ανισότητα

ΕΚ: Ίδρυση Κοινωνικού Ταμείου για το Κλίμα για να βοηθήσει όσους πλήττονται περισσότερο από την ενεργειακή φτώχεια

Τη θέση τους σχετικά με την πρόταση της Επιτροπής για τη σύσταση Ταμείου Κοινωνικού Κλίματος ενέκριναν με μεγάλη πλειοψηφία οι επιτροπές Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων και Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων. Τονίζουν ότι το νέο ταμείο θα ωφελήσει νοικοκυριά, πολύ μικρές επιχειρήσεις και χρήστες μεταφορών που είναι ευάλωτοι και επηρεάζονται ιδιαίτερα από τις επιπτώσεις της μετάβασης προς την κλιματική ουδετερότητα.

.

100 ξύλινα θρανία σε πάρκο της Νέας Υόρκης για τις ανισότητες στην εκπαίδευση

Το Brier Patch περιλαμβάνει συνολικά 100 ξύλινα θρανία σε στυλ δημοτικού σχολείου μέσα από τα οποία φυτρώνουν κλαδιά δέντρων, με πολύπλοκο τρόπο και πολυεπίπεδα νοήματα.  Αναφερόμενο στις λαογραφικές παραδόσεις απ΄όλο τον κόσμο, το έργο κάνει λόγο για ανισότητες στο εκπαιδευτικό σύστημα και το ιδεώδες του «American Dream».

.

BNP Paribas: Αποζημίωση άνω των 2 εκατ.στερλινών σε υπάλληλό της για μισθολογικές διακρίσεις

«Πρόκειται για μια ιστορική απόφαση και όχι μόνο επειδή πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα ποσά που έχει ποτέ επιδικαστεί από βρετανικό εργατοδικείο», σχολίασε η δικηγόρος Σίλα Αλάι, σε γραπτή δήλωσή της προς το Γαλλικό Πρακτορείο.

Μείωση αγοραστικής δύναμης εργαζομένων και μισθολογική ανισότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών

Μείωση της αγοραστικής δύναμης των εργαζομένων και μεγάλη μισθολογική ανισότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών καταγράφει το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ, στο νέο Δελτίο Οικονομικών Εξελίξεων με τίτλο: «Ακρίβεια, αγοραστική δύναμη και αγορά εργασίας».

To Ινστιτούτο Εργασίας καταγράφει τις επιπτώσεις του κύματος ακρίβειας στο εισόδημα των πολιτών και τις επιδόσεις της αγοράς εργασίας σε σύγκριση με τις αντίστοιχες στα άλλα κράτη-μέλη της ΕΕ.

Τα βασικά ευρήματα είναι τα εξής:

Bloomberg: Η πανδημία μεγάλωσε την ανισότητα και το χάσμα μεταξύ φτωχών και πλουσίων

Σε νέα ύψη έφτασε ο πλούτος των δισεκατομμυριούχων κατά τη διάρκεια της πανδημίας, σύμφωνα με το Global Inequality Lab. 

Η ιδρυθείσα από τον Γάλλο οικονομολόγο Thomas Piketty εταιρεία ερευνών υπολογίζει πως περίπου 2.750 δισεκατομμυριούχοι κατέχουν το 3,5% του παγκόσμιου πλούτου. Σημειώνουν πως το 1995 το ποσοστό αυτό βρισκόταν στο 1%. Τo φτωχότερο 50% του παγκόσμιου πληθυσμού κατέχει μόλις το 2% του παγκόσμιου πλούτου.