Telecoms

EY: Οι 10 μεγαλύτεροι κίνδυνοι για τις εταιρείες τηλεπικοινωνίας

Οι μεταβαλλόμενες απαιτήσεις γύρω από την ιδιωτικότητα, την ασφάλεια και την εμπιστοσύνη αναδεικνύονται ως ο κορυφαίος κίνδυνος που θα κληθούν να διαχειριστούν οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών το 2024. Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της EY, Top 10 risks in telecommunications, δημιουργούνται νέες πιέσεις για την ανθεκτικότητα των οργανισμών στον κυβερνοχώρο, καθώς η παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη (GenAI) θέτει υπό αμφισβήτηση τις υπάρχουσες στρατηγικές διαχείρισης δεδομένων.

.

Συνεργασία Cosmote με υπ. Πολιτισμού «ζωντανεύει» την Ακρόπολη

Τα μνημεία του Ιερού Βράχου και των κλιτύων της Ακρόπολης «ζωντανεύουν» μέσα από τη συνεργασία του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της COSMOTE, καθώς και με τη στήριξη του Μουσείου Ακρόπολης, στο πλαίσιο της Σύμβασης Πολιτιστικής Χορηγίας, και μέσω της εφαρμογής επαυξημένης και εικονικής πραγματικότητας COSMOTE CHRONOS.

.

EY: Αυτές είναι οι 10 μεγαλύτερες προκλήσεις για τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών

Καθώς οι καταναλωτικές δαπάνες βρίσκονται υπό αυξανόμενη πίεση, έρευνα της EY για τις δέκα κορυφαίες προκλήσεις των εταιρειών τηλεπικοινωνιών παγκοσμίως (Top 10 risks in telecommunications 2023) δείχνει ότι το 60% των νοικοκυριών ανησυχούν σχετικά με τις αυξανόμενες τιμές για τις συνδρομές ευρυζωνικών συνδέσεων, ενώ σχεδόν οι μισοί (45%) πιστεύουν ότι πληρώνουν υπερβολικά χρήματα για υπηρεσίες περιεχομένου.

.

Grid Telecom και Lamda Hellix επεκτείνουν τη συνεργασία τους στην Κρήτη

Την επέκταση της στρατηγικής συνεργασίας τους στην Κρήτη, συντονίζοντας τις επενδύσεις τους που στοχεύουν στην εξέλιξη του νησιού σε έναν ισχυρό τηλεπικοινωνιακό κόμβο μεταξύ Ευρώπης, Αφρικής και Ασίας, ανακοίνωσαν η Grid Telecom, θυγατρική εταιρεία του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ), και η Lamda Hellix, θυγατρική εταιρεία της Digital Realty.

COSMOTE Global Solutions: Σε μεγάλο έργο υπηρεσιών πληροφορικής για την Κομισιόν – Προσλήψεις σε Ελλάδα και Βέλγιο

Η COSMOTE Global Solutions, θυγατρική του Ομίλου ΟΤΕ με έδρα τις Βρυξέλλες, ανακοίνωσε ότι ανέλαβε, ως μέλος της κοινοπραξίας METIS, μεγάλο έργο πληροφορικής για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

.

Deutsche Telekom: Το ESG μπαίνει στο financial της εταιρείας

Τους στόχους και τα μέτρα που θα εφαρμόσει στη διαδρομή που θα ακολουθήσει, ώστε να γίνει η πιο βιώσιμη εταιρεία τηλεπικοινωνιών στον κόσμο, παρουσίασε η Deutsche Telekom την Τετάρτη.

.

ΟΤΕ: Ανάμεσα στους leaders στους στόχους ESG

Στη διεθνή σειρά δεικτών βιώσιμης ανάπτυξης FTSE4Good βρέθηκε για 14η συνεχή χρονιά ο ΟΤΕ και με βελτιωμένη βαθμολογία. Όπως επιβεβαίωσε η FTSE Russell, ύστερα από ανεξάρτητη αξιολόγηση σύμφωνα με τα κριτήρια FTSE4Good, ο ΟΤΕ πληροί τις προϋποθέσεις ώστε να συμπεριληφθεί στη σειρά δεικτών που αξιολογούν και παρακολουθούν αναλυτικά την απόδοση εισηγμένων εταιρειών σχετικά με θέματα ESG.

.

Ο Όμιλος ΟΤΕ ψηφιακοποιεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Κύπρου

Στη νέα ψηφιακή εποχή περνά το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Κύπρου με την υλοποίηση ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος υγείας, έργο που ανέλαβε ο Όμιλος ΟΤΕ, μέσα από ανοιχτό διεθνή διαγωνισμό. Πρόκειται για ένα εμβληματικό έργο του Υπουργείου Υγείας της Κύπρου και του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ), με στόχο την αναβάθμιση, απλοποίηση και αυτοματοποίηση των διαδικασιών και των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες της Κύπρου, με τη συνδρομή της τεχνολογίας.

Cosmote: Λύση «έξυπνης» διαχείρισης απορριμμάτων με τεχνολογία ΝΒ-ΙοΤ στον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Αισθητήρες για έξυπνους κάδους που μετρούν το ποσοστό πληρότητάς τους και επικοινωνούν με την υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου μέσω πλατφόρμας ανάλυσης δεδομένων - Ενημέρωση των οδηγών απορριμματοφόρων μέσω φορητών συσκευών για πιο αποτελεσματικές διαδρομές συλλογής.