CSR

Η ΔΕΗ ορίζεται Ανάδοχος Αποκατάστασης στην Εύβοια με απόφαση του ΥΠΕΝ

Η ΔΕΗ στηρίζει έμπρακτα την εθνική προσπάθεια για την άμεση ανασυγκρότηση και αποκατάσταση των περιοχών που επλήγησαν από τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές, με μια συνολική δωρεά 3 εκατ. ευρώ, όπως αναφέρει η εταιρεία στην ανακοίνωσή της και προσθέτει πως στηρίζει και ενισχύει τις πληγείσες περιοχές, θέτοντας ως προτεραιότητα την  προστασία των καμένων εκτάσεων από ενδεχόμενα πλημμυρικά φαινόμενα. 

Η σημασία της ΕΚΕ για επίτευξη Βιώσιμης Ανάπτυξης

Submitted by faidra on Mon, 09/06/2021 - 11:00

Είναι καθολικά αποδεκτό πως οι ενέργειες και οι δράσεις των επιχειρήσεων έχουν σημαντικές επιπτώσεις στην ποιότητα ζωής των ανθρώπων, τόσο στην Ευρωπαϊκή Ένωση όσο σε όλο τον κόσμο. Επιπτώσεις οι οποίες συνδέονται με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που προσφέρουν, τις θέσεις εργασίας, τις ευκαιρίες εργοδότησης και τις συνθήκες εργασίας, τα ανθρώπινα δικαιώματα, την υγεία, το περιβάλλον, την καινοτομία, την εκπαίδευση και την κατάρτιση.

Amazon: Νέα πρωτοβουλία αναδάσωσης των τροπικών δασών της Βραζιλίας

Η Amazon ανακοίνωσε την έναρξη του Agroforestry and Restoration Accelerator, ενός έργου αναδάσωσης του τροπικού δάσους του Αμαζονίου στη Βραζιλία, σε συνεργασία με την παγκόσμια περιβαλλοντική οργάνωση The Nature Conservancy.

Σύμφωνα με την Amazon, η επένδυση θα στηρίξει 3.000 αγρότες μέσω της δημιουργίας μιας πιο βιώσιμης πηγής εισοδήματος και θα οδηγήσει στην απομάκρυνση έως και 10 εκατομμυρίων τόνων διοξειδίου του άνθρακα από την ατμόσφαιρα έως το 2050 μέσω της αποκατάστασης των φυσικών τροπικών δασών.

Viohalco: €1 εκατ. για την ανακούφιση των πυρόπληκτων

ΗViohalco, εκφράζοντας εμπράκτως την αλληλεγγύη της προς τους πληγέντες από τις καταστροφικές πυρκαγιές και με σκοπό τη στήριξη των κατοίκων, την αποκατάσταση των πυρόπληκτων περιοχών και την πρόληψη ανάλογων καταστάσεων στο μέλλον, θα συνεισφέρει, μέσω θυγατρικών εταιρειών της, 1 εκατ. ευρώ.

ΔΕΗ: Χρηματοδότηση ύψους 3 εκατ. για έργα αποκατάστασης και αναδάσωσης στην Εύβοια

Με πρωτοβουλία του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα και του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ομίλου ΔΕΗ, Γιώργου Στάσση, η ΔΕΗ αναλαμβάνει τη χρηματοδότηση έργων αποκατάστασης και αναδάσωσης στις περιοχές της Βόρειας Εύβοιας, οι οποίες επλήγησαν από τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές. 

ΤΙΤΑΝ - Ίδρυμα Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου: €1 εκατ. σε δράσεις αποκατάστασης περιβάλλοντος

Ο 'ομιλος ΤΙΤΑΝ και το Ίδρυμα Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου συμμετέχουν από κοινού στην προσπάθεια αντιμετώπισης της κρίσης των πυρκαγιών, με δέσμη άμεσων και μακροπρόθεσμων δράσεων συνολικού ύψους 1.000.000 ευρώ.

Creta Farms: €50.000 στην πρωτοβουλία Varibopi-reset για την ανάπλαση της περιοχής

Σε συνέχεια της καταστροφικής φωτιάς που ξέσπασε στις 3 Αυγούστου στην ευρύτερη περιοχή της Βαρυμπόμπης, καθώς και των πύρινων μετώπων σε Αφίδνες, Κρυονέρι και Άγιο Στέφανο, η Creta Farms έχει δηλώσει ήδη την πρόθεσή της να συμβάλει ουσιαστικά στις δράσεις της πρωτοβουλίας Varibopi-reset.

Eurobank: Δωρεά ύψους €1.000.000 για πυροπροστασία & βιώσιμη αναδάσωση

Η Eurobank και το προσωπικό της εκφράζουν τη συμπαράστασή τους προς τους πυρόπληκτους στην Εύβοια, την Αττική και την Πελοπόννησο που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές και συμμετέχει πλήρως στις ενέργειες άμεσης ανακούφισης των πληγέντων, τις οποίες έχει ανακοινώσει η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών (αναλυτικά στο www.hba.gr ).

Οδηγός ΕΚΕ για τις επιχειρήσεις- Η σημασία του "S" στο ESG

Η εταιρική κοινωνική ευθύνη (ΕΚΕ) εξελίχθηκε από τη φιλανθρωπία και την έκδοση επιταγών στη δημιουργία κοινής αξίας και μοντέλων win-win. Σήμερα, οι προσπάθειες ΕΚΕ έχουν μια πιο ολιστική προσέγγιση στις περιβαλλοντικές, κοινωνικές και διοικητικές πρακτικές (ESG), εμπλέκοντας όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη και ενσωματώνοντας τους τομείς αυτούς σε όλες τις πτυχές του οργανισμού, σύμφωνα με το Forbes.

ΟΠΕΚΑ: Περίθαλψη και παροχή φαρμάκων στους εγκαυματίες

Με αφορμή τα περιστατικά εγκαυματιών πυροσβεστών και εθελοντών πυροσβεστών, διασφαλίζεται για όλους τους εγκαυματίες-θύματα των πρόσφατων πυρκαγιών, η απρόσκοπτη παροχή σε πάσης φύσεως φάρμακα, επουλωτικά και αναπλαστικά σκευάσματα (γέλες σιλικόνης, ενυδατικές αλοιφές, αντηλιακές αλοιφές, προϊόντα αντισηψίας), επιθέματα (σιλικόνη, γάζες), ελαστικά και πιεστικά ενδύματα, καθώς και η παροχή της απαραίτητης κατ’ οίκον νοσηλείας, συμπεριλαμβανομένων και των φυσιοθεραπειών και λοιπών θεραπειών αποκατάστασής τους, μέσω του Μητρώου εγκαυματιών του ΕΟΠΥΥ το οποίο συστάθηκε με το ν. 4626/2019.