει δοθεί πολύ μεγαλύτερη έμφαση από την έναρξη της πανδημίας, και σύμφωνα με την State Street Global Advisors, η μεγαλύτερη διαρκής εστίαση στην ικανοποίηση των εργαζομένων και στις ευκαιρίες ανάπτυξης θα καταστήσει τελικά μια επιχείρηση πιο επιτυχημένη.

Amazon: Η αχίλλειος πτέρνα στο ESG είναι οι εργαζόμενοι της

Oι κινητοποιήσεις κατά της κλιματικής αλλαγής και την βελτίωση των εργασιακών δικαιωμάτων που έγιναν από ακτιβιστές και εργαζόμενους σε 15 αποθήκες της Amazon σε όλη την Ευρώπη στη διάρκεια της «Black Friday» αποτέλεσαν μια ακόμα υπενθύμιση του προβλήματος που υπάρχει σε μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες του πλανήτη. Αυτό με τους εργαζομένους της. 

Έρευνα Adecco: Από burn out υποφέρουν 4 στους 10 εργαζόμενους παγκοσμίως

Η πανδημία έχει επιφέρει μεγάλες αναταράξεις στην αγορά εργασίας και σημαντικές επιπτώσεις στην ψυχολογία των εργαζομένων. Ο φόβος της νόσησης από τον COVID-19, τα ανάμεικτα συναισθήματα ως προς την τηλεργασία και ο επαναπροσδιορισμός της παραδοσιακής σχέσης εργοδότη – εργαζομένου, αποτελούν μερικές από τις προκλήσεις που έχουν να αντιμετωπίσουν οι εργαζόμενοι στην μεταπανδημική εποχή.