CSR

Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη: Δράση ΕΚΕ για το περιβάλλον και το wellness των εργαζομένων του

Ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και Βιωσιμότητας, διοργάνωσε περιβαλλοντική και well being δράση με τη συμμετοχή των εργαζομένων του. Στόχος της δράσης ήταν το χτίσιμο μιας εταιρικής κουλτούρας βασισμένη στον εθελοντισμό με σκοπό την ενίσχυση της ευεξίας και της ευζωίας των ανθρώπων του καθώς και την προστασία του περιβάλλοντος και την ανάδειξη του πολιτισμού.

Δωρεά του Ομίλου Motor Oil στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Με ιδιαίτερη εκτίμηση στο έργο των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας και με διαχρονικό ενδιαφέρον για την ενίσχυση της Εθνικής Άμυνας, ο Όμιλος Motor Oil προέβη σε δωρεά μηχανογραφικού εξοπλισμού προς το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Σύνδεσμος Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων: Οι γυναίκες έχουν θέση στην εξόρυξη

Tα πρώτα 100 χρόνια λειτουργίας του συμπλήρωσε ο Σύνδεσμος Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων (ΣΜΕ), με τα μέλη του να αισθάνονται υπερηφάνεια για την ουσιαστική συνεισφορά του κλάδου στην εθνική οικονομία και μάλιστα σε ιδιαίτερα δύσκολες περιόδους.

.

Special Olympics: Η αξία του εθελοντισμού για έναν αθλητισμό χωρίς αποκλεισμούς

Τα Special Olympics ιδρύθηκαν το 1968 από την Eunice Kennedy Shriver, αδελφή του Προέδρου των Η.Π.Α., John F. Kennedy, και το έναυσμα δόθηκε από την αδελφή τους με νοητική αναπηρία Rosemary Kennedy. Το όραμα γεννήθηκε τον Ιούνιο του 1962 σε μία θερινή κατασκήνωση στην αυλή της κατοικίας των Kennedy με τη συμμετοχή 100 μόλις ατόμων με νοητική αναπηρία. Η Eunice Kennedy Shriver θέλησε να αναδείξει τις δυνατότητες των ατόμων με νοητική αναπηρία στις αθλητικές δραστηριότητες.

Η Lidl Hellas επενδύει στην κοινωνική καινοτομία στηρίζοντας τη νέα γενιά

Η Lidl Ελλάς, ως μια εταιρεία με έντονο το αίσθημα της ευθύνης απέναντι στην κοινωνία δημιούργησε σε συνεργασία με το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανάσιος Κ. Λαζαρίδη και το Crowd Policy ένα οικοσύστημα καινοτομίας για βιώσιμες λύσεις σε προβλήματα που απασχολούν την κοινωνία.

Motor Oil: Συνεχίζει τη στήριξή της στο Εκκοκκιστήριο και Φυτώριο Αμυγδαλέζας

Με το βλέμμα στραμμένο σε ένα καλύτερο μέλλον και με στόχο την έμπρακτη προστασία του  φυσικού περιβάλλοντος, η Motor Oil συνεχίζει δυναμικά την υποστήριξη του Κέντρου  Επεξεργασίας, Ελέγχου και Πιστοποίησης του Δασικού Πολλαπλασιαστικού Υλικού της  Γενικής Διεύθυνσης Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και  Ενέργειας (ΥΠΕΝ) και του Φυτωρίου στην Αμυγδαλέζα Αττικής.  

.

Empowered: H πλατφόρμα για να κάνεις το επόμενο βήμα στην καριέρα σου

Στο πλαίσιο της στρατηγικής της για τη βιώσιμη ανάπτυξη, η Coca-Cola Τρία Έψιλον υλοποιεί προγράμματα και δράσεις που ανταποκρίνονται ουσιαστικά και μακροπρόθεσμα στις ανάγκες της κοινωνίας.

Οι γυναίκες στην EE αμείβονται κατά 13% λιγότερο από τους άνδρες για την ίδια εργασία

Οι γυναίκες στην EE, αμείβονται κατά 13% λιγότερο από τους άνδρες για την παροχή ίδιας εργασίας, παρά το γεγονός ότι η ίση αμοιβή των δύο φύλων κατοχυρώνεται από την ευρωπαϊκή νομοθεσία. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με αφορμή την «Ημέρα Ίσης Αμοιβής» στις 15 Νοεμβρίου, «οι γυναίκες στην ΕΕ συνεχίζουν να κερδίζουν λιγότερα από τους άνδρες με το μέσο μισθολογικό χάσμα μεταξύ των δύο φύλων στην ΕΕ να ανέρχεται στο 13%».

.

Energean: Στο πλευρό του MDA Ελλάς και στον Μαραθώνιο

Energean στήριξε για μια ακόμη χρονιά εμπράκτως το MDA Ελλάς και το έργο του στην υποστήριξη των συνανθρώπων μας με νευρομυικές παθήσεις, τρέχοντας μαζί του στον 40ο Μαραθώνιο της Αθήνας.

Εκδήλωση εκκίνησης του CSR-School με τίτλο «ESG Heroes»

Με βασικό ομιλητή τον Djordjija Petkoski, Λέκτορα της «Ηθικής των Επιχειρήσεων» στο Wharton School of Economics του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια και διεθνείς ομιλητές όπως τους Robert Adamczyk και Vesselina Haralampieva, ESG Adviser και Senior Counsel, αντίστοιχα της EBRD πραγματοποιείται στις 13 Νοεμβρίου 2023 (10:00-13:00), η ανοιχτή εκδήλωση έναρξης του 5ου CSR-School στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος (Γραβιάς 6, Αγ. Παρασκευή ΤΚ: 153 42, αίθουσα:ACG Events Hall).