Ελλάδα

Bloomberg: Η Ελλάδα επενδύει 2,1 δισ. ευρώ για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής

Η Ελλάδα επενδύει 2,1 δισεκατομμύρια ευρώ για την προστασία της χώρας από φυσικές καταστροφές που προκαλούνται από την κλιματική αλλαγή σημειώνει το Bloomberg τονίζοντας ότι οι πυρκαγιές έχουν ήδη ξεσπάσει πριν από την αντιπυρική περίοδο, η οποία συνήθως αρχίζει τον Μάιο.

.

«Προσγειώνει» η Ελλάδα τους στόχους για την πράσινη μετάβαση

Αποστάσεις από τους υπερφιλόδοξους στόχους που θέτει η Ε.Ε. για την πράσινη μετάβαση παίρνει η Ελλάδα, αξιολογώντας τις επιπτώσεις στους ρυθμούς ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, τα δημοσιονομικά περιθώρια για τις επιδοτήσεις που προϋποθέτει η επίτευξη αυτών των στόχων, αλλά και τις αντοχές των νοικοκυριών.

.

Σε συνεχή αυξητική τάση η θερμοκρασία στην Ελλάδα – Τι έδειξε η κλιματική αποτίμηση του Climatebook για το 2023

Το θερμότερο έτος των τελευταίων 30 χρόνων ήταν για την Ελλάδα το 2023, όπως επισήμανε η επιστημονική ομάδα του climatebook.gr, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της κλιματικής αποτίμησης του 2023 στη χώρα.

ΕΛΛΕΤ: Κλιματική κρίση και οικονομία στην κορυφή των ανησυχιών των Ελλήνων για τα επόμενα 20 χρόνια

Η κλιματική κρίση και η οικονομία είναι στην κορυφή των ανησυχιών των Ελλήνων για τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσει η χώρα μας τα επόμενα 20 χρόνια σύμφωνα με τη γνώμη των πολιτών, όπως αυτή αποτυπώθηκε στη δεύτερη πανελλαδική έρευνα της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού (ΕΛΛΕΤ), που παρουσιάστηκε την Παρασκευή, σε εκδήλωση στην Αίθουσα Γενικών Συνελεύσεων της Τράπεζας της Ελλάδος.

.

Δείκτες ESG: Επιβράδυνση της Ελλάδας λόγω ανισοτήτων – Εμπόδια για τις γυναίκες στην εργασία

Ιδιαίτερης προσοχής χρήζει η θέση της Ελλάδας στον Δείκτη Ανισότητας των Φύλων της Υποκατηγορίας που αφορά τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Εκτός άλλων, οι γυναίκες υποεκπροσωπούνται στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, καταλαμβάνοντας μόνο το 21.7% των συνολικών θέσεων το 2021.

.

Η νέα έκδοση του Δείκτη ESG (ESGI), αποτυπώνει μια πτώση των συνολικών βαθμολογιών σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, παρά την αυξημένη παγκόσμια εστίαση σε θέματα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και σε Στόχους Βιωσιμότητας.

Έρευνα - Μετρήσεις ESG: Η Ελλάδα καταγράφει μείωση κατά 20,6% τις εκπομπές CO2

Βελτιωμένη εμφανίζεται η θέση της Ελλάδας σε σχέση με την ελκυστικότητά της για την ανάπτυξη των ιδιωτικών επιχειρήσεων και της επιχειρηματικότητας το 2022, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας «ΕΜΕΑ Private Business Attractiveness Index 2022» της PwC.

Ειδικότερα, η Ελλάδα ανέβηκε κατά τρεις θέσεις, σε σχέση με το 2021, με αντίστοιχη άνοδο στη βαθμολογία από 32,8/100 σε 35,9/100.

Κομισιόν: Στη δεύτερη θέση της ΕΕ η Ελλάδα στη μαύρη λίστα παραβάσεων περιβαλλοντικών κανόνων

Σήμερα, η Επιτροπή δημοσίευσε την τρίτη επισκόπηση της εφαρμογής της περιβαλλοντικής πολιτικής (ΕΕΠΠ), ένα βασικό εργαλείο υποβολής εκθέσεων που υποστηρίζει την επιβολή της περιβαλλοντικής νομοθεσίας και συμβάλλει στην ευαισθητοποίηση σχετικά με τη σημασία της εφαρμογής των περιβαλλοντικών κανόνων.

Παρουσιάστηκε στον ΟΗΕ η Εθελοντική Έκθεση Αξιολόγησης της Ελλάδας για την υλοποίηση της Ατζέντας 2030

Την Εθελοντική Έκθεση Αξιολόγησης της Ελλάδας για την υλοποίηση της Ατζέντας 2030 για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη παρουσίασε στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη ο αρμόδιος για την παρακολούθηση του κυβερνητικού έργου υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος. Η παρουσίαση της έκθεσης έγινε στο πλαίσιο του Πολιτικού Φόρουμ Υψηλού Επιπέδου του ΟΗΕ.

Πρωτοβουλία 3+1: Υιοθέτηση ενός Regional Action Plan για την αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής

Στη συγκεκριμένη, 2η Συνάντηση Υπουργών, που γίνεται στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας της Κύπρου για την Κλιματική Αλλαγή στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή (https://emme-cci.org/about/) μετείχαν, εκτος της Κύπρου και της Ελλάδας, η Αίγυπτος, η Ιταλία, η Ιορδανία, το Ισραήλ, το Κατάρ, το Κουβέιτ, ο Λίβανος, το Μπαχρέιν, το Ομάν, η Παλαιστίνη, καθώς και η ΕΕ, η Γαλλία, οι ΗΠΑ, το ΗΒ και η Αυστραλία ως παρατηρητές.

.

Focus Bari: Πόσο σοβαρό πρόβλημα είναι η κλιματική αλλαγή για τους Έλληνες;

Ενώ οι Έλληνες αναγνωρίζουν ότι η κλιματική αλλαγή αποτελεί εξαιρετικά σοβαρό πρόβλημα για τον πλανήτη, η αντιλαμβανόμενη σοβαρότητα μειώνεται όταν το ερώτημα αφορά στην χώρα μας, και ακόμα περισσότερο όταν αφορά στην περιοχή που κατοικούν και έτσι υπονομεύεται κατά κάποιον τρόπο η κινητοποίηση αρκετά μεγάλων ομάδων πληθυσμού.

.