H EY Ελλάδος υποστηρίζει τον ΣΕΠΕ στην οργάνωση Εθνικού Τουρνουά για scaleups τεχνολογίας

Body

Η EY Ελλάδος, πιστή στη δέσμευσή της για τη στήριξη του ελληνικού οικοσυστήματος νεοφυούς και καινοτόμου επιχειρηματικότητας, υποστηρίζει τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ), στη διοργάνωση Εθνικού Τουρνουά για την επιλογή των επικρατέστερων εταιρειών scaleups, οι οποίες θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο πρώτο Παγκόσμιο Τουρνουά Scaleups του Παγκόσμιου Συνδέσμου Υπηρεσιών Καινοτομίας και Τεχνολογίας (WITSA).

.

Οι αιτήσεις για συμμετοχή στο Εθνικό Τουρνουά έχουν ανοίξει, με καταληκτική ημερομηνία τις 14 Ιουνίου. Οι εθνικοί νικητές θα προχωρήσουν στον Παγκόσμιο Τελικό Scaleups, που θα φιλοξενηθεί στο 28ο Παγκόσμιο Συνέδριο Καινοτομίας και Τεχνολογίας (WCIT), τον Οκτώβριο του 2024 στο Ερεβάν της Αρμενίας.

Η πρωτοβουλία του ΣΕΠΕ – που αποτελεί μέλος του WITSA – εδράζεται στο γεγονός ότι το Παγκόσμιο Τουρνουά Scaleups στοχεύει στην προώθηση της παγκόσμιας συνεργασίας και δικτύωσης μεταξύ επενδυτών, κυβερνητικών αξιωματούχων, ηγετών της βιομηχανίας και των πιο ελπιδοφόρων επιχειρήσεων από τις οικονομίες χωρών μελών του WITSA. Αυτή η συνεργασία, θα προωθήσει επενδύσεις, θα δημιουργήσει μαζικές επιχειρηματικές συναλλαγές, θα αναπτύξει ταλέντα, θα δημιουργήσει νέες ευκαιρίες και, ενδεχομένως, να αναδείξει τον επόμενο παγκόσμιας εμβέλειας «μονόκερο» (unicorn).

Αναφορικά με την πρωτοβουλία του ΣΕΠΕ, η κυρία Γιώτα Παπαρίδου, Πρόεδρος ΔΣ του ΣΕΠΕ, τόνισε: «Ένας από τους βασικούς στόχους του ΣΕΠΕ είναι η ενίσχυση της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων ψηφιακής τεχνολογίας. Η Ελλάδα είναι μια μικρή χώρα και, στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, η εξωστρέφεια είναι μονόδρομος. Ο διεθνής αυτός διαγωνισμός είναι μια μεγάλη ευκαιρία για τις εταιρείες scaleups να ενισχύσουν την εξωστρέφεια τους και να επωφεληθούν από την παγκόσμια προβολή αλλά και από τις ευκαιρίες χρηματοδότησης και πρόσβασης σε σημαντικούς φορείς λήψης αποφάσεων του κλάδου. H χώρα μας μπορεί να είναι μικρή, αλλά διαθέτει άρτια εκπαιδευμένο ανθρώπινο δυναμικό με πλούσια διεθνή εμπειρία καθώς και παγκοσμίως αναγνωρισμένες καινοτόμες επιχειρήσεις, κάτι που μας γεννά αισιοδοξία και μας γεμίζει με ελπίδες για το μέλλον. Αξίζει να σημειώσουμε πως ήδη στα παγκόσμια βραβεία WITSA Global ICT Excellence Awards, οι ελληνικές εταιρίες και οργανισμοί του δημοσίου πρωταγωνιστούν με 38 βραβεία, πολύ περισσότερα από πολλές αναπτυγμένες χώρες, οι οποίες θεωρούνται ψηφιακές υπερδυνάμεις».

Από την πλευρά της EY, ο κ. Ηλίας Βυζάς, Εταίρος και Επικεφαλής Συμβουλευτικών Υπηρεσιών της EY Ελλάδος, ανέφερε ότι: «Το ελληνικό οικοσύστημα καινοτομίας έχει αναδείξει εξαιρετικές περιπτώσεις δυναμικών startups και scaleups ψηφιακής τεχνολογίας, τις οποίες οφείλουμε να υποστηρίξουμε στο ταξίδι της μεγέθυνσής τους και της ενίσχυσης της εξωστρέφειάς τους. Μέσα από αυτή την πρωτοβουλία, θέλουμε να δώσουμε την ευκαιρία σε ελληνικές scaleups να παρουσιάσουν το έργο τους σε ένα διεθνές περιβάλλον, να προσελκύσουν πόρους για τη μεγέθυνση και ανάπτυξή τους και να δημιουργήσουν συνέργειες με άλλα μέλη του παγκόσμιου οικοσυστήματος καινοτομίας».

Ο Δρ. Sean Seah, Πρόεδρος του WITSA, δήλωσε: «Στο WITSA, πιστεύουμε στην προώθηση της συνεργασίας και της καινοτομίας σε παγκόσμια κλίμακα. Το Παγκόσμιο Τουρνουά WITSA λειτουργεί ως καταλύτης για την καινοτομία, τις επενδύσεις και τη συνεργασία. Είναι μια γιορτή των καλύτερων και πιο λαμπρών επιχειρήσεων τεχνολογίας από όλο τον κόσμο, με προοπτική να ανακαλύψει την επόμενη επιτυχία του επιχειρηματικού κόσμου».

Αντίστοιχα, ο Δρ. Dan E. Khoo, Διευθύνοντας Σύμβουλος του WITSA, υπογράμμισε: «Η συμμετοχή στο Παγκόσμιο Τουρνουά του WITSA προσφέρει στις επιχειρήσεις-scaleups μια σειρά οφελών, συμπεριλαμβανομένης της προσέλκυσης ξένων άμεσων επενδύσεων, της δημιουργίας θέσεων εργασίας, της παγκόσμιας αναγνώρισης, της προβολής της ηγετικής ιδεολογίας και της πρόσβασης σε ένα παγκόσμιο δίκτυο συνεργασιών».

Το Παγκόσμιο Τουρνουά Scaleups του WITSA, προσφέρει τη δυνατότητα για:

- Σύνδεση των παγκόσμιων ηγετών της τεχνολογίας: Επιτρέποντας τις αλληλεπιδράσεις μεταξύ πρωτοπόρων της τεχνολογίας, επενδυτών, επιχειρηματικών επιταχυντών και επιχειρηματιών, με τις κορυφαίες επιχειρήσεις τεχνολογίας, σε έξι ηπείρους.

- Παγκόσμια προβολή: Παρέχοντας μια πλατφόρμα στις συμμετέχουσες scaleups για να αποκτήσουν προβολή και πρόσβαση σε διεθνείς αγορές.

- Διοργάνωση ενός τουρνουά σε στυλ pitching, σε εθνικό επίπεδο: Αναδεικνύοντας τις κορυφαίες επιχειρήσεις τεχνολογίας της χώρας και κατευθύνοντας τους εθνικούς νικητές στον τελικό του Παγκόσμιου Τουρνουά WITSA.

- Ανάδειξη του επόμενου παγκόσμιου «μονοκέρου»: Αναγνώριση και υποστήριξη scaleups σε στάδιο χρηματοδότησης pre-series A και άνω, που βρίσκονται στο όριο της επιτάχυνσης της ανάπτυξης, της χρηματοδότησης και της επέκτασης στην αγορά.

- Προώθηση συνεργασίας: Σύνδεση επενδυτών, εκπροσώπων κυβερνήσεων και τεχνολογικών συνδέσμων, για την προώθηση της παγκόσμιας συνεργασίας, δικτύωσης και υποστήριξης, με τη μορφή χρηματοδότησης και βραβείων.

Στο πρώτο Παγκόσμιο Τουρνουά του WITSA συμμετέχουν ομάδες από την Αργεντινή, την Αρμενία, την Αυστραλία, το Μπαχρέιν, τη Βραζιλία, την Ταϊβάν, την Αίγυπτο, την Ελλάδα, την Ιορδανία, τη Μαλαισία, τη Μολδαβία, τη Μιανμάρ, το Νεπάλ, τη Ρουμανία, τη Νότια Αφρική και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι αιτήσεις έχουν ανοίξει και οι εταιρείες μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή έως τις 14 Ιουνίου, και να μάθουν περισσότερα, στον επίσημο ιστότοπο του ΣΕΠΕ, sepe.gr

Αρθρογράφος
Κύριος χαρακτηρισμός περιεχομένου
Image
Επικεφαλίδα

 Οι εθνικοί νικητές θα προχωρήσουν στον Παγκόσμιο Τελικό Scaleups, που θα φιλοξενηθεί στο 28ο Παγκόσμιο Συνέδριο Καινοτομίας και Τεχνολογίας (WCIT), τον Οκτώβριο του 2024 στο Ερεβάν της Αρμενίας.