ελληνικές τράπεζες

Καζάζογλου - Σκούρας (Alpha Bank): Ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για τις εταιρίες το ESG

Η ενσωμάτωση κριτηρίων Βιωσιμότητας δίνει ανταγωνιστικό αποτέλεσμα στις επιχειρήσεις, καθώς οι πελάτες (επιχειρήσεις και καταναλωτές) γίνονται ολοένα και πιο απαιτητικοί σε θέματα βιωσιμότητας, ενώ παράλληλα ανοίγει τις πόρτες των χρηματοδοτήσεων, είπε ο Δημήτρης Καζάζογλου-Σκούρας, Governance and Sustainability Director της Alpha BankΑΛΦΑ -0,42%, κατά τη διάρκεια του πάνελ «The Multidimensional Contribution of the Banking Sector on the Sustainable Transition of Business», στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Τράπεζες: “Πράσινος” Τειρεσίας για τις επιχειρήσεις

Με «πράσινα» κριτήρια θα γίνεται μέσα στα επόμενα δύο με τρία χρόνια το 50% των χρηματοδοτήσεων των τραπεζών, κάτι που θα επηρεάσει τόσο τη διάθεση όσο και την τιμολόγηση των επιχειρηματικών δανείων.

Φωτοβολταϊκά: Έρχονται τέσσερα έργα από RWE-ΔΕΗ – Με ΤΑΑ, Alpha Bank, Eurobank και Εθνική

Στην υπογραφή δανειακών συμβάσεων με τους ενεργειακούς ομίλους RWE και ΔΕΗ έχουν προχωρήσει οι Alpha Bank, Eurobank και Εθνική Τράπεζα για την κατασκευή τεσσάρων φωτοβολταϊκών έργων, συνολικής ισχύος 730 MWp (691 MWac), στο Αμύνταιο της Δυτικής Μακεδονίας, με τη συμβολή του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΤΑΑ).

Τα έργα αναπτύσσονται, εντός των ορίων του πρώην λιγνιτικού πεδίου Αμυνταίου, από την εταιρεία ΜΕΤΩΝ Ενεργειακή Α.Ε., στην οποία συμμετέχουν η RWE Renewables Europe & Australia (51%) και η ΔΕΗ Ανανεώσιμες (49%), θυγατρικές της RWE και της ΔΕΗ αντιστοίχως.

Τις Αρχές Ενδυνάμωσης Γυναικών του ΟΗΕ υπέγραψε η ΔΙΑΣ

Στην υπογραφή των Αρχών Ενδυνάμωσης των Γυναικών (Women’s Empowerment Principles – WEPs) των Ηνωμένων Εθνών προχώρησε η ΔΙΑΣ στις 8 Μαρτίου 2024, επισφραγίζοντας με τον τρόπο αυτόν την πρακτική καταπολέμησης των διακρίσεων και ενίσχυσης του ρόλου των γυναικών στον εργασιακό χώρο, που παγίως ακολουθεί.

.

ΤτΕ: Στο 29% η συμμετοχή των γυναικών στα δ.σ. των ελληνικών τραπεζών

Στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα η συμμετοχή των γυναικών στα διοικητικά συμβούλια των σημαντικών ιδρυμάτων ανέρχεται κατά μέσο όρο σε ποσοστό 29%, και αυτό συνάδει με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο (στοιχεία 2023).

Γκ. Χαρδούβελης (Εθνική Τράπεζα): «Έχουμε θέσει σαφείς στόχους ESG»

Η Εθνική Τράπεζα προχώρησε στην αλλαγή της εταιρικής της εικόνας ως επιστέγασμα των εσωτερικών αλλαγών που πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια στα πλαίσια του εκσυγχρονισμού της. 

.

Ελληνική Ένωση Τραπεζών – Τειρεσίας: Οι ESG επιδόσεις θα ξεκλειδώσουν μελλοντικές χρηματοδοτήσεις

H Ελληνική Ένωση Τραπεζών σε συνεργασία με την Τειρεσίας, δημιουργεί μία βάση δεδομένων για τις ESG επιδόσεις των επιχειρήσεων για λογαριασμό των πιστωτικών ιδρυμάτων – μελών της.

.

Στόχος της είναι να μπει σε μετρήσιμη βάση η διαδικασία ενσωμάτωσης ESG κριτηρίων (περιβάλλον, κοινωνία, διακυβέρνηση) από τις επιχειρήσεις, που είναι πελάτες των τραπεζών, κάτι βέβαια που θα ξεκλειδώσει μελλοντικές πράσινες χρηματοδοτήσεις.

Οι αναπτυξιακές τράπεζες βοηθούν στην υιοθέτηση εναλλακτικών επιχειρηματικών μοντέλων - καινοτόμων τεχνολογιών

Στις ανάγκες συνεργασίας των αναπτυξιακών τραπεζών με τη βιομηχανία, τον ακαδημαϊκό κόσμο και άλλους ερευνητικούς και τεχνολογικούς οργανισμούς αναφέρθηκε ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας-HDB, Παντελής Τζωρτζάκης μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο που διοργάνωσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός 'Αμυνας-EDA (6th SEDSS III Conference and 2nd CF SEDSS III Energy Technology Solutions) στην Μάλαγα παρουσία διακεκριμένων ομιλητών και εκπροσώπων ευρωπαϊκών οργανισμών στήριξης της καινοτομίας για αμυντικούς σκοπούς, υπουργεία Εθνικής 'Αμυνας και φορείς που δραστηριοποιούνται στον το

Ελληνική Ένωση Τραπεζών – Μία νέα διατραπεζική θεσμική πρωτοβουλία που αφορά στην υιοθέτηση κοινών διατραπεζικών ερωτηματολογίων ESG

Η βιώσιμη ανάπτυξη και η αντιμετώπιση των κίνδυνων της κλιματικής αλλαγής αποτελούν δύο από τις σημαντικότερες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν σήμερα τόσο οι επιχειρήσεις όσο και η κοινωνία εν γένει, καθιστώντας αναγκαίο τον ορισμό μακροπρόθεσμων στόχων και τη συστηματική και πολυμερή, σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, συνεργασία για την αντιμετώπισή τους.

Τράπεζες: Η ευκαιρία του ESG για την οικονομία - Τι πρέπει να γνωρίζουν οι επιχειρήσεις

Το τραπεζικό σύστημα είναι έτοιμο να ενισχύσει τη γνώση και να παρέχει τα κατάλληλα εργαλεία για την επιτάχυνση της πράσινης μετάβασης όλων των επιχειρήσεων/πελατών του, ανεξάρτητα από το επίπεδο ωριμότητάς τους σήμερα, επισημαίνεται σε ενημερωτικό διατραπεζικό φυλλάδιο με τίτλο «Η ευκαιρία του ESG για τις επιχειρήσεις και την ελληνική οικονομία» που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.

,